Permis pescuit 2012!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
filip_pescuitorul
senior
senior

Re: Permis pescuit 2012!

Mesaj de filip_pescuitorul » 11 Iun 2012, 10:24

apsalba scrie:DidelPro,
Ce trebuie să înțelegi este faptul că dintre cei care ar trebui să se ocupe de acel minim respect și de ce ne înconjoară, peste 90% doar clamează acest lucru (mă refer la asociațiile de pescari sportivi), fiind în fapt niște amărășteni care profită de naivitatea pescarilor sportivi și le umflă niște așa zise cotizații, pe care le bagă în buzunar. Prin Decizia ICCJ am reușit să facem ordine în evidența asociațiilor, acestea fiind obligate să se transforme în structuri sportive pentru a beneficia de dreptul de pescuit. Și această Decizie irevocabilă se încearcă a fi driblată de conducerea ANPA, prin porcăria pe care au postat-o pe http://www.anpa.ro
Mâine la Alba Iulia se judecă punerea în executare a acestei decizii și sancționarea președintelui ANPA. Urmăriți http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDAxNjIxNQ**
O să fie interesant și, sper, o lecție pentru cei care nu respectă legea și hotărârile judecătorești definitive și irevocabile.
PS ANPA va notifica ANAR pentru anularea licitației.
Sincer cred ca te cramponezi prea tare de "transformarea asociatiilor în structuri sportive pentru a beneficia de dreptul de pescuit". Nu eticheta aceasta va schimba lucrurile, nu va elmina braconajul, poluarea etc. Doar baltile private (unele) bine pazite si populate au inca peste din belsug. Putin le pasa patronilor de balti daca pescuitul e sau nu sport. Ei cer un tarif pe zi sau an dar asigura peste si oarecum si respect pentru natura. Cred ca aici e problema. In rest, ca e sport, ca e hobby ce mai conteaza?

filip_pescuitorul
senior
senior

Mesaj de filip_pescuitorul » 11 Iun 2012, 10:28

DidelPro scrie:Cred ca "apsalba" are dreptate in ceea ce priveste lacul Morii. Interese la greu. Problema lacului pentru cei care il stiu, nu este numai "braconajul", este vorba de aluviunile care "unii" (nu stiu sigur cine) le deverseaza in lac in zona Rosu(linga fostele balti). La padurea Rosu,in dreptul vilelor pe o portiune de 200 m(unde pictorul acum 2 ani "omora stiuca"),apa este de 10 cm,in rest noroi,noroi care a distrus stuful,bradisul,tot. In 2 ani sa decolmatat Dimbovita intre centura si baza Concordia(bani "grupa mare",dar a reaparut cleanul si rar mreana). Nu va mai spun de concetatenii nostri care au transformat lacul si mai ales malurile in groapa de gunoi.
Lacul acesta din 86 face parte din viata mea de pescar. Am incercat cit am putut sa il protejez,mai sunt destui ca mine,dar prea putini.
Pentru cine stie partea din amonte de pod a fost concesionata o perioada,sa scos pestele si atit. Apoi primaria percepea o taxa modica, dar era relativ pazit.
Va spun cu mina pe inima ca 90% dintre cei care pescuiesc aici au "celebrul" anpa .
Nu de permise ducem lipsa,ducem lipsa (poate multi ,acum dupa alegeri o sa ma injurati) de un minim respect,pentru noi si tot ce ne inconjuara.cele bune
Te inteleg perfect si ca si tine sufar sa vad acest lac agreasat 24 ore din 24 de fel de fel de "animale" bipede. Asa e, sunt fel de fel de interse, licitatia 90% va fi trucata (traiasca USL-ul si traiasca si PDL-ul intre 2009 si 2011) dar macar va rezulta un cadru juridic si cineva va avea interes sa pazeasca si sa incaseze un ban. Daca lacul va oferi tot bibanusi de 10 cm si rar un strap la kil sau o moaca mai rasarita cine naiba le va da 50 lei pe zi sau cat or pune tariful? Prin urmare cred ca eva se va schimba...in bine. Ce e infricosator e ca lacul fiind urias si aflat langa atatea locuinte va fi ff greu de pazit iar cetatenii aia mai maronii pot fi periculosi daca sunt deranjati in noptile cu luna plina cand intind plasa. vero? :wallbash:

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Iun 2012, 11:22

Am notificat ministerul mediului și se pare că va fi efectuat un control privind legalitatea licitației. În mod sigur licitația nu se va mai ține.
Cât privește transformarea asociațiilor în structuri sportive, acest lucru a devenit obligatoriu. Acum să-i vedem pe vajnicii vânzători de permise ce vor face.

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 11 Iun 2012, 12:00

Da , da !!!

Sa vedem ce o sa mai minti atunci cand o sa apara comunicatul din parte ANST ,in care aceasta o sa specifice clar, ca PESCUITUL SI VANATOAREA nu sunt si nici nu pot fi recunoscute ca sport in Romania :lol: :lol: :lol:

Asciatiile vor ramane la fel cum au fost si pana acum , tu insa ,o sa ai mari probleme :lol: :lol: :lol:
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Iun 2012, 13:16

Mister Fisherman scrie:Da , da !!!

Sa vedem ce o sa mai minti atunci cand o sa apara comunicatul din parte ANST ,in care aceasta o sa specifice clar, ca PESCUITUL SI VANATOAREA nu sunt si nici nu pot fi recunoscute ca sport in Romania :lol: :lol: :lol:

Asciatiile vor ramane la fel cum au fost si pana acum , tu insa ,o sa ai mari probleme :lol: :lol: :lol:
ANST s-a pronunțat; pescuitul sportiv este sport, vânătoarea nu este sport. Vrei dovada? :lol: :lol: :lol: :lol:

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 11 Iun 2012, 13:32

apsalba scrie:
Mister Fisherman scrie:Da , da !!!

ANST s-a pronunțat; pescuitul sportiv este sport, vânătoarea nu este sport. Vrei dovada? :lol: :lol: :lol: :lol:

Normal ca vrem :wink: ...de ce sa nu vrem :o :wallbash:

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 11 Iun 2012, 13:54

De unde sa vina cand nu are nimic la mana ! Vine cu cine stie ce hartie ,pe care o interpreteaza el ,ca recunostere oficiala a pescuitului ca sport de catre ANST .
Nu-ti dai seama ce procese o sa aiba ANST daca a facut asta , intentate de asociatiile pentru protectia animalelor pentru incalcarea legislatiei internationale ?
Nu stie ce minciuni sa mai scorneasca ...ca vrea el sa puna mana petot ce inseamna pescuitul recreativ
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.

jhonny
veteran
veteran

Mesaj de jhonny » 11 Iun 2012, 14:29

A mai cerut cineva "DOVADA"........si a murit impuscata dupa aceea!!! :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Mister Fisherman
veteran
veteran

Mesaj de Mister Fisherman » 11 Iun 2012, 15:30

Ca sa existe o recunostere oficiala a pescuitului ca ramura sportiva trebuie sa existe o hotarare de guvern publicata in monitorul oficial .

In toata arhiva monitorului oficial ,din anul 2000 pana in prezent, nu exista o asemenea hotarare de guvern . De ce ?
Pentru ca pescuitul nu este recunoscut ca sport de ANST

ticairlandezu
veteran
veteran

Mesaj de ticairlandezu » 11 Iun 2012, 20:17

Bun si daca pescuitul nu este recunoscut ca si Sport...legal, atunci cine isi asuma raspunderea sa dea in judecata ANTS-ul, pentru a retrage toate CIS-urile eliberate atator "Cluburi" de pescuit sportiv :wink: :wink:

Scrie răspuns