PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 31 Mai 2011, 08:22

boistean scrie:pentru ca traim in Romania, in judetul Suceava, incepand cu 26 mai, permisele ANPA nu mai sunt valabile!!! :shock: :wallbash:

apele au fost date pe 5 ani Asociatiei Prieteni Pescari, dar AJVPS Suceava, daduse de anul trecut ANPA in judecata, nerecunoscand-o, asa ca nici n-au participat la impartirea apelor.

pe 26.05. vad ca au castigat si recursul...
http://www.prietenipescari.ro/pescuit/f ... tach,2393/

sunt curios ce-o sa facem noi, pescarii sportivi, care in proportie covarsitoare ne-am platit deja taxele... :datz:
Trebuie citit impreuna cu asta:
http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDAzMTMwMQ**

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 31 Mai 2011, 09:08

g30rg3 scrie:Suceava si Tulcea parca fac parte din alte tari, la voi s-au concesionat apele si aici le administreaza ARBDD si ne certam cu ei ca nu dau drumu la permise in conditiile in care ANPA nu are autoritate pe teritoriul bosferei, si asta pentru ink 30 lei taxa anuala de intrare in Delta Dunarii pe langa permis impusa de ARBDD
Pai si cum pescuiti in Delta? Mergeti doar cu cartonsaul ANPA si platiti si taxa aia de intrare in Delta? Oricum in zonele salbatgice rar controale...cred ca multi merg fara nici un act la ei, nici macar cartea de identitate.

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 31 Mai 2011, 09:28

Fario_nebunu scrie:
g30rg3 scrie:Suceava si Tulcea parca fac parte din alte tari, la voi s-au concesionat apele si aici le administreaza ARBDD si ne certam cu ei ca nu dau drumu la permise in conditiile in care ANPA nu are autoritate pe teritoriul bosferei, si asta pentru ink 30 lei taxa anuala de intrare in Delta Dunarii pe langa permis impusa de ARBDD
Pai si cum pescuiti in Delta? Mergeti doar cu cartonsaul ANPA si platiti si taxa aia de intrare in Delta? Oricum in zonele salbatgice rar controale...cred ca multi merg fara nici un act la ei, nici macar cartea de identitate.
Nu, pe teritoriul Biosferei din 2011 ANPA nu mai are autoritate! Permisele de pescuit sportiv VOR FI emise si eliberate de ARBDD. Permisul de pescuit pe teritoriul Biosferei va costa 30 lei (din informatiile primite de la birourile ARBDD)+ 30 lei taxa de intrare in Delta. Singura roblema este ca ARBDD intarzie eliberarea permiselor deoarece singurul cadru legal pe baza caruia se puteau emite permise era Ordinul 15/2011 care a fost suspendat! Deci in momentul de fata ne confruntam cu situatia de VID LEGISLATIV ceea ce ne permite sa pescuim fara permise in absenta lor.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 31 Mai 2011, 09:37

E posibil sa se prelungeasca situatia asta pana la sfarsitul sezonului - ei sa nu poata emite permise iar pescarii sa pescuiasca fara permis dar nimeni sa nu aiba ca sa le faca! In disperare de cauza seful ARBDD ar putea cere ANPA sa faca paza....desi ar fi idioti astia de la ANPA sa ii ajute cata vreme ARBDD a cerut expres ca ANPA sa nu mai aiba competente in Delta! :lol:

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 31 Mai 2011, 09:40

Copchiii....fudula situatiune :lol:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 31 Mai 2011, 09:45

Atata timp cat nu se leaga aiurea de pescari nu am nimic impotriva (in definitia mea pescar= cel care practica de la 70% in sus catch & release) pe restu poate sa ii taxeze la sange, cum ii prinde cu ciortanica cat palma, amenda pt fiecare cm un milion.

christianpindichi
veteran
veteran

Mesaj de christianpindichi » 31 Mai 2011, 11:04

Fario_nebunu scrie:
am fost anul asta in delta avand asupra-mi urmatoarele:

-permis conducere ambarcatiune
-permis anpa
-permis acces arbdd pt delta/persoana fizica(care dupa spusele celor de la arbdd tine loc de permis de pescuit in delta.momentan)
-permis acces ambarcatiune delta
-PG-Politia Frontiera Constanta
-PG-politia frontiera Tulcea
-permis membru asociatia pescarilor de rapitor sinoe

....deci nu cred ca mai puteam sa am vreo "hartie" :). Inafara de Politia de Frontiera (si asta pentru ca eram pe zona de granita), nu m-a intrebat nimeni de sanatate.Si ei doar de CI au fost interesati.

Mi se mai naste totusi o intrebare...Complexul Razlem -Sinoe face parte din Biosfera nu? daca da, inseamna ca pot pescui acolo numai cu permisul de intrare in delta nu?

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Iun 2011, 14:06

christianpindichi scrie:
Fario_nebunu scrie:
am fost anul asta in delta avand asupra-mi urmatoarele:

-permis conducere ambarcatiune
-permis anpa
-permis acces arbdd pt delta/persoana fizica(care dupa spusele celor de la arbdd tine loc de permis de pescuit in delta.momentan)
-permis acces ambarcatiune delta
-PG-Politia Frontiera Constanta
-PG-politia frontiera Tulcea
-permis membru asociatia pescarilor de rapitor sinoe

....deci nu cred ca mai puteam sa am vreo "hartie" :). Inafara de Politia de Frontiera (si asta pentru ca eram pe zona de granita), nu m-a intrebat nimeni de sanatate.Si ei doar de CI au fost interesati.

Mi se mai naste totusi o intrebare...Complexul Razlem -Sinoe face parte din Biosfera nu? daca da, inseamna ca pot pescui acolo numai cu permisul de intrare in delta nu?
E bine dar nu ti-ai deformat portofelul cu atata hartiet? Cred ca ajungeaq doar CI-ul. Politia de frontiera mai nou se multumeste si cu CI. Cel putin la Giurgiu. Au vazut si ei ca nu sunt multi cei cu PG la ei.

g30rg3
veteran
veteran

Mesaj de g30rg3 » 01 Iun 2011, 14:10

Daca esti de pe raza judetului respectiv nu zice nimeni nimic, dar cand legitimeaza in Tulcea pe bratul Chilia pe x din Timisoara se cam schimba foaia.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 01 Iun 2011, 14:30

g30rg3 scrie:Daca esti de pe raza judetului respectiv nu zice nimeni nimic, dar cand legitimeaza in Tulcea pe bratul Chilia pe x din Timisoara se cam schimba foaia.
Cat e amanda maxima ce ti o pot da? Sum cum se asigura ca o platesti?

Scrie răspuns