perioada cand este legal sa pescuim la pastrav, clean,etc

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Mai 2010, 10:40

Mai sunt acolo zone si specii pentru care prohibitia este diferita de cea generala. Sunt convins ca le sti.

Eu am scris acest coment pentru ca multi pescari inteleg gresit (dupa parerea mea) regula prohibitiei.[/quote]

In alte tari prohibitia e pe specii ,poti sa pescuiesti tot timpul anului ,daca prinzi vreuna din specia care tocmai e in prohibitie imediat il dai drumul neconditionat ... nu e ca la Noi ca stai 60 zile in general ,dupa care scoti tot ce poti chiar daca curge icra si laptele din el ,iar la salmonide parca e 6 luni de zile aproape daca nu ma insel . Trebuie recunoscut ca in acele x zile nu se incadreaza majoritatea pestilor ,mai ales daca apa este rece .... Si atunci ? Prohibita = unda verde braconierilor :!: care pot lucra nestingheriti ,fara sa deranjeze vre-un pescar ....

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 12 Mai 2010, 11:38

Si la noi se poate pescui in prohibitia ganarala la speciile care au perioada de prohibitie separata (vezi stiuca, pastravul)

dan70
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dan70 » 12 Mai 2010, 11:40

Problema e ca la noi mai vezi cate unii care stiu ca e prohibitie, da ei dau "la stiuca" cu viermi, rame, etc

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Mai 2010, 11:53

dan70 scrie:Si la noi se poate pescui in prohibitia ganarala la speciile care au perioada de prohibitie separata (vezi stiuca, pastravul)
Da e adevarat ,dar Eu ma referam la crap, mreana , clean , morunas si alte specii pasnice .... din pacate mai nou se pescuieste la
Stiuca cu rama , viermus si mamaliga ,si tot ce intra pe aceste momeli termina in plasa sau pe iarba ... O conceptie de a " noastra " daca e mica o ducem la pisica daca e mare o mincam sau o vindem ptr. o bere doua ......

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Mai 2010, 09:11

kzoli scrie:
dan70 scrie: .. din pacate mai nou se pescuieste la
Stiuca cu rama , viermus si mamaliga ,si tot ce intra pe aceste momeli termina in plasa sau pe iarba ... O conceptie de a " noastra " daca e mica o ducem la pisica daca e mare o mincam sau o vindem ptr. o bere doua ......
Sa nu te miri! Prin Franta si Italia am vazut pescari de pastrav care puneau in carlig nu neaparat rama si corobete ci si o pasta speciala scoasa din tub pe care scria Esca di trotta/esche pour truites de unde am dedus ca la ei e legal altfel cum ar fabrica tubul resdpectiv. Eu am luat din comert niste pelete de nadire special pentru....pastrav si somn! Deci se nadeste si pastravul! Am trait 38 de ani pana am aflat acest lucru uimitor... :lol:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 14 Mai 2010, 09:21

Se nadeste pastravul de crescatorie.
Sunt foarte multe balti alaturi de crescatorii. In ele sunt curcubei de toate taliile. Daca vrei nadesti cu pelete si vin ca gainile. In unele locuri platesti la juma de zi si poti lua cantitatea pe care o vrei, in alte locuri platesti numai pestele pe care l-ai luat.

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Mai 2010, 09:46

tudor scrie:Se nadeste pastravul de crescatorie.
Sunt foarte multe balti alaturi de crescatorii. In ele sunt curcubei de toate taliile. Daca vrei nadesti cu pelete si vin ca gainile. In unele locuri platesti la juma de zi si poti lua cantitatea pe care o vrei, in alte locuri platesti numai pestele pe care l-ai luat.
Tudore, asta poate in Franta ca la noi nu am vazut langa pastravarii lacuri. Doar bazine unde chipurile poti "pescui sportiv"! :lol: In schimb am vazut pe lacurile Vidra si Bradisor pescari cu momeli naturale care nadeau la greu cu pelete. Nu stiu daca asta ii ajuta efectiv dar m-a socat ideea de a nadi la pastrav!

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 14 Mai 2010, 09:57

Poate dadeau la crap/caras ? Poate merge si la pastrav salbatic, mai stii ?

kzoli
veteran
veteran

....

Mesaj de kzoli » 14 Mai 2010, 10:49

Da este pelete ptr pastrav si somn ,e din proteine animalice ,faina de peste si .... mai stiu si eu din ce ...nu stiu cat e de folos ca nu am incercat ,poate data viitoare cand ma duc la pastrav iau o punga si arunc un pumn peste vobler sau lingurita :lol: :lol: :lol: .
Parca se face in Rusia ,pe care am vazut eu ,la un Hypermarket , in fine se fabrica orice ,numai lumea sa cumpere :lol: .

Fario_nebunu
veteran
veteran

Re: ....

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Mai 2010, 15:18

kzoli scrie:Da este pelete ptr pastrav si somn ,e din proteine animalice ,faina de peste si .... mai stiu si eu din ce ...nu stiu cat e de folos ca nu am incercat ,poate data viitoare cand ma duc la pastrav iau o punga si arunc un pumn peste vobler sau lingurita :lol: :lol: :lol: .
Parca se face in Rusia ,pe care am vazut eu ,la un Hypermarket , in fine se fabrica orice ,numai lumea sa cumpere :lol: .
Nu asa! Arunci doi pumni de pelete si dupa ce se creaza in apa un nor delicios lansezi acolo rotativa sau vobleru sinking! Deja pastravul saliveaza ca doar nu se satura cu bruma aia de pelete!

Scrie răspuns