Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
apsalba
- veteran

http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDAxNjIxNQ**
Art. 24
(1) Daca in urma admiterii actiunii autoritatea publica este obligata sa incheie, sa inlocuiasca sau sa modifice actul administrativ, sa elibereze un certificat, o adeverinta sau orice alt inscris, executarea hotararii definitive si irevocabile se va face in termenul prevazut in cuprinsul ei, iar in lipsa unui astfel de termen, in cel mult 30 de zile de la data ramanerii irevocabile a hotararii.
(2) In cazul in care termenul nu este respectat, se va aplica conducatorului autoritatii publice sau, dupa caz, persoanei obligate o amenda de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de intarziere, iar reclamantul are dreptul la despagubiri pentru intarziere.
(3) Neexecutarea sau nerespectarea hotararilor judecatoresti definitive si irevocabile pronuntate de instanta de contencios administrativ si dupa aplicarea amenzii prevazute la alin. (2) constituie infractiune si se sanctioneaza cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda de la 25.000.000 lei la 100.000.000 lei.
-
Mister Fisherman
- veteran

Spune clar la oameni sa inteleaga toata lumea , sunt sau nu mai sunt valabile tarifele de acces practicate de asociatii ,sau numai asociatiile cu CIS au dreptul sa ceara tarife de acces ???
Raspunde concret , nu mai veni cu vrajala asta expirata ca ce amenzi o sa plateasca ANPA ,ca nu intereseaza pe nimeni ...si din cauza asta te ia lumea la misto !
Si daca erai baiat destept si chiar voiai sa te creada lumea ca faci cu adevarat ceva pentru pescuit , ai fi atacat in instanta si protocolul cu RNP si ARBDD , ca nu stiu cat este de normal sa platesti de doua ori tarif pentru aceiasi apa ???
Dar pe tine nu te intereseaza decat sa-ti tragi si tu o felie de "cascaval" din toata smecheria asta ...
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
-
apsalba
- veteran

Sunt abuzive și ilegale în același timp. Asociațiile cu CIS nu percep așa ceva, întrucât practicarea pescuitului sportiv este un drept al persoanei, garantat prin lege și nu o sursă de venit pentru niște troglodiți, care din înființarea asociațiilor de pescari sportivi (fără a fi sportivi) și-au făcut o sursă de venit care le intră în buzunare. Tânguirile prin care se clamează binele pescarilor și a resurselor acvatice sunt doar o abureală pentru fraieri, printre care te numeri și tu.
PS Dacă RNP a renunțat la cedarea apelor de munte către asociații, a făcut-o datorită scrisorii pe care i-am trimis-o dir. general RNP Solovăstru prin care i-am indicat câte legi încalcă. Am și răspunsul lui în original.
PPS Băi țâcă,
Ai fost la mine în casă. Ai avut cumva impresia că am nevoie de banii pescarilor?
-
Mister Fisherman
- veteran

Nu-i mai face pe toti fraieri si nu mai vorbi de sus ,ca nu esti o "personalitate" si nici nu impresionezi pe nimeni . Si chestia cu banii pescarilor ... lasi impresia ca asta te intereseaza ,pana la proba contrara
Eu te-am intrebat daca este normal ca pentru aceleasi ape trebuie sa avem mai multe permise de pescuit sau sa platim de doua ori tariful
Si ca sa fiu mai clar , ca poate n-ai inteles intrebarea , te intreb :
Permisul de pescuit ANPA trebuie sa fie valabil si in zonele "concesionate" catre RNP si ARBDD fara plata unor tarife suplimentare sau trebuie sa existe mai multe permise in paralel ???
Atentie la ce raspunzi ,ca suntem satui de abureli ,si nu te intreb acum de tarifele practicate de asociatii
Acesta este un pamflet. Orice asemanare cu personaje reale este pur intamplatoare.
-
apsalba
- veteran

RNP a fost notificată de ANPA și somată cu rezilierea protocolului dacă percepe tarife pe apele de munte. Acum RNP vrea să ia pentru ea cele mai bune ape și să le închidă pentru pescuit sportiv, vezi Doamne, ca să le protejeze,(în fapt pentru a le folosi pentru protocolul grangurilor) iar restul să le dea inapoi la ANPA.
ARBDD emite propriile permise de pescuit sportiv datorită modificării OUG 23/2008 cu OUG 127/2010. Până când grăuntele de creier pe care îl ai în țeastă nu va realiza că soluția pentru pescuitul sportiv este strategia federației, marea masa de pescari sportivi vor fi folosiți în continuare ca o gloată (masă de manevră) de cei care au jefuit resursele acvatice vii și buzunarele pescarilor sportivi. Eu sunt răbdător și mizez pe mintea românului de la urmă.
PS O nouă măgărie se încearcă cu închirierea Lacului Morii din București pentru pescuit sportiv la niște șmecheri. Tare, nu? Am primit și pe adresa federației o invitație la licitație. Licitația nu va avea loc, întrucât caietul de sarcini încalcă tocmai legea apelor.
PPS Ia zii, ai fost sau nu pe la mine prin casă? De ce eviți să confirmi? Ți-e frică de reacția forumiștilor? N-ai de ce. Nu te prea bagă în seamă. Ești nesemnificativ.

-
filip_pescuitorul
- senior

de filip_pescuitorul » 09 Iun 2012, 12:43
Auzi nenicule, decat sa fie "la ,liber" lacul Morii ca acum si sa vad zeci de dubiosiu cum baga plasele si pripoanele etc si nimeni nu le zice nimic (in vreo 5 ani de cand exista ANPA nu cred sa fi organizat vreodata control acolo, noroc ca mai vinje politia benevol da rar) mai bine sa fie concesionat, pazit si cu o oarecare taxa zilnica. Mai bine nu mai vorbi de lucruri pe care nu le stii? Ce stii tu din Alba Iulia de acolo (jos palaria, frumos oras...pacat ca e populat si de "specimene") cum e pe lacul Morii si ce ar fi bine?
Cat despre RNP, ai dreptate, in fine Anpa a decis sa nu le mai permita atatea abuzuri. Manaila a acceptat sa il calce pe bombeu pe Solovastru. Dar sa nu crezi ca brusc lui Manaila i-au cescut 2 oua...neee, a fost o lupta politica pentru ca Manaila si Solovastru sunt si ei 2 lachei ai unor politicieni la varf. Capisci?
-
Mister Fisherman
- veteran

Problema lui este ca nu vrea numai sa "administreze " numai Lacul Morii , din aceasta cauza nu s-a prezentat cu cooperativa la licitatia organizata de ANPA si acum le cauta carcoteala cu caietul de sarcini , el vrea ca cooperativa lui sa "administreze" tot ce inseamna pescuit recreativ/sportiv ...adica toate apele
Si ca bataia de joc sa fie toatala din partea asociatiilor , asociatii care "cica" reprezinta interesele pescarilor dar in realitate reprezinta interesele celor care le conduc , nimeni , dar absolut nimeni n-a fost in stare sa faca o adresa la ANST in care sa ceara o lamurire in privinta pescuitului ...daca este sau nu este pescuitul recunoscut ca sport si cu asta se lamurea toata problema . Dar cine sa se intereseze si de pescari cand este mai usor de incasat taxe , vandut permise si numarat banii ?!
-
apsalba
- veteran

filip_pescuitorul scrie:
Auzi nenicule, decat sa fie "la ,liber" lacul Morii ca acum si sa vad zeci de dubiosiu cum baga plasele si pripoanele etc si nimeni nu le zice nimic (in vreo 5 ani de cand exista ANPA nu cred sa fi organizat vreodata control acolo, noroc ca mai vinje politia benevol da rar) mai bine sa fie concesionat, pazit si cu o oarecare taxa zilnica. Mai bine nu mai vorbi de lucruri pe care nu le stii? Ce stii tu din Alba Iulia de acolo (jos palaria, frumos oras...pacat ca e populat si de "specimene") cum e pe lacul Morii si ce ar fi bine?
Cat despre RNP, ai dreptate, in fine Anpa a decis sa nu le mai permita atatea abuzuri. Manaila a acceptat sa il calce pe bombeu pe Solovastru. Dar sa nu crezi ca brusc lui Manaila i-au cescut 2 oua...neee, a fost o lupta politica pentru ca Manaila si Solovastru sunt si ei 2 lachei ai unor politicieni la varf. Capisci?
Ce nu știi tu, este esențialul. Pentru cine s-a pregătit licitația. Vineri am fost la sediul ANAR de la Pitești pentru a cumpăra Caietul de sarcini, în vederea participării la licitație. Mânăria este evidentă, întrucât, indiferent cine câștigă licitația, Primăria condusă până mai ieri de Poteraș a depus o cerere de preemțiune. Săpând mai adânc, am ajuns până la rădăcină și am aflat cine este de fapt omul din spate. Îți spune ceva numele de Elena Udrea? Noroc că Poteraș a ieșit din peisaj și sper ca în urma demersului făcut licitația să fie anulată. De unde și până unde ANAR scoate la licitație o resursă (acvatică) pe care nu o are în administrare? Sper că știi că pescuitul se face la pește, nu la apă. Adevăratul obiectiv nu este pescuitul sportiv, ci insula care aparține de acest lac și pe care șmecherii vor să pună mâna. ANAR a fost mai iute de minte și a întăbulat-o în patrimoniul Apelor Române, de aia nu pot șmecherii să pună mâna pe ea. Aia este de fapt miza reală, ascunsă în spatele acestei așa zise licitații.
PS Văd că nici tu nu pricepi cum stă treaba cu pescuitul sportiv. Hai să te lămuresc. ANPA administrează resursa acvatică vie. Prin protocol, a delegat administrarea resurselor acvatice vii din apele de munte către RNP. Ce legătură are administrarea resurselor acvatice vii cu administrarea pescuitului sportiv? Conform OUG 23/2008 si HG 1016/2008, ANPA autorizează (nu administrază) pescuitul sportiv prin eliberarea permiselor de pescuit. Aici se termină atribuțiile ei. Restul este treaba asociațiilor de pescari sportivi și a forurilor de reprezentare ale acestora la nivel național. Citește art. 37 din L.69/2000 și sigur te lămurești cum stă treaba și cine administrează această ramură sportivă.
-
DidelPro
- veteran

Cred ca "apsalba" are dreptate in ceea ce priveste lacul Morii. Interese la greu. Problema lacului pentru cei care il stiu, nu este numai "braconajul", este vorba de aluviunile care "unii" (nu stiu sigur cine) le deverseaza in lac in zona Rosu(linga fostele balti). La padurea Rosu,in dreptul vilelor pe o portiune de 200 m(unde pictorul acum 2 ani "omora stiuca"),apa este de 10 cm,in rest noroi,noroi care a distrus stuful,bradisul,tot. In 2 ani sa decolmatat Dimbovita intre centura si baza Concordia(bani "grupa mare",dar a reaparut cleanul si rar mreana). Nu va mai spun de concetatenii nostri care au transformat lacul si mai ales malurile in groapa de gunoi.
Lacul acesta din 86 face parte din viata mea de pescar. Am incercat cit am putut sa il protejez,mai sunt destui ca mine,dar prea putini.
Pentru cine stie partea din amonte de pod a fost concesionata o perioada,sa scos pestele si atit. Apoi primaria percepea o taxa modica, dar era relativ pazit.
Va spun cu mina pe inima ca 90% dintre cei care pescuiesc aici au "celebrul" anpa .
Nu de permise ducem lipsa,ducem lipsa (poate multi ,acum dupa alegeri o sa ma injurati) de un minim respect,pentru noi si tot ce ne inconjuara.cele bune
-
apsalba
- veteran

DidelPro,
Ce trebuie să înțelegi este faptul că dintre cei care ar trebui să se ocupe de acel minim respect și de ce ne înconjoară, peste 90% doar clamează acest lucru (mă refer la asociațiile de pescari sportivi), fiind în fapt niște amărășteni care profită de naivitatea pescarilor sportivi și le umflă niște așa zise cotizații, pe care le bagă în buzunar. Prin Decizia ICCJ am reușit să facem ordine în evidența asociațiilor, acestea fiind obligate să se transforme în structuri sportive pentru a beneficia de dreptul de pescuit. Și această Decizie irevocabilă se încearcă a fi driblată de conducerea ANPA, prin porcăria pe care au postat-o pe
www.anpa.ro
Mâine la Alba Iulia se judecă punerea în executare a acestei decizii și sancționarea președintelui ANPA. Urmăriți
http://portal.just.ro/InstantaDosar.asp ... MDAxNjIxNQ**
O să fie interesant și, sper, o lecție pentru cei care nu respectă legea și hotărârile judecătorești definitive și irevocabile.
PS ANPA va notifica ANAR pentru anularea licitației.