Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
PescarNebun
- senior

-
Parere personala: Pescuiesc exclusiv C&R si nu tin cont ca e prohibitie sau nu. Nu mi se pare ca e vreo problema ca stresez putin pestele cu drilul si apoi degorjatul. Dar daca vreti sa fiu mai catolic decat Papa, promit ca in prohibitie nu o sa il mai scot din apa ci o sa il degorjez fara sa il ating, sub apa, desigur. Ca sa nu il stresez, desigur. E bine asa?

Some people xxx for xxx, some people xxx for voracious prehistoric
dinosaurs, more commonly known as Muskellunge.
-
adrian25
- senior

nu vreau sa supar pe nimeri, dar nu va dati seama ca partea cu prohibitia e o mare porcarie? si aici ma refer la faptul ca nu toti pastravii depun dupa 15 septembrie, nu in toata tara temperatura apei este la fel, nu se fac studii in functie de pastravul de lac sau de rau sa se vada cand depune fiecare in functie de mediul incare traieste, de condtiile atmosferice, etc, plus ca marea majoritate a celor care stabilesc perioadele de prohibitie nu stiu sa faca deosebire intre speciile de pastrav din romania, pt ei daca are puncte si traieste in apa de munte e patrav si atat, iar de aici rezulta ca daca ne incredem orbeste in regulile lor si nu mai pescuim pastrav dupa 15, iar la sfarsitul perioadei ne apucam iar, afectam mai mult viata pastravilor, decat cei care pescuiesc si elibereaza pestele in asa zisa prohibitie....
NU POTI ALEGE SA IMBATRANESTI SAU NU;
DAR POTI ALEGE SA EVOLUEZI
-
razvan cristescu
- veteran

si eu pescuiesc in prohibitie la pastrav.depunerea icrelor variaza de la o zona/altitudine la alta,ca si la celelalte specii de pesti.De obicei octombrie-noiembrie este orientativ perioada de depunere.Dar se prinde pastrav la artificiale cel mai bine in anotimpul rece,ca si ceilalti rapitori(majoritatea) pt. ca nu mai are mancare la discretie ca in perioada calda.Pescuiesc clar catch/release si imi place sa pescuiesc iarna mai mult decat in celelalte perioade ale anului pentru linistea naturii si pt. faptul ca nu mai intalnesc pe malul apei mizeriile (inclusiv umane) pe care le stim cu totii din "sezonul estival".
-
Florin M
- senior

O tara de haiduci in tara nimanui

-
lucky_51
- veteran

[quote="adrian25"]nu vreau sa supar pe nimeri, dar nu va dati seama ca partea cu prohibitia e o mare porcarie? si aici ma refer la faptul ca nu toti pastravii depun dupa 15 septembrie
Dar nu se inchide doar pastravul indigen si fantanel, dar daca curcubeul nu va place suferiti fratilor ca legea e clara.

-
IlieNeamt
- veteran

-
La anul imi voi face Carnet de membru la AJVPS Neamt pentru a putea pescui in orice perioada din an si unde vreau in judet (asta mi se va specifica de la caserie).
Voi fi braconier cu acte in regula
P.S. a fost o gluma !
www.pentrupescuit.ro
-
ovidiu
- veteran

-
lasati pastravul in pace si haideti la salau

pentru unii este un hobby, pentru altii o pasiune; pentru mine, pescuitul este o stare...
-
lucky_51
- veteran

Ilarion scrie:La anul imi voi face Carnet de membru la AJVPS Neamt pentru a putea pescui in orice perioada din an si unde vreau in judet (asta mi se va specifica de la caserie).
Voi fi braconier cu acte in regula
P.S. a fost o gluma !
Ai grija ca zana Masaluta ar putea pana la anu sa-ti indeplineasca dorinta

.
-
Tavi
- veteran

A nu stiu cata discutie care nu are ce cauta aici.
Lege se respecta. Punct.
Se poate discuta la infinit cat e de buna sau de rea, dar nu se incalca, ca de-aia e lege.
E fix treaba voastra ce faceti in prohibitie, nu judec pe nimeni daca pescuieste in prohibitie sau nu.
Dar nu e OK sa te lauzi cu asta. Aveti o doza de moderatie si abtineti-va cand afirmati in public ca incalcati legea si mai si sustineti ca e bine asa.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13