Permis de navigatie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 03 Feb 2009, 12:08

rosu r. scrie:Din cate stiu eu 4,99 CP!
asa este!

peste 5 iepsoare trebe, permis de navigator printre ashtri! :D
pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 03 Feb 2009, 23:27

aveti si lege pt asa ceva? din cate stiam eu pt orice fel de motor, iti trebuie permis de navigator ca sa te dai cu barca pe dunare...

Poppy
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Poppy » 30 Iun 2009, 18:05

ovidiu scrie:
rosu r. scrie:Din cate stiu eu 4,99 CP!
asa este!

peste 5 iepsoare trebe, permis de navigator printre ashtri! :D
Asa-i:

"Pentru a conduce o ambarcaţiune de agrement cu o putere a motorului de până la 3,68 kW (4,9312 CP) pe ape interioare nu este necesară deţinerea certificatului internaţional de conducător de ambarcaţiune de agrement clasa D." (clasa D - certificat care dă dreptul titularului să conducă ambarcaţiuni de agrement pe ape interioare)

(Ordinul M.T. nr. 534 din 26 iunie 2007 pentru aprobarea Regulamentului privind criteriile minime de pregătire şi perfecţionare, precum şi condiţiile de obţinere a certificatelor internaţionale de conducător de ambarcaţiune de agrement)

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 03 Iul 2009, 00:49

deci pt dunare nu se aplica... am mai intrebat in particular pe diversi colegi pescari, este necesar sau nu permisul de navigator pe dunare daca pun motor la barca sa zicem de 4 cai ??

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 03 Iul 2009, 06:37

johnnybravo@
sub 5cp nu este nevoie sa ai permis de navigator,iar pe dunare barca sa nu depaseasca o anumita dimensiune...si mai trebuie pastrata o anumita distanta de la mal.Nu m-a intrebat nimenipe dunare de altceva decat de permisul de pescuit si atat.
eu am 4cp si nu am avut niciodata probleme....pescuiesc in aceeasi zona ca si tine:),poate ceva mai in aval.
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

johnnybravo
Moderator
Moderator

Mesaj de johnnybravo » 03 Iul 2009, 20:29

acum 3 ani eu m-am interesat, si era necesar permisul de navigator pt orice motor daca era vorba de navigat pe dunare; atunci m-am adresat directorului portului severin cred ca o sa fac din nou trebusoara asta si cu mailu printat pot merge apoi linistit daca e asa cum zici tu :)

rine
veteran
veteran

Mesaj de rine » 04 Iul 2009, 03:02

[quote="storm xxx"]johnnybravo@
sub 5cp nu este nevoie sa ai permis de navigator,iar pe dunare barca sa nu depaseasca o anumita dimensiune...si mai trebuie pastrata o anumita distanta de la mal.Nu m-a intrebat nimenipe dunare de altceva decat de permisul de pescuit si atat.
eu am 4cp si nu am avut niciodata probleme....pescuiesc in aceeasi zona ca si tine:),poate ceva mai in aval.[/quote ] scuze.barca trebuie sa aiba sub 7 m lungime ca sa n-o inscrii la capitanie si motorul sub 5 cai ca sa nu trebuiasca permis

vladut
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de vladut » 23 Oct 2009, 11:39

Informatii recente privind obtinerea permisului de condus ambarcatiuni Categoria D

Data: 23 octombrie 2009
Locul: Oficiul de capitanie Snagov situat in Parcul Herastrau
Cost: 320 RON
Se da numai probă scrisa (pentru categoria D nu se da si proba practica)

Documentele necesare pentru înscriere sun aceleaşi ca si pana acum (copie CI + original pentru confruntare, copie diploma studii + original pentru confruntare, 2 foto tip pasaport din care se retine numai una, adeverinta medicala – nu este de tipul formular standard ci doar o foaie de hartie pe care un medic sa scrie „apt conducere ambarcatiuni de agrement cu motor” si sa-si puna parafa)

Acum pareri despre situatia „din teren”:
- nu cereti chitanta pt. banii platiti. Doar daca „picati” examenul are rost sa deveniti „corecti”. Motivul sper sa-l deduceti singuri.
- Bibliografia e suficienta cea de pe site-ul ANR
- In functie de capacitatea de memorare a fiecaruia, consider ca trebuie citita bibliografia integral si cu atentie de cel putin doua ori pentru ca sa mergeti la examen cu o oarecare incredere.
- Sunt trei seturi de grile cu cate 10 intrebari fiecare. Cate un set din RND, Marinarie si Conducere. Baremul de promovare este 8 grile la RND si cate 7 la Marinarie si Manevra. Timp de rezolvare: 30 minute

- Cam ce subiecte abordau grilele:
RND: - capitolul de semnalizare (pozele semnelor) – semnificatia semnelor
- prioritati de trecere
- reglementari aplicabile ambarcatiunilor mici (exp: la ce distanta de prova unei nave maritime se poate traversa calea navigabila)
- cine are prioritate intre o ambarcatiune mica fara autopropulsie si fara vele, si una cu vele
- nu am vazut intrebari referitoare la semnale acustice (nu cred ca tre sa stiti protocolul de sunete in cazul in care o nava „converseaza” cu alta la intalniri, depasiri, vizibiliate redusa, etc Mie mi s-a parut un capitol difilcil)
- nu am avut intrebari din partea de lumini, dar consider ca elementele de baza e bine sa le stiti

Marinarie + Conducere (nu imi mai amintesc care intrebari erau din ce set, asa ca le mentionez la gramada):
- tre sa stiti ce sunt turnichetii, babalele, bintele si la ce se folosesc
- tre sa stiti ce sunt coastele, varangele, curentii, traversele si unde se gasesc acestea in osatura navei (transversal, longitudinal, etc)
- ce este matisirea unei parame
- ce este patronarea unei parame
- legatura dintre fir, sfilaţă, şuviţă si parâmă
- ce sunt rodantele
- ce influenta are viteza asupra carmei si a capacitatii de virare
- cum se abate barca la mars inapoi
- ce este ruliul, diferenta de asieta

Cam asta imi aduc aminte.
Ideea e ca este un examen de luat din p.d.v. al dificultaţii intrebarilor.
Examinatorii sunt foarte de treaba (nu dau mai multe detalii, dar o sa va convingeti daca o sa ajungeti sa dati examen)

jackspinner
veteran
veteran

Re: Permis de navigatie

Mesaj de jackspinner » 01 Oct 2012, 17:43

Care ati mai dat de permis?

gsteph1968
utilizator constant
utilizator constant

Re: Permis de navigatie

Mesaj de gsteph1968 » 02 Oct 2012, 06:50

cauta pe forumul "barcaholic", "permis categoria D".
gasesti acolo informatii, inca sunt calde...
The road of life twists and turns and no two directions are ever the same. Yet our lessons come from the journey, not the destination.
Nothing makes a f_i_s_h bigger than almost being caught.

Scrie răspuns