Ordinul nr 20/2010 privind pescuitul sportiv
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
"(2) In apele declarate regiuni de crutare se interzic pe toata perioada anului pescuitul in scop comercial si recreativ/sportiv, precum si alte activitati cum sunt:
-recoltarea vegetatiei;
-extragerea balastului;
-vanatul;
-cresterea animalelor;
-turismul. "
Cateva observatii: daca e regiune "de crutare" piscicola ce treaba are vanatul in chestia asta? Ordinul de reglementare a pescuitului interzice vanatul....chestie absurda. Imaginati-va ca in zona aia apar o droaie de vidre, ce trebuie facut? Le rugam sa plece de bunavoie?
Turismul - adica pe langa ca nu e voie sa pescuim si sa vanam, nici macar sa vizitam locurile nu putem?
Mi se par excesive aceste prevederi, cred ca le-au scris niste birocrati care nu isi pararesc birourile decat ca sa mearga maxim la 100 km de domiciliu.
-recoltarea vegetatiei;
-extragerea balastului;
-vanatul;
-cresterea animalelor;
-turismul. "
Cateva observatii: daca e regiune "de crutare" piscicola ce treaba are vanatul in chestia asta? Ordinul de reglementare a pescuitului interzice vanatul....chestie absurda. Imaginati-va ca in zona aia apar o droaie de vidre, ce trebuie facut? Le rugam sa plece de bunavoie?
Turismul - adica pe langa ca nu e voie sa pescuim si sa vanam, nici macar sa vizitam locurile nu putem?
Mi se par excesive aceste prevederi, cred ca le-au scris niste birocrati care nu isi pararesc birourile decat ca sa mearga maxim la 100 km de domiciliu.
Fario, ma dezamagesti. Inca n-ai aflat ca autorul acestor ineptii este prietenul nostru comun, nea Fanel Popescu de la Alba?Fario_nebunu scrie:"(2) In apele declarate regiuni de crutare se interzic pe toata perioada anului pescuitul in scop comercial si recreativ/sportiv, precum si alte activitati cum sunt:
-recoltarea vegetatiei;
-extragerea balastului;
-vanatul;
-cresterea animalelor;
-turismul. "
-
- junior
shimano daca ai sa dai numai 70 lei o sa scapi ieftin, aici la noi acum 2 ani era 80 lei numai o viza (ex. ses si colinar sau munte), daca vreau sa merg si la munte si la olt trebuia sa platesc (acum 2 ani repet) 12 lei (o taxa intreaga si una la juma), anu trecut am pescuit si la munte si la ses/colinar cu 30 lei = permis ANPA. (ce bine si ce fain o fost) Anu' asta cine stie cat o sa mai fie "permisul" mama lor de hotishimano scrie:Na, e clar...iar platesc vreo 70 de lei pe permis...

Nici nu ma mai mira faptul ca pescuitul sportiv nu este incurajat, imi aduc aminte acum cum inainte mai vedeam cate un "tovaras" pescar care tine si fatele alea amarate si spunea: "Macar banii pe permis sa mii scot!!" no mai zi ceva

Uite o "piine de mincat" pentru inegalabilul Fanel Popescu (de la AlbaFario_nebunu scrie:"(2) In apele declarate regiuni de crutare se interzic pe toata perioada anului pescuitul in scop comercial si recreativ/sportiv, precum si alte activitati cum sunt:
-recoltarea vegetatiei;
-extragerea balastului;
-vanatul;
-cresterea animalelor;
-turismul. "

-
- junior
-
- veteran
Oooo, o stire buna, sa ma anunti si pe mine ca ma inscriu in asociatie daca e un pret rezonabil: 70-100 lei. O sa il intreb pe nea Doru cat de curand. Scuze si eu de off topic.YoNutzu scrie:Scuze de offtopic!
Fario vezi ca Doru ( de la Visul Pescarului) vrea sa faca asociatie ca sa putem lua si noi pernise. Cica a fost la un concurs de pescuit la copca unde a fost si domnul Victor Tarus si a promis ca-l sustine.
-
- utilizator nou
Salut!Fario_nebunu scrie:Oooo, o stire buna, sa ma anunti si pe mine ca ma inscriu in asociatie daca e un pret rezonabil: 70-100 lei. O sa il intreb pe nea Doru cat de curand. Scuze si eu de off topic.YoNutzu scrie:Scuze de offtopic!
Fario vezi ca Doru ( de la Visul Pescarului) vrea sa faca asociatie ca sa putem lua si noi pernise :) . Cica a fost la un concurs de pescuit la copca unde a fost si domnul Victor Tarus si a promis ca-l sustine. :)
Pai si eu vreau permis de pescuit ieftin.
Ce nedumerire am eu> daca astea sunt asociatii non-profit, permisul e 30 RON iar ei nu fac nimic(deci cheltuieli zero), nu se chiama ca diferenta de bani e profit curat?
Bye!