Permis de navigatie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
andrei-ovidiu
veteran
veteran

Re: Permis de navigatie

Mesaj de andrei-ovidiu » 02 Oct 2012, 11:08

Eu am trecut de la un motor de 2,5 cai la unul de 6 cai. I-am pus sticker cu 5 cai si nu te-ntreaba nimeni pe Dunare de permis de navigatie...te-ntreaba cel mult de cel de pescuit si de PG...am avut partida la Dunare cand politia de frontiera e trecut pe langa noi, s-au uitat cu binoclul si au plecat mai departe...eram 2 pescari in barca cu un motor de "5 cai" :D ...s-a dat un amic si cu motor de 25 de cai fara permis si nu l-a intrebat nimeni intr-un an de zile de sanatate pe Dunare...deci...

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 02 Oct 2012, 15:20

Ovidiu, nu mai vorbi prostii.....
Daca patesti ceva, nu te mai scoate din belea nici mama lui Stefan cel Mare. Eu am barca la Oltenita, ma stiu toti baietii de la frontiera. Impreuna cu alti doi pescari, daca suntem vazuti de Politie, ei ne saluta si nici nu ne se mai apropie. Dar acum 3 saptamani au avut un supracontrol si m-au verificat de fata cu superiorii pana la piele.
Nu mai spun ca in cazul in care se intampla vreun necaz, e jale mare!
Asa ca....nu va jucati si nu ii mai indemnati pe altii sa se joace.....Un dosar va mai trebuie pe praful asta!

puffyk
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de puffyk » 02 Oct 2012, 15:28

Iar amicul ala al tau....fara cuvinte!!!

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de gsteph1968 » 02 Oct 2012, 22:31

puffyk scrie:Ovidiu, nu mai vorbi prostii.....
Daca patesti ceva, nu te mai scoate din belea nici mama lui Stefan cel Mare
este ca la volan. sa ne fereasca Dumnezeu!

"pe surse": de regula nu te verifica daca e motor ne-inmatriculabil. dar regulile au exceptii :wallbash:
daca motorul trebuie inmatriculat (chiar si cu un permis in barca) si nu este, tot belea iese.

cine vrea adrenalina poate sa incerce ruleta ruseasca.
daca dorti fun la pescuit recomand permis si motor potrivit cu profilul dvs.

ps. din punctul meu de vedere, decat sa stau sa "discut" cu autoritatile prefer sa ma bucur de navigat si pescuit.
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 03 Oct 2012, 08:26

andrei-ovidiu scrie:Eu am trecut de la un motor de 2,5 cai la unul de 6 cai. I-am pus sticker cu 5 cai si nu te-ntreaba nimeni pe Dunare de permis de navigatie...te-ntreaba cel mult de cel de pescuit si de PG...am avut partida la Dunare cand politia de frontiera e trecut pe langa noi, s-au uitat cu binoclul si au plecat mai departe...eram 2 pescari in barca cu un motor de "5 cai" :D ...s-a dat un amic si cu motor de 25 de cai fara permis si nu l-a intrebat nimeni intr-un an de zile de sanatate pe Dunare...deci...
La control pe Dunare, iti cere si actele de provenienta Motor + Barca si daca pe acte scrie 6 CP si pe capac 5 CP , te intreaba si de permis :wallbash: .
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

cp
veteran
veteran

Mesaj de cp » 03 Oct 2012, 08:46

Si la 5 cp daca scrie 3.7 KW, iar e cu permis. La 3.68 nu e.

Stefane, p'aia cu actele de provenienta la barca nu o stiam...

MatrixVR5
veteran
veteran

Mesaj de MatrixVR5 » 03 Oct 2012, 08:50

cp scrie:Si la 5 cp daca scrie 3.7 KW, iar e cu permis. La 3.68 nu e.

Stefane, p'aia cu actele de provenienta la barca nu o stiam...
Da Crist , dar ti-ai pus intrebarea la cate barci se ciordesc de pe dunare si din delta si din afara tarii , ca duar suntem in Romania :oops: .

Asa este ;
Pentru a conduce o ambarcatiune de agrement cu o putere a motorului de pana la 3,68 kW (4.93 CP) pe ape interioare nu este necesara detinerea certificatului international de conducator de ambarcatiune de agrement clasa D.
Vezi aici :
http://www.probarca.ro/Examen-obtinere- ... igatie.htm
:respekt:
FISHING IS LIFE.
The rest just details!

Nemernic
veteran
veteran

Mesaj de Nemernic » 03 Oct 2012, 12:02

la 3.7 kw mai inchid ochii.....dar la 4.2 ...mai greu spre deloc
Help a man when he is in trouble, and he will remember you when he is in trouble again...

Scrie răspuns