Permis pescuit 2005

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
liviu_v
senior
senior

Mesaj de liviu_v » 14 Ian 2005, 09:11

Sal!

Ar fi interesant ca cei ce au vizat permisul de pescuit pe 2005, sa posteze lista cu locatile unde se poate pescui doar in baza permisului, precum si taxa.

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 14 Ian 2005, 09:19

liviu_v, vezi linkul de mai jos:
http://www.cnafp.ro/info/
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bvlutu
utilizator nou
utilizator nou

pret permis hunedoara

Mesaj de bvlutu » 17 Ian 2005, 09:51

Cred ca asa ar trebui. boicotate asociatiile ca sa fie reprezentantele noastre (ale pescarilor) si nu purtatoare ale intereselor celor aflati la conducerea lor. la hunedoara pretul permisului a crescut la peste 1.200.000 dupa ce anul trecut 2004 a fost 946.000. in jud limitrofe Arad pretul este sub 700.000 , in jud Alba la fel, dar se zice ca permisele vizate acolo nu sunt valabile in HD, lege facuta de presedintele ajvps hd care este in cercetari penale pt braconaj. cui sa ne adresam pentru a afla de ce aceste diferente mari la preturi?

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 18 Ian 2005, 09:02

Nu stiu in alte judete, dar in TM nu s-a eliberat si permisul de pescuit al Companiei Nationale Piscicole. Prin urmare, conform Inspectiei Piscicole, cine pescuieste pina la primirea acelui biletel, este bun de plata. Chitanta ce s-a eliberat la noi, cum ca "o sa primim", dpdv al Inspectiei nu are nici o valabilitate :!: Iar stampila din carnet arata ca ti-ai platit cotizatia de membru al asociatiei.

angler
junior
junior

Permis AJVPS Iasi

Mesaj de angler » 18 Ian 2005, 12:18

Paul
O rugaminte la ieseni.... Care ajunge prin centru si are nitel timp, il rog sa se uite la programul de la AJVPS (la vizari permise, nu la magazin) si sa mi-l trimita si mie
Programul e 10,00-12,30 si 13,00-16,00 luni-miercuri, joia 10,00-12,30 si 13,00-18,30, vineri 10,00-12,30.
De ieri, 17.01.2005, incaseaza taxa pentru 2005: 850.000 lei pentru ape curgatoare si balti (Balatau, Salcami si Ratarie), 50.000 lei P.G.-ul (vizat numai prin asociatie, nu si individual- anul acesta trebuie si cartea de identitate, pe langa permis) si vreo 800.000lei (nu m-a interesat exact) Aroneanu si Dorobanti (intrebarea e pentru ce? au facut populari in Dorobanti? nu cred!).
...si pescuitul va va face liberi!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Ian 2005, 13:18

Multumesc pentru raspuns!
Sper sa ajung si eu saptamana asta sa il vizez. Oricum, stiu ca pentru PG trebuie sa mai treaca ceva zile pana mi-l da, dar sper sa imi dea ceva la mana ca il am la vizat. Asa s-a intamplat si anul trecut.
(vizat numai prin asociatie, nu si individual- anul acesta trebuie si cartea de identitate, pe langa permis)
Asta nu prea am inteles... se putea pana acum si vizat individual? de ex, anul trecut am platit cei 50000 la trezorerie
anul asta trebuie si buletinul? :roll: E OK!
vreo 800.000lei (nu m-a interesat exact) Aroneanu si Dorobanti (intrebarea e pentru ce? au facut populari in Dorobanti? nu cred!).
Anul trecut nu mai stiu cat cerea, pe langa permis, pentru Aroneanu. astia nu-s intregi la minte. Pentru ce sa dau si o taxa suplimentara daca am permis?
oricum, multumesc mult!

angler
junior
junior

Mesaj de angler » 18 Ian 2005, 15:34

Cu placere Paul.
Asta nu prea am inteles... se putea pana acum si vizat individual?
Bineinteles ca teoretic poti scoate P.G. (permis de granita) si individual. Eu platesc anul acesta permisul la o asociatie din Neamt sau Bacau si, pentru a pescui la Prut, vizez si P.G.-ul la graniceri (cu chitanta de la trezorerie-50000lei-, permisul de pescuit si C.I. ma duc in Copou la unitatea care se ocupa cu asa ceva).
Dar, si aici intervine smecheria romanului :wink: , intre A.J.V.P.S. Iasi si unitatea de graniceri exista un acord prin care se vizeaza numai P.G.-urile trimise de asociatie.
Astfel asociatia isi "fidelizeaza" membrii (Prutul a ajuns principala atractie si chiar singurul motiv :( pentru ca pescarii din Iasi sa plateasca permisul in lipsa baltilor pazite si nebraconate), la unitatea de graniceri sefii nu vad cozi cu amaratii de pescari, iar pescarii nu pierd timpul cu formalitati. Toata lumea este multumita, nu? :) Am putea spune ca se tinde spre civilizatie, nu? :D
Mai marii asociatiei isi pot continua somnul usor, netulburat, multumiti de numarul mare de membrii pescari cotizanti.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Ian 2005, 15:52

Referitor la ce spui tu, angler, am avut si eu ocazia (si anul acesta chiar) sa imi fac permis doar pe Prut. Efectiv, vorbeam cu cineva care imi dadea la mana o chitanta cu care pescuiam doar pe Prut si ma costa mult, mult mai putin. Dar, permisul de pescuit ramanea nevizat.
Eu nu pescuiesc numai pe Prut, cu siguranta am sa mai ajung in Buzau, poate pe Moldova (nu-i asa nutzu_z?) Siret si, daca ma ajuta Dumnezeu, sper sa ajung si la Dunare anul asta, asa ca, pentru a nu mai avea dureri de cap, e mai bine sa am permisul vizat. E cel mai comod.
Cei de la filiala nu stiu daca au fost vreodata la control pe Prut, deci nu ar fi o problema.

angler
junior
junior

Mesaj de angler » 18 Ian 2005, 16:11

M-ai inteles gresit, Paul.
Prin vizarea individuala a P.G. eu nu urmaresc sa pescuiesc fara permis de pescuit, ci cu unul vizat la o alta asociatie.
Ce nu mi se pare corect e faptul ca asociatia/granicerii restrange/restrang dreptul de a pescui intr-o apa de frontiera naturala (ca nu vor spune acum ca au populat Prutul :) ), conditionand vizarea P.G.-ului de calitatea de membru al A.J.V.P.S. Iasi.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 18 Ian 2005, 16:21

angler scrie:.... conditionand vizarea P.G.-ului de calitatea de membru al A.J.V.P.S. Iasi.
Da, asta asa este... Si eu, cativa ani la randul, nu am avut PG deoarece vizam permisul in jud Buzau (in oras sau in alt oras, mai la munte, Patarlagele, daca ai auzit de el). Era mai ieftin acolo. Cei de la AJVPS Iasi, nu ma mai acceptau sa fac PG daca nu aveam permisul vizat in Iasi.

Scrie răspuns