perioada cand este legal sa pescuim la pastrav, clean,etc

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

perioada cand este legal sa pescuim la pastrav, clean,etc

Mesaj de lucutabogdan » 11 Mai 2010, 08:01

Salutare tuturor; vreau sa stiu care este perioada cand se poate pescui fara probleme la clean, pastrav, biban , etc
Cred ca trebuie sa stie toti pescarii si cei mai vechi (sa ne spuna) si cei mai noi sa afle :P

kzoli
veteran
veteran

Re: perioada cand este legal sa pescuim la pastrav, clean,et

Mesaj de kzoli » 11 Mai 2010, 08:11

lucutabogdan scrie: Salutare tuturor; vreau sa stiu care este perioada cand se poate pescui fara probleme la clean, pastrav, biban , etc
Cred ca trebuie sa stie toti pescarii si cei mai vechi (sa ne spuna) si cei mai noi sa afle :P

Fara suparare ...ai permis de pescuit :?: ( carnetelu acela mic verde, rosu sau albastru depinde de zona) scrie in el toate acestea ....
"Perioada de prohibitie la pescuit pentru anul 2010 in habitatele piscicole naturale este de 60 de zile, intre 05 aprilie – 03 iunie inclusiv"
alte detalii : http://www.rapitori.ro/forum/about10208-0-asc-10.html

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 11 Mai 2010, 09:27

kzoli scrie:Fara suparare ...ai permis de pescuit :?: ( carnetelu acela mic verde, rosu sau albastru depinde de zona) scrie in el toate acestea ....
de ce induci lumea in eroare? carnetelul ala se numeste CARNET DE MEMBRU al unei asociatii. permisul de pescuit e un CARTONAS ANPA... :wink:

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 11 Mai 2010, 09:43

de ce induci lumea in eroare? carnetelul ala se numeste CARNET DE MEMBRU al unei asociatii. permisul de pescuit e un CARTONAS ANPA... :wink:[/quote]

:oops:
.... am uitat .... ai dreptate in schimb este sau era un lucru util, cel putin ptr. mine la vremea aceea :D ....
Am intalnit multi pescar care nu deosebeau un oblete de un clean ....peste - peste era totuna ,sa nu vorbim de alte specii ce sa mai vorbim de dimensiuni minime si alte chestii.
Ar fi bine sa fie un examen ptr obtinere permis pescuit sportiv care sa cuprinda cunostinte generale despre pesti ,ape etc . si atunci nu poti sa zici ca n-am stiut nu cunosc ....

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 11 Mai 2010, 11:37

kzoli scrie:[Fara suparare ...ai permis de pescuit :?: ( carnetelu acela mic verde, rosu sau albastru depinde de zona) scrie in el toate acestea ....
"Perioada de prohibitie la pescuit pentru anul 2010 in habitatele piscicole naturale este de 60 de zile, intre 05 aprilie – 03 iunie inclusiv"

Iar s-a dat la cap unui nou membru, fara ca macar sa fie intrebat daca -l doare! Poate ca e vreun pusti de 16-17 ani(nu m-am uitat daca are galerie sa vad ce varsta are) si ar fii momentul optim sa i se deschida ochii intr-o maniera simpatica despre ceea ce inseamna pescuit sportiv! E a nu stiu cata oara cand vad ca se intampla treaba asta. daca n-ai chef sa raspunzi, nu-i raspunde, daca vrei sa-i raspunzi, nu-l lua la misto !Poate invata ceva bun :!: :)

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 11 Mai 2010, 12:52

ANDREI RIGA scrie:
kzoli scrie:[Fara suparare ...ai permis de pescuit :?: ( carnetelu acela mic verde, rosu sau albastru depinde de zona) scrie in el toate acestea ....

Iar s-a dat la cap unui nou membru, fara ca macar sa fie intrebat daca -l doare! Poate ca e vreun pusti de 16-17 ani(nu m-am uitat daca are galerie sa vad ce varsta are) si ar fii momentul optim sa i se deschida ochii intr-o maniera simpatica despre ceea ce inseamna pescuit sportiv! E a nu stiu cata oara cand vad ca se intampla treaba asta. daca n-ai chef sa raspunzi, nu-i raspunde, daca vrei sa-i raspunzi, nu-l lua la misto !Poate invata ceva bun :!: :)

Mda , eu am carnet de membru si permis ANPA insa am crezut ca este un subiect si pentru cei care intra intamplator pe site si vor sa afle informatii utile; am 27 ani si nu ma supar daca vreun membru este ma glumet ( nu duc lipsa de umor) dar asa cum ai spus tu puteam fi un pusti pe care il intereseaza cum sa pescuiasca fara sa intre in contradictoriu cu legea.
Greseala este omeneasca.
Mersi de sustinere ANDREI ! ;)

gabi72
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gabi72 » 11 Mai 2010, 13:03

Daca ati citi cu atentie ordinul privind prohibitia de pe site-ul ANPA si ati fi curiosi de perioadele de prohibitie ati observa ca perioadele de prohibitie difera de la specie la specie si de la o zona la alta. Corect, prohibitia generala pe 2010 este pana la inceput de iunie, dar la categoria exceptii veti gasi : stiuca iese din prohibitie la 01.04, pastravul la 01.05, si asa mai departe.

Cred ca asta era important de stiut pentru multi membri ai acestui forum!!! :shock: :shock: :shock:

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 11 Mai 2010, 13:30

Cred ca asta era important de stiut pentru multi membri ai acestui forum!!!
asta si faptul ca mai e un topic (cel putin) in care se dezbate problema prohibitiei pe 2010
Ar fi bine sa fie un examen ptr obtinere permis pescuit sportiv
esti cumva ruda cu apsalba ? ca si maretul prezident de federatie visa sa ne scoleasca si sa ne examineze (bineinteles ca noi trebuia sa-i platim scolarizarea si examinarea)
S'altare și bunăstare !

shimano
veteran
veteran

Mesaj de shimano » 11 Mai 2010, 15:00

gabi72 scrie:stiuca iese din prohibitie la 01.04, pastravul la 01.05, si asa mai departe.:
Asa mai departe ce? :roll:

Cat despre examenul pentru permis, oricat de idiot ar fi apsalba, ideea e de mult acceptata si folosita pe alte taramuri. Cel putin in Ungaria se da examen de cultura generala, si nu oricine/oricum isi face permis. La noi nu are rost, caci incultii la acest capitol oricum n-au treaba nici cu notiunile generale despre pesti & pescuit, nici cu permisul de pescuit...ei muncesc (grebleaza), n-au timp de prostii de-astea... :wink:

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 11 Mai 2010, 16:09

si prin Germania se dau ceva examene, daca nu ma-nsel.
da' ma rog, daca ei duc lipsa de civilizatie, e musai sa se ia asa masuri... :twisted:

Scrie răspuns