perioada cand este legal sa pescuim la pastrav, clean,etc

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 11 Mai 2010, 16:24

boistean scrie:si prin Germania se dau ceva examene, daca nu ma-nsel.
da' ma rog, daca ei duc lipsa de civilizatie, e musai sa se ia asa masuri... :twisted:
La germani e un examen f riguros, poate la fel de greu ca cel pt permisul auto. Ar fi bine sa se dea si la noi, cu sau fara politist in comisie si cu sau fara "traseu" adica iesit pe comisia pe malul apei. Dar sa se dea pe bune, fara spaga si alte "facilitati". Insa ce ne facem cu cei care vor bon "de o zi" nu permis anual? Le aplicam the same procedure?

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 11 Mai 2010, 16:30

pai examenul auto se da o singura data. la fel ar fi si cu cel de pescuit

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 11 Mai 2010, 16:53

esti cumva ruda cu apsalba ? ca si maretul prezident de federatie visa sa ne scoleasca si sa ne examineze (bineinteles ca noi trebuia sa-i platim scolarizarea si examinarea)[/quote]

Nu sunt ruda ,dar NU sunt de acord sa pescuiasca toata lumea fara sa aiba pic de habar sa leaga un carlig ,sa deosebeasca o peste de alta sau alte lucruri care par banale, dar sunt bune de stiut . Examenul cel putin din Ungaria e din cunostinte generale despre pesti si pescuit si cateva legi ,este un examen de luat ,fara probleme daca citesti un pic ,cat despre preti e unul simbolic si valabil pana la revocare . In alte tari se da odata cu permisul si un jurnal pe care completezi la fiecare iesire pe apa ,daca vine controlul cere si jurnalul si vede pestii prinsi in caz de neconcordanta sunt amenzi mari ,iar la fiecare sfarsit de an trebuie predat jurnalul de capturi ...Cred ca sunt si altii care sunt de acord , macar in parte cu examinarea care este defapt un test grila si se face o singura data dupa care primesti o legitimatie (gen ANPA) valabil pana la revocare. Pe baza acestui legitimatii poti solicita permis pescuit pe orice zona ....

kzoli
veteran
veteran

Re: perioada cand este legal sa pescuim la pastrav, clean,et

Mesaj de kzoli » 11 Mai 2010, 17:51

Iar s-a dat la cap unui nou membru, fara ca macar sa fie intrebat daca -l doare! Poate ca e vreun pusti de 16-17 ani(nu m-am uitat daca are galerie sa vad ce varsta are) si ar fii momentul optim sa i se deschida ochii intr-o maniera simpatica despre ceea ce inseamna pescuit sportiv! E a nu stiu cata oara cand vad ca se intampla treaba asta. daca n-ai chef sa raspunzi, nu-i raspunde, daca vrei sa-i raspunzi, nu-l lua la misto !Poate invata ceva bun :!: :)[/quote]

N-am dat in cap la nimeni ,cel putin asa consider eu ....si nici nu cred ca s-a suparat ..... :lol: .
In fine am dat si un link ptr informatii ,am intrebat de permis si carnet ca stiu pe cativa pescari care n-au citit niciodata ce scrie in carnetel si pescuiesc de mult timp .
N-am vrut sa supar pe nimeni si imi cer scuze daca asa s-a intamplat , nu a fost cu intentie .
Pentu Pescari forumisti si nea ' Google e de ajutor ..... :idea:

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 11 Mai 2010, 18:09

boistean scrie:pai examenul auto se da o singura data. la fel ar fi si cu cel de pescuit
Hai sa nu comparam pescuitul cu permisul auto; daca tu crezi ca ar fi o varianta cu puncte penalizare si alea alea :wink: ;eu cred ca se va recurge la un pescuit mai putin de bun simnt adik cu, curent sau carbit etc.... (evident vor fi "pescarii" pe care nu-i duce capul sa ia acel "permis de conducere" -pentru pescari).

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 11 Mai 2010, 18:55

eu cred ca se va recurge la un pescuit mai putin de bun simnt adik cu, curent sau carbit etc....

Din pacate aceste stiluri se practica (curent ,carbid...)cu toate ca e caz penal ..dar cine are timp de amaratii aceiia ????
Se fura tot ce se poate se curenteaza se gazeaza se braconeaza ... multa lume stie si nimeni nu face nimic .... Iar cand vre-un braconier moare curentat se da la stiri pe toate canalele ca saracul de el ....

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 11 Mai 2010, 21:57

Eu cred ca este o diferenta intre sofat si pescuit (sportiv/recreativ :wink: ) La pescuit merg de placere si ca sa ma relaxez, iar de condus, in ciuda faptului ca-mi face placere, conduc de nevoie, ptr ca nu ma mai vad razbind in viata de zi cu zi fara "machineta". Folosesc masina asa cum folosesc o pereche de pantofi.Iar de relaxat la volan, ma relaxez doar sambata dimineata devreme, cand merg la pescuit ! Ca-n cursul saptamanii prin Bucuresti e ocna ! :D

lucutabogdan
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lucutabogdan » 11 Mai 2010, 22:01

ANDREI RIGA scrie:Eu cred ca este o diferenta intre sofat si pescuit (sportiv/recreativ :wink: ) La pescuit merg de placere si ca sa ma relaxez, iar de condus, in ciuda faptului ca-mi face placere, conduc de nevoie, ptr ca nu ma mai vad razbind in viata de zi cu zi fara "machineta". Folosesc masina asa cum folosesc o pereche de pantofi.Iar de relaxat la volan, ma relaxez doar sambata dimineata devreme, cand merg la pescuit ! Ca-n cursul saptamanii prin Bucuresti e ocna ! :D
Corrreeect !
si eu fac 2-3-4 000 km pe luna dar acei 100-200 km din week-end fiind drumul spre pescuit nu se compara - deja devine relaxant...
Fir intins!

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 12 Mai 2010, 07:19

ANDREI RIGA scrie:Eu cred ca este o diferenta intre sofat si pescuit (sportiv/recreativ :wink: ) La pescuit merg de placere si ca sa ma relaxez, iar de condus, in ciuda faptului ca-mi face placere, conduc de nevoie, ptr ca nu ma mai vad razbind in viata de zi cu zi fara "machineta". Folosesc masina asa cum folosesc o pereche de pantofi.Iar de relaxat la volan, ma relaxez doar sambata dimineata devreme, cand merg la pescuit ! Ca-n cursul saptamanii prin Bucuresti e ocna ! :D
Da este total diferit ,dar sunt anumite reguli care trebuie respectate si aici si acolo ,.... sunt niste notiuni de baza pe care e bine sa le stii si daca le stii primesti un atestat si dreptul de a pescui sportiv..... ,dar cum la noi nu se respecta mai nimic ,nu ar avea nici un rost atestatul respectiv ,eventual o noua sursa de spaga ......

gabi72
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gabi72 » 12 Mai 2010, 08:58

shimano scrie:
gabi72 scrie:stiuca iese din prohibitie la 01.04, pastravul la 01.05, si asa mai departe.:
Asa mai departe ce? :roll:

Mai sunt acolo zone si specii pentru care prohibitia este diferita de cea generala. Sunt convins ca le sti.

Eu am scris acest coment pentru ca multi pescari inteleg gresit (dupa parerea mea) regula prohibitiei.

Scrie răspuns