Pentru ce platim cotizatie ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

jackspinner
veteran
veteran

re

Mesaj de jackspinner » 11 Apr 2011, 09:08

Asociatiile nu prea se aud . Pentru ce ne luati banii domnilor ? Ce platim la voi ?
De exemplu , la noi la Calarasi s-a oferit asistenta juridica catorva membri - e mai mult decat nimic .

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 11 Apr 2011, 09:18

N-o sa ajungem nicaieri daca nu incepem sa avem incredere in autoritati.

jackspinner
veteran
veteran

re

Mesaj de jackspinner » 11 Apr 2011, 09:39

geppetto scrie:N-o sa ajungem nicaieri daca nu incepem sa avem incredere in autoritati.
Increderea-i o treaba , banii alta . Eu am avut incredere si am platit , da vreau sa stiu de ce . Asociatiile nu-s autoritati de nici un fel .

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 11 Apr 2011, 09:49

Imagine

jackspinner
veteran
veteran

re

Mesaj de jackspinner » 11 Apr 2011, 10:53

geppetto scrie:Imagine
Parca si tu ai platit , nu ?

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 11 Apr 2011, 11:06

Nu. Inca... daca o sa platesc aleg cea mai ieftina varianta. Daca. La ANPA Constanta ultima data cand am fost nu se mai eliberau autorizatii si am fost indrumat catre adresa unei asociatii unde pretul corect era de .... 100 de lei. Am intalnit 2 batranei care cautau sa-si vizeze permisele la "reducere" 50 de lei. Nu-i o idee buna sa imbatranesti in tara asta.

apsscobarul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de apsscobarul » 11 Apr 2011, 14:49

D-le Haprian Ionel faceti o mare eroare, APS. Scobarul a primit in administrare Lac acumulare Petresti si jumatate din Raul Sebes, iar lacul de la Lancram, la care dvs. faceti referire, nu a fost inclus pe lista ANPA a zonelor de pescuit si ca urmare nu a fost data in administrarea nici unei asociatii (inspectorul ANPA care raspunde de jud. nostru a spus ca nu se stie cine este proprietarul acestui lac, Primaria sau CFR).
La intrebarea ce fac asociatiile cu banii din cotizatiile de membru va spun ca :
- Ori ce asociatie (ONG) se adminisreaza (gospodareste) cu banii din cotizatiile membrilor, sponsorizari sau donatii.
- De la intrarea in vigoare a OG 15/28.01.2011.Art. 8 asociatiile care au primit in administrare zone de pescuit au urmatoarele obligatii :
=sa elibereze permise de pescuit
=sa initieze lunar actiuni de control in colaborare cu institutiile abilitate pe toate zonele adminisrate.
=sa elaboreze si sa actualizeze baza de date cu membrii as. si cu nr. de permise date.
=sa transmita trimestrial/periodic catre filialele ANPA situatia membrilor a permiselor eliberatesi a doc.justificative privind platile catre bugetul de stat reprezentand taxa de eliberare a permiselor.
=sa adopte si sa implementeze masuri de refacere a resurselor acvatice vii (populari cu peste).
=sa marcheze cu panouri zonele de pescuit in termen de 90 zile de la obt. autorizatiilor.
=sa asigure igienizarea locurilor amenajate pt pescuit.
=sa afiseze la sediu si in teren (pe panouri) regulamentul propri de pescuit.
=sa solicite sprijinul inspectorilor piscicoli si a organelor abilitate in cazul semnalariiactelor de braconaj.
=sa isi armonizeze activitatea cu alte as. din bazinul hidrografic (jud) si sa elaboreze impreuna cu ANPA un plan comun de administrare unitara a resurselor acvatice vii din bazinul hidrografic respectiv.
Iar pe langa aceste obligatii care costa bani multi (numai controale, panouri, igienizare,populari), intervin si cheltuelile de administrare (salariati, telefon, intretinere sediu-curent-chirii-consumabile birotica-contabil-deplasari la insp.ANPA Cluj dupa permise si raportari-deplasari ANPA Bucuresti pt vize-deplasari in oras si judet la colaboratori pt a lua banii de la ei si dupa aceea sa le ducem permisele, recompensarea colaboratorilor... etc.
Si ca sa fiu si mai concludent o sa schitez un Buget de venituri si cheltueli pe anul trecut 2010:
-Venituri
- cotizatii membrii-salariati=30x168 membrii=5.040.
-elevi =20x12 = 240.
-pensionari 20x152 =3.040.
TOTAL =8.320
-Cheltueli
-salar + impozit 1/2 norma =700x 10 luni =7.000
-telefon = 50x10 = 500
-contabil =150x10 =1.500
-deplasari ANPA Bucuresti = 300x 1 = 300
-deplasari ANPA Cj permise =100x 5 = 500
-deplasari in jud. colaboratori = 500
TOTAL = 10.300
fara sa mai punem la cheltueli administrative la sediu si recompensare colaboratori rezulta un deficit de 10.300-8.320=1.980 bani care au fost adusi de acasa de membrii fondatori pt a nu fi datori la bugetul de stat /2010.
Anul trecut am avut 332 de membrii cotizanti fiindca ne-am infiintat numai in februarie (de aceea cheltuelile au fost inmultite cu 10) speram ca in anul acesta sa reusim sa avem mai multi membrii aderenti pt a putea realiza ceea ce suntem obligati si ce ne-am propus.
Dezideratul nostru este transparenta asa ca va invitam la sediul asociatiei unde va punem la dispozitie veniturile si cheltuelile la zi.
Cu stima :!:
TRANSPARENTA

jackspinner
veteran
veteran

re

Mesaj de jackspinner » 11 Apr 2011, 15:44

apsscobarul scrie:D-le Haprian Ionel
Remarc o imbunatatire la capitolul atitudine .

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 11 Apr 2011, 16:09

apsscobarul scrie: iar lacul de la Lancram, la care dvs. faceti referire, nu a fost inclus pe lista ANPA a zonelor de pescuit si ca urmare nu a fost data in administrarea nici unei asociatii (inspectorul ANPA care raspunde de jud. nostru a spus ca nu se stie cine este proprietarul acestui lac, Primaria sau CFR).
Ce reactie trebuie sa am in cazul unui control??
Pentru ca nimeni nu stie ce si cum cu aceasta balta, pot sa-i spun: Vezi de treaba ta si lasa-ma sa pescuiesc ca nu ai nici un drept sa ma controlezi aici?
de acee este asa de libertina lumea acolo (poate nici ei nu stiu ca nimeni nu se ocupa de balta aia)?
...daca tot suntem in subiect?
Multumesc.
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 11 Apr 2011, 16:25

http://www.cdep.ro/pls/legis/legis_pck.frame

Unde scrie? :lol: :lol: :lol:
ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.15 din 16 februarie 2011
pentru modificarea şi completarea unor acte normative

Modifică: O.U.G. nr.63/1999 cu privire la gestionarea fondurilor nerambursabile alocate României de către Comunitatea Europeană, precum şi a fondurilor de cofinanţare aferente acestora
- modifică art. 51 alin. (1); introduce alin. (12) şi (13) la art. 5, alin. (7) şi (8) la art. 5, alin. (5) la art. 51; abrogă art. 5 alin. (11) lit. g)
O.U.G. nr.135/2007 privind alocarea de la bugetul de stat a fondurilor necesare pentru continuarea şi finalizarea măsurilor ex-ISPA
- modifică art. 1; introduce art. 12
zicea unul : Uite asa o barba avea. :lol: :lol: :lol:

Si OG 15/2011 nu exista publicata in MO

Scrie răspuns