Permis pescar ?!

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

nikalay
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de nikalay » 15 Apr 2008, 20:35

sincer...sunt confuz :))) deci ce fac pana la urma? si care-i faza cu muntele si ses-ul ?

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 15 Apr 2008, 21:05

Cu apele de munte e la fel mereu. Datorita mancatorilor de trofeee, zonele cele mai bune sunt cu "Pescuitul Interzis" tot timpul anului. In rest, toate bune. Muresul e considerata apa de munte de la Deda inspre izvor dar singura diferenta e ca, avtul si cleanul sunt tot mai mici, salaul inexistent si stiuca foarte rar. Pastrav poate la gurile de varsare unde pescuitul e interzis conform legii in amonte si in aval vreo 100 de m sau asa ceva...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 15 Apr 2008, 21:22

Tristian scrie:Cu apele de munte e la fel mereu. Datorita mancatorilor de trofeee, zonele cele mai bune sunt cu "Pescuitul Interzis" tot timpul anului. In rest, toate bune. Muresul e considerata apa de munte de la Deda inspre izvor dar singura diferenta e ca, avtul si cleanul sunt tot mai mici, salaul inexistent si stiuca foarte rar. Pastrav poate la gurile de varsare unde pescuitul e interzis conform legii in amonte si in aval vreo 100 de m sau asa ceva...
Doamne iarta-ma, in viata mea de pescar sau braconier sportiv nu am auzit sa fie interzis pescuitul la gurile de varsare ale paraielor in raul principal! :lol: Tristiane, sgur nu confunzi cu altceva? Daca e asa, inseamna ca fara sa stiu am incalcat legea de fiecare data cand am urcat pe afluenti venind de pe cursul principal! Trebuie sa se stie ca pastravii mari adesea stau exact unde e gura de varsare, mai ales daca locul e adancit si mai e si vreun bolovan, un trunchi....

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 15 Apr 2008, 23:02

dupa toata discutia asta ce sa inteleg?
ca nu e suficient carnetu de membru cu viza asociata pusa?
ca mai trebuie permis de la ANPA separat pe 2008?

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 15 Apr 2008, 23:17

catax4u scrie:dupa toata discutia asta ce sa inteleg?
ca nu e suficient carnetu de membru cu viza asociata pusa?
ca mai trebuie permis de la ANPA separat pe 2008?
Permisele propriu-zise de la anpa nu sunt ink editate sau tiparite sau mai stiu eu ce din cate am inteles eu de la asociatia mea.Plateste cotizatia si permisele o sa vina si ele.Pana atunci cu carnetu de memebru si chitanta cred ca nu e belea.In ceea ce priveste apele de munte acolo e alta poveste si muscarii de pe forum o stiu mai bine.
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 15 Apr 2008, 23:27

E posibil sa nu stiu bine, poate ne ajuta si altcineva. In lege mai veche erau mult mai multe precizari cu privire la astfel de chestii dar era ceva de genul ca in apele populate cu salmonide si care sunt afluenti ai unui rau cu regim normal sunt masuri restrictive, nu neaparat prin lege cat prin dispozitii date de administratorul local. Oricum in legea noua nu mai spune nimic despre nimic. Pardon, ordonanta, ca suntem redusi la tacere de guvern. Oricum ea se completeaza cu ordinul ministrului, care se completeaza cu regulamente si cu dispozitii s.a.m.d. Ar trebui sa se voteze in parlament astfel de legi de catre reprezentantii nostri nu repeziti cu ordonante date de oamenii primului ministru. La anumite guri de varsare, pe rauri specificate expres si specii specificate expres mai exista asemenea prevederi cred.Vorbeam din memorie, sper ca nu ma inseala asa amarnic. Oricum, pe munte, atentie la indicatoare si la urs... :D Asta e ca faza cu pescuitul sportiv din barca pe ape curgatoare, care era interzis pana acum, si acum nu se mai spune nimic nicaieri.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 15 Apr 2008, 23:36

adica cum or aparea permisele alea va trebui sa cotizam alta suma pt
ele?

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 16 Apr 2008, 00:41

catax4u scrie:adica cum or aparea permisele alea va trebui sa cotizam alta suma pt
ele?
Deja ma doare capu!!! Nu tre sa dai nici un ban in afara de cotizatia anuala.O sa il primesti automat(cel putin asta mi-a zis "plictisita" aia de la ghiseul ajvps)
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 16 Apr 2008, 07:45

aceeasi discutie ( sustinuta prin amabilitatea lui Mihai ) si aicihttp://www.flytying.ro/forum/viewtopic. ... sc&start=0

o sa gasiti si rezultatele a cca o ora de convorbiri telefonice cu Ajvps Bacau, Neamt, Romsilva Neamt si Anpa Bacau.

Eu m-am lamurit, gata :D :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 16 Apr 2008, 10:07

BygDaddy scrie:
catax4u scrie:adica cum or aparea permisele alea va trebui sa cotizam alta suma pt
ele?
Deja ma doare capu!!! Nu tre sa dai nici un ban in afara de cotizatia anuala.O sa il primesti automat(cel putin asta mi-a zis "plictisita" aia de la ghiseul ajvps)
Sunt de acord cu tine.Am pus intrebarea aia pt ca ce de la asociatia olt unde am io carnetu de membru nu mi-au zis nimic de permisu ala(sub forma de timbru) care se ataseaza carnetului.Oricum dupa cate am inteles din discutia postata de andrei.A permisele alea vor veni dupa prohibitie(dupa 1 iunie parca...).Deci eu ar trebui sa-l deranjez din nou pe nenea ala de la asociatie si sa-l rog sa-mi puna timbru ala(permisu implicit) pe carnetu de membru.Treaba asta ar trebui sa fie 100% gratis dupa cate am priceput de la tine.Sau permisu o sa fie(e posibil) sub forma de cartela gen B.I sau carnet de sofer.Sau e posibil si-a 3-a varianta sa nu am deloc tinand cont ce harababura e acolo unde se iau deciziile astea(conform discutiei pe care am vazut-o postata de andre.A).
:idea:

Scrie răspuns