PERMISE 2011

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 21 Ian 2011, 19:59

iovys scrie:...............
Eu am alta nelamurire; ce anume semnifica "filiale teritoriale" ?
filiale teritoriale ANPA.
si ca o stire din surse sigure : - filiala ANPA Oltenia a autorizat anul acesta pescuitul comercial pe toate barajele raului Olt din Judetul Valcea, de la Dragasani si pana l;a Cornet, inclusiv.
pana in acest an, pescuitul comercial era permis doar de la Dragasani la Rm.Valcea, inclusiv, de anul acesta............... :evil:
deja din barajul Cornet s-au "recoltat" in 16-18ianuarie 500 + 150 kg scobar intre 0.8-1.2kg/buc.
stiu unde s-a vandut, stiu si cine, am sesizat inspectorul ANPA si stiti ce raspun am primit??
nu pot sa fac nimic!!!! :shock: :shock: :shock:
cica au primit ordin sa stea in birou si sa studieze legislatia :?

referitor la ordinul pe 2011, tot omul spunea ca Selaru a mers la Minister si a schimbat ceea ce nu le convenea si din cauza aceasta s-a intarziat cu semnarea ordinului

dori
senior
senior

Mesaj de dori » 21 Ian 2011, 20:09

Dobitoci . Am auzit si eu, diverse, de permise.. mai astept pana la vacanta, cam atunci mi-l fac...

Spor la treaba.. si fir intins, daca mai ai unde..
Prin natura omul este posesiv, dar prin incultura ce devine, egoist ?

iovys
veteran
veteran

Mesaj de iovys » 21 Ian 2011, 20:40

Si totusi, care ar fi diferenta intre apele care apar in lista cu apele publice, si cele care apar sub acea delimitare cu "filiale teritoriale", pe langa faptul ca sunt multe ape care nu apar nicaieri
Sa inteleg ca acele ape(care apar sub acea rubrica) pot fi concesionate, iar celelalte nu?
Ca io nu dau cu seama ce lege asta :roll:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 22 Ian 2011, 10:27

Dupa mine pe ape publice poti sa pescuiesti doar cu permis ANPA, pe celelalte numai daca platesti ori cotizatie la o asociatie care detine concesiunea, devenind membru la ei, ori o suprataxa .... cel putin asa am inteles eu .

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 22 Ian 2011, 10:30

iovys scrie:Si totusi, care ar fi diferenta intre apele care apar in lista cu apele publice, si cele care apar sub acea delimitare cu "filiale teritoriale", pe langa faptul ca sunt multe ape care nu apar nicaieri
Sa inteleg ca acele ape(care apar sub acea rubrica) pot fi concesionate, iar celelalte nu?
Ca io nu dau cu seama ce lege asta :roll:

in noul proiect de ordin sunt numeroase greseli vizavi de denumirea unor ape, localitati sau suprafete etc., asa ca va trebui puricit serios inainte de aparitie.
in alta ordine de idei, referindu-ma strict la apele pe care le cunosc si la zonele pe care le frecventez, de pe "harta" mea de pescar sportiv cu permis ANPA au disparut apele de munte, care se pare ca pana la urma vor fi pastorite 100% de RNP.
in privinta apelor care vor fi luate in administrare de catre asociatii, proiectul de lege e clar si banuiesc ca asa va ramane (chit ca multe asociatii vor stramba din nas): permisul ANPA e valabil pe oricare dintre ele, indiferent daca tu esti membru al altei asociatii sau (Doamne-ajuta - desi e f greu de crezut) chiar nemembru, cu permisul luat direct de le ANPA.
deocamdata circula atatea zvonuri, ca trebuie sa stam linistiti si sa asteptam, ca in fiecare an, de altfel... :twisted:

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 22 Ian 2011, 11:20

Sincer is confuz. Am fost la AJVPS si am zis la nenea ala ca vreau permis de pescuit. Mi-o facut un carnetel care ii vizat pe anu asta. Mai trebuie si altceva?

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 22 Ian 2011, 11:28

Razvan V. scrie:Sincer is confuz. Am fost la AJVPS si am zis la nenea ala ca vreau permis de pescuit. Mi-o facut un carnetel care ii vizat pe anu asta. Mai trebuie si altceva?
Pe carnetelul ala scrie "carnet de membru" asa ca esti membru intr-o asociatie. Pe acel altceva o sa scrie PERMIS DE PESCUIT.
E ca si cum in loc de permis de conducere a autovehiculului tu ti-ai facut carnet de membru la ACR. :lol:
S'altare și bunăstare !

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 22 Ian 2011, 11:42

Si daca ma duc la astia la AJVPS pot rezolva tot? Sau trebe drumuri prin alte parti?

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 22 Ian 2011, 15:44

Razvan V. scrie:Si daca ma duc la astia la AJVPS pot rezolva tot? Sau trebe drumuri prin alte parti?
AJVPS-istii totdeauna sunt cu un pas inaintea legii.
tu le-ai platit doar cotizatia de membru (taxa in care poate fi inclus sau nu si noul permis ANPA, al carui valoare n-a fost inca stabilita prin HG).
daca (vrei sa) pescuiesti si in zone de munte sau in Delta Dunarii, conform viitoarei legi, probabil nu va fi suficient nici macar carnetelul vizat la AJPVS (sau, ma rog, la oricare alta asociatie) + permisul ANPA...

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 22 Ian 2011, 17:49

Razvan V. scrie:Si daca ma duc la astia la AJVPS pot rezolva tot? Sau trebe drumuri prin alte parti?

Cand o sa se distribuie permisele de pescuit va trebui sa mai faci un drum la ei sa-l ridici.

PS
boistean
al carui valoare n-a fost inca stabilita prin HG).
Pretul permisului este tot cel de anul trecut, adica 30lei si asta pentru ca HG-ul de moficare/stabilire a pretului pe 2011 trebuia dat pana in 31.dec.2010.
S'altare și bunăstare !

Scrie răspuns