Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
piticu
- veteran

-
daca va incalzeste cu ceva, acu vreo citeva sute de ani vinatori ne numeam toti, si aia de animale salbatice, si aia de peste.
pe vremea aia era peste adevarat, da.
nu va mai incalzeste asta acuma, stiu.
am auzit atit de multe discutii despre despartirea intre pescari si vinatori, fara nici o finalitate, incit nu as mai suporta inca o discutie pe tema asta...
ma limitez la neplata taxei si gata.

-
nutzu_z
- senior

-
..toti vrem schimbare dar hai sa punem problema si altfel.Daca printr-o fericita conjunctura se poate face aceasta schimbare ? Atunci va fi nevoie si de aportul pescarilor, ori daca nu sunt destui pescari cu PERMISUL VIZAT, care sa formeze o majoritate aceasta schimbare nu se poate face. Fara suparare dar un pescar care nu isi plateste cotizatia nu cred ca are un cuvant de spus in eventualele schimbari. Toti am vrea schimbare dar cei putini care platesc cotizatie nu o pot face.Parerea mea este ca daca intr-un judet ca Arad sau Timisoara la cati pescari sunt si daca acestia ar avea toti cotizatiile platite eu zic ca ar avea un cuvant greu de spus .Pana la urma totul depinde de noi...
-
lipoveanu
cu cat mai multzi cotizantzi ,cu atat mai multi bani,...............cu atat se fura mai mult...
-
Ioan S.
- veteran

Departe de mine gindul de a supara pe cineva, insa sper ca nu vreti sa punem boii inaintea carului. Noi suntem pescarii, noi suntem membri si avem cel putin drept de vot in adunarea generala a membrilor. Criticam conducerea AJVPS, insa prin neparticiparea la adunarea generala a membrilor lasam la voia "soartei", ba chiar contribuim (prin indiferenta) la pastrarea in conducerea asociatiei a acelorasi personaje.
Nu va faceti iluzii ca putem lupta cu AGVPS creind o organizatie-asociatie concurenta. Atitia oameni citi putem mobiliza pentru a actiona din interiorul asociatiei in care deja suntem n-am putea atrage intr-o noua asociatie, pentru ca AJVPS-ul detine intr-un judet cam tot ce a vrut si a crezut ca poate atrage pescarii.
Cei care au mai urmarit fenomenul stiu ca pe undeva prin Romania se "coace" de-o federatie. Toate bune si frumoase insa ca sa faci o federatie trebuie sa ai si asociatiile care sa constituie federatia. Asa incit orice structura centrala inventata si nu aparuta ca o necesitate naste serioase indoieli asupra intentiilor "fondatorilor" atunci cind acestia sunt persoane fizice.
Revenind la pescuitul fara permis, credeti ca eu nu am altceva mai bun de facut decit sa mituiesc paznicul ? Vine insa o vreme (poate si o virsta) cind omul se mai schimba ... (Cindva cu multi ani in urma si eu mergeam pe o balta in apropiere de Iasi si pescuiam 2/sticla de vodca - de fapt "nea Costica barajistul" nu era de loc mofturos, primea orice)
Insa, ca idee, nu ne plac braconierii, nu ne plac hotii, nu ne place coruptia etc. .... dar cind vine vorba de legalitatea pescuitului .... ne descurcam fiecare pe cont propriu.
-
iliuta goean
- utilizator constant

cu asta cu statul linistit nu sunt de acord,
eu stau linistit si fara permis.
oricum agvps-ul isi baga picioarele in el de pescuit, oricum banii care vin din pescuit sunt o parte infima fata de banii care vin din vanatoare, pana acum pescarii erau tinuti in lesa de catre agvps dintr-o ambitie a unui directoras tinut in brate de un premier, sunt convins ca fff repede aceasta situatie se va remedia.
deja in multe zone din tara se infiinteaza asociatii de pescari, doar de pescari, ce nu doresc o afiliere la agvps, nu tb decat ca aceste asociatii sa se uneasca si gata s-a spart buba.
-
lipoveanu
ce am gasit pe aici.....
http://geo.unibuc.ro/pluta/index5.html inca nu am citit tot...dar am vazut niste poze...... brrr..ma excita....loool
.....unde mai gasiti voi totzi paznici astia....cum arata unul..????
-
costica_fishing
- veteran

-
...si misto ideea. Pacat ca n-a fost mediatizata.
Sau a fost?
Ca io n-am tembelizor!
-
ovidiu14
- veteran

-
n-ai televizor.......
"n-ai priza?!!"
atunci ...cum spunea cineva "monstru"...."atunci scoate-l din furca"

Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14
-
nutzu_z
- senior

-
... a mai fost o expeditie Bazias-delta pe o pluta de lemn organizata din cate imi aduc eu aminte de Tvr Timisoara si cu cativa din Tvr Buc. si tot nu au mediatizat-o cum trebuia.Se pare ca violurile si omururile prezentate sistematic de diferite televiziuni sunt mult mai preferate de anumiti redactori.