Permis pescuit 2005

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 04 Ian 2005, 01:29

adrian frunza scrie:.mi-e sila de ambuscade ,da marlanii ,din agvps asta merita,in definitiv.noi chiar suntem societatea civila in materie de pescuit sportiv.

mi-ar place sa eliberez 95% din pestii capturati,dar cand vad ca acasa ma asteapta gaina cu hormoni,si porc cu feromoni,prefer un salau natur.
si daca il eliberez ,nu se duce idiotu' direct in panza infama a lu' braconeru'?gandeste ,fa un plan de actiune,si supune-l votului.e greu ,dar e o provocare,poti lua locul lui bombonel!oricum asta e martalog!
singurul motiv pentru care suport inca agvps ,este ca pot pescui in prohibitie(addicted to ........... skin)e un vers celebru ,il cunosti?
inchei:atat timp cat vom bate apa in piua ,nu se va schimba nimic,sta in puterea noastra .............
1. Corect spus noi suntem societatea civila in materie de pescuit sportiv.
Acu', sincer sa fiu, mi-ar placea sa fie desfiintata structura asta. Nu ca ar manca bani degeaba (ca nu prea se inghesoaie nimeni sa le dea bani), dar pur si simplu se simte nevoia sa se faca ceva in privinta apelor.
Am mai discutat treaba asta pe forum, trebuie sa plece de la fiecare din noi, fiecare pescar sa faca ceva pentru binele apei pe malul careia se simte bine cateva ore.
Din pacate n-am avut inca timp sa aprofundez domeniu asta de legislatie.
Dupa 15 februarie poate!

Cat despre locul lui Bombonel, io stiu ca deja se bat multi pentru el: Tarus, Raduta & compania! oricum, nu interesa pe mine treaba asta.
Cat despre pescuitul in prohibitie, io zic ca nu-i o necesitate (mai ales ca nu se suprapun perioadele, cand e inchis la salau poti merge la pastrav :twisted: sau la stiuca). Si inafara de asta, chiar nu vad un mare dezastru in prezenta catorva pescari pe malul baltii in aceasta perioada, cu conditia eliberarii pestelui prins. Mai daunator mi se pare ca in aceasta perioada balta sa fie abandonata braconierilor.

In ceea ce priveste "gaina cu hormoni,si porc cu feromoni", consoleaza-te cu ideea. Asta e! Bun salaul, dar.... e pe numarate!
S-au facut cercetari foarte elaborate in sensul ca Pamantul nu poate suporta mai mult decat (cred) vreo 10 sau 15 miliarde locuitori. Ceea ce se va atinge in decursul vietii noastre. Pur si simplu nu-i mai poate hrani, adaposti, etc...
Treaba asta cu razboaiele, bolile, dezastrele, etc..., e detestabila, insa
se substiuie legii selectiei naturale, care "mai rarea" din locuitori.
Ma rog, trist dar adevarat!

Si, din pacate, nu cunosc versul cu "addicted to....." Alte indicii?

:D

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 04 Ian 2005, 01:48

ce e ala 'permis de pescuit'...???

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 04 Ian 2005, 02:32

hartia pe care ti-o dau autoritatile in schimbul banilor pe care ii dai pentru nimic

lipoveanu

Mesaj de lipoveanu » 04 Ian 2005, 02:40

merg la dunare de 17 ani...dar nu m-a intrebat nimeni nimic....bine...nici nu stiu unde este agvps-ul....altfel am mai auzit de el.....

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Ian 2005, 08:33

Salut!
adrian frunza scrie:paul,degeaba esti senior, daca ai astfel de probleme.frontiera romaniei e un fel de penala dispusa la orice.......miroase a peste.eu am pescuit oriunde la prut ,fara pg,doar cu o sticla de vodca(e necesar sa aiba doar unul din grup pg)
In ceea ce ai spus ai avut doar pe jumatate dreptate. Probabil degeaba scrie "senior" la mine, caci daca ar fi sa ne luam dupa calitatea mesajelor, sau dupa informatia pe care o poarta, 80% (modestul de mine!!) e tabula rasa (ca si mine de altfel, in materie de pescuit, dar, invat).
Despre sticla de vodca, nu stiu ce sa zic.... De mult nu am mai vazut granicer sa puna gura pe vreo sticla de bautura in timpul serviciului, mai ales ca nu mai sunt soldati in termen, sunt angajati permanent. Vreau sa spun ca odata i-am servit si cu vin buna, vorba ta
TAMAIOASA DE BUZAU
dar tot degeaba... Nici nu s-au atins de ea.
paul, te invidiez ca vei pescui la prut in 2005 ,dar mie prutul,nu mi-a oferit amintiri frumoase.tantari, lut,graniceri fomisti,nu pot controla jocul.oricum prutul e un rau de o majestuositate incomparabila, peisajul e de exceptie.....
De invidiat, nu ai de ce sa ma invidieazi, probabil merita invidiati cei care pescuiesc la Dunare, pe Sena, in Suedia, sau in alte locuri mirifice :wink:
Despre tantari, pot sa zic ca sunt perioade si perioade... Sunt perioade in care nu ma inteleg deloc cu ei si sunt perioade cand te lasa in pace. Granicerii nu mai par la fel de fomisti, cum au fost odata (cand ii stiai), poate doar unii dintre ei (in ultimile dati pe anul trecut patrula era formata din doi graniceri, dintre care unul cat un munte, am zis ca asta ma inghite intreg), ceea ce ramane cu adevarat in picioare din spusele tale este afirmatia despre locuri, despre peisaj... Este cu adevatat salbatic in unele locuri, foarte frumos.
final answer:paul,daca anul asta,permisul la agvps este 3 000 000 lei iti mai scoti pg ?sincer(addiction or joke?!)
Daca tu m-ai intrebat cu
final answer
, eu am sa-ti raspund cu final question: DA... cu siguranta am sa-mi vizez permisul si anul asta, daca ma ajuta DUmnezeu.

Teodor
veteran
veteran

Mesaj de Teodor » 04 Ian 2005, 13:27

Nu stiu cum o fi in alte judete dar aici, in Iasi, daca vrei sa pescuiesti pe Prut treaba e "simpla": vizezi permisul de pescuit apoi iti iei PG-ul. Nu este alta alternativa. "Sticla de ..." (orice ar fi) nu mai tine.

O mica intimplare petrecuta pe malul Prutului acum cam 3 ani juma':
Impreuna cu un prieten stateam si vinturam apa cu un bat de mina, preocupati mai mult sa admiram citeva pasari cu un colorit deosebit pe care nu le mai vazusem pina atunci. In fata noastra, pe malul celalalt, un mic grup isi facea de lucru cu citeva lansete.
La un moment dat s-a iscat un "mic" scandal intre cei din acel grup. Vocile ridicate si injuraturile se auzeau (cred) destul de departe.
Nu cred ca au trecut mai mult de 2 sau maxim 3 minute pina cind 3 graniceri au aparut linga noi intrebindu-ne daca aveam vreun amestec in ceea ce se intimpla pe malul celalalt. Lucrul asta ne-a mirat tinind cont ca mai era cam in jur de ora pina la ora cind isi facea patrula rondul.

Cit despre AJVPS.... :evil:

nutzu_z
senior
senior

Mesaj de nutzu_z » 04 Ian 2005, 13:30

... vizatul permisului ca vizatul,nu stiu ,mie unul imi place sa i-l am vizat tocmai pt a le inchide gura celor care vin in control cat si pentru a le putea reprosa ceva despre indiferenta lor pt "curent" setci, etc ,chiar daca stiu ca acest repros nu schimba nimic. Cat despre PG ,nea Adriane daca dau de ex 3mil pt vizat nu cred ca mor de foame daca mai dau 50-100 mii pt PG cat mi-au luat cei de la Moldova Noua pt 2004. In rest ce sa zic, chestia cu schimbatul conducerii AGVPS nu e o treaba rea numai sa poata fi facuta...

piticu
veteran
veteran

DE CE NU IMI MAI VIZEZ PERMISUL

Mesaj de piticu » 04 Ian 2005, 13:40

la multi ani si va salut cu acelasi respect si in 2005.

inainte vreme erau oamenii altfel.
de calitate si corecti.

Inainte de prima mea iesire la peste, bunicul meu mi-a luat permis (in 1973 aveam numai 6 ani, n-a contat; daca asa e legal, asa a vrut bunicul meu sa ma invete sa fac si eu).

in '90 l-am vizat iar si am primit si o lista de balti accesibile.
balti goale, braconate si jucate la apa, pe care paznicii cind vedeau permisul nu stiau ce sa mai faca sa ma goneasca d-acolo (cum adica sa nu pice ceva si pentru ei, acolo???)
Io vroiam sa fiu corect.

dupa aia au aparut baltile cu permis si plata, io inca ma incapatinam sa fiu corect, altu' dadea o vodca la paznic si asta era.
"nu iti convine, pleaca tata acasa..."

I-am cunoscut cu totii pe oamenii de azi.
de proasta calitate si jepcari.
prost sa fiu sa ii mai si platesc pentru asta.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 04 Ian 2005, 14:10

La multi ani si salutari din Iasi piticule....
Ai tu dreptate in ceea ce spui, dar, ce sa-i faci.... Eu la 12 ani mi-am facut permis de pescuit. Am dat atunci 65 lei... Am si acum carnetul... rosu...De-atunci, mai in fiecare an am avut vizat.
dupa aia au aparut baltile cu permis si plata
Asta nu o inteleg nici eu.... pentru ce sa mai platesc o taxa daca am permis? Sunt si in Iasi balti care apartin fondului piscicol al AJVPS si, pe langa permisul de pescuit, mai trebuie sa platesc si o taxa. De ce? Asta nu o inteleg.
De aceea prefer sa mai dau 50.000 pe PG si sa merg la Prut. Prind sau nu prind macar nu imi fac suparare si nu stau incordat.
Si... ce-i de facut? Eu am fost luat odata de pe Prut si dus la pichet ca cica nu aveam voie sa pescuiesc in locul acela. Si intrebasem dimineata daca e sau nu voie. Caci inainte trebuia sa trec pe la pichet sa imi ia datele de pe buletin si apoi sa plec pe Prut la pescuit.

Anul asta , pe Prut m-au controlat de 4 ori la acte, dintre care de doua ori doar la buletin (mi-au luat datele). Sincer, nu m-as simti deloc bine sa merg la pescuit fara sa fiu in regula... Ca si cand ai merge cu trenul sau tramvaiul fara sa ai bilet.

ovidius
veteran
veteran

Re: DE CE NU IMI MAI VIZEZ PERMISUL

Mesaj de ovidius » 04 Ian 2005, 14:39

piticu scrie:inainte vreme erau oamenii altfel.
de calitate si corecti.
Piti, oamenii si inainte vreme si cei de azi si cei de maine vor fi intotdeauna diferiti. As fi bucuros sa ai dreptate sa stiu ca macar inainte vreme erau de calitate si corecti. Poate ai avut tu sansa sa intalnesti ceva oameni de treaba.
In fiecare om exista si bine si rau. Ideea este sa poti infrana raul din tine pt. ca sa triumfe binele.
Daca spui "prost sa fiu sa ii mai platesc pentru asta" risti sa nu mai fi tu.
Tu nu pe ei ii platesti, tu iti faci datoria, tu pur si simplu esti corect asa cum face de ex Paul.
Scuze, nu dau lectii, departe de mine gandul acesta. Dar imi veni si mie sa filosofez putin - mai ales cand e vorba de dreptate, adevar,etc.
Stii tu: asa cum rapitorul nu se poate abtine cand il ademenesti.

Scrie răspuns