NOUL O.M.

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
cezar.ch
veteran
veteran

Re: NOUL O.M.

Mesaj de cezar.ch » 26 Ian 2017, 19:11

rcorbu scrie:
cezar.ch scrie:
rcorbu scrie:APSHD si cezar.ch - cum vedeti voi, acum, notiunea de "reciprocitate" intre asociatii ?
Banuiesc ca nu se mai pune problema de asa ceva, si pare ceva corect.
E bine ca asociatiile sa fie obligate sa dea bon fiscal pentru pescarii "nemembrii" pe malul apei sau acestia vor fi obligati sa se deplaseze pana la sediul asociatiei pentru a achita taxa de pescuit ?
Sau prin transfer bancar ?
Atata timp cat pentru Dunare va fi valabil permisul DUNĂRE, valabil de la intrarea în țară până la Tulcea, reciprocitatea nu-și mai are rostul.
Eliberarea bonului fiscal este o obligație instituită de lege. Cine nu eliberează bon fiscal, suportă aceste rigori.
Plata permisului DUNĂRE să poată fi făcută pe orice cale admisă legal (trezorerie sau asociație, la ghișeu sau prin transfer bancar, prin posta, benzinarii sau online, direct in contul ANPA.
Plățile adiționale, tot contra bon fiscal (pentru ce se oferă suplimentar prin planul de management) să se facă prin orice mijloc legal admis. Variantele cu posta sau benzinariile nu merg aici, după părerea mea.

Nu ma refer la Dunare, ci la zonele pe care este posibil sa le luati in administrare, ape interne.
Nu intreb de eliberarea bonului, ci unde se se elibereaza: la sediu sau pe malul apei ?

Dunarea, posibil sa nu fie atribuita nimanui, prea mare pentru orice asociatie, inclusive AGVPS.....parerea mea.
Am inteles intrebarea dvs., dar poate ar trebui sa va raspunda cine va face plan de management pentru ape interne. Daca DUnarea nu ramane libera, daca raurile care trec prin mai multe judete (deci mai multe zone atribuite) nu raman publice, atunci APC 21 nu va participa la aceasta "feudalizare" a pescuitului. Motivul este simplu: nu vom avea resurse de a face ceva.

Pana acum, scoteam permise si PG-uri la Dunare si Delta pentru membrii nostri cotizanti, iar o 1/3 din incasarile din cotizatii foloseam pentru Snagov. Adica, foloseam munca noastra (de voluntari) si banii obtinuti din prestatiile catre membrii, majoritatea dedicati Dunarii.

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 26 Ian 2017, 22:30

Si lacul Snagov este destul de important, si nu cred ca nu va atrage, mai ales ca s-a facut o treaba buna, atat cat s-a putut !
Si nu prea cred sa existe in concurent serios contra APC 21 pentru acest lac.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 27 Ian 2017, 09:47

Nu va mai impacientati domnilor .
Din cite am inteles conducerii de la ANPA nu le-a cazut bine Memoriul depus de noi .Le-am comunicat si telefonic ca in cazul in care nu tin cont de propunerile noastre ne rezervam dreptul de a actiona in Instanta in Contencios Administrativ O.M.
Mutarea decisiva este in curtea celor de la ANPA. Pina atunci discutam steril. :respekt:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 27 Ian 2017, 09:58

Da ia ziceti, din Februarie mai dam 30 Ron pentru vizarea permisului ANPA ?

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 27 Ian 2017, 10:29

rcorbu scrie:Da ia ziceti, din Februarie mai dam 30 Ron pentru vizarea permisului ANPA ?
Nu domnule. Pentru lune Ianuarie achitarea celor 30 de lei este obligatia Asociatiilor . :respekt:

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 27 Ian 2017, 11:56

rcorbu scrie:Da ia ziceti, din Februarie mai dam 30 Ron pentru vizarea permisului ANPA ?
Pai hai sa incercam sa sintetizam: incepand cu 1 februarie intra in vigoare Legea Dragnea.
Drept urmare:
- ultimul comunicat ANPA postat pe site-ul institutiei conform caruia "pescuitul recreativ în habitatele piscicole naturale se practică în baza unui permis de pescuit emis de către beneficiarul contractului de utilizare a resurselor acvatice vii în scop recreativ." devine caduc, dispozitiile legale in baza caruia acesta a fost redactat (respectiv prevederile art.23 alin.(1) din OUG 23/2008, astfel cum acestea a fost modificate prin OUG 85/2016) urmand a fi abrogate;
- ANPA va fi obligata sa reia operatiunea de emitere a permiselor de pescuit, fiind totodata si unica entitate indreptatita sa procedeze la emiterea acestora (prin modificarile aduse de OUG 85/20016 ANPA fusese derobata de la aceasta obligatie, emiterea permiselor devenind atributul exclusiv al asociatiilor beneficiare ale contractelor de utilizare);
- eliberarea permiselor de pescuit se va face de catre ANPA sau de catre asociatiile de pescari, cu mentiunea ca atat emiterea cat si eliberarea permiselor de pescuit se va efectua fara perceperea de taxe si tarife;
- dispozitiile art.23 alin.(2) ale OUG 23/2008 conform carora: "Conditiile de practicare a pescuitului recreativ, modelele permiselor de pescuit in scop recreativ in habitatele piscicole naturale, precum si modul de eliberare a acestora se stabilesc de beneficiarii contractelor de utilizare a resurselor acvatice vii in scop recreativ" intra intr-o relativa contradictie cu cele ale alineatului (1), in conditiile in care emiterea permiselor de pescuit reintra in atributiile ANPA;
- dispozitiile art.23 alin.(4) necesita lamuriri, ele pleaca de la premisa emiterii permiselor de pescuit de catre beneficiarul contractului de utilizare;
- in continutul OUG 23/2008 se regasesc atat notiunile de "pescuit recreativ", "pescar recreativ", "permis de pescuit in scop recreativ" cat si cele de "pescuit recreativ/sportiv", "pescar sportiv", "asociatii de pescari sportivi", motiv pentru Fane Balamuc sa ne incante din nou cu minunatele sale elucubratii juridice conform carora singurul scop al pescarului roman, indiferent de titulatura acestuia, este de a contribui la binele federal;
- atat prin prevederile OUG 23/2008 cat si prin cele ale proiectului de ordin ANPA se pregateste sa incheie noile contracte de utilizare in scop recreativ a RAV; se pare insa ca sub imperiul unor hotarari judecatoresti definitive si irevocabile ANPA a procedat la recunoasterea tuturor contractelor incheiate in trecut si care vizeaza administrarea de catre AJVPS-uri si alte asociatii a fondului piscicol, motiv pentru care respectivele contracte de utilizare mai au de asteptat.

Deci eu cred ca:
- vom avea AJVPS-uri care isi vor aroga drepturi asupra unor ape din domeniul public, in baza unor contracte recunoscute de ANPA - cotizatie, daca vrei sa pescuiesti pe apele lor;
- vom avea asociatii independente care isi vor aroga drepturi asupra unor ape din domeniul public, in baza unor contracte recunoscute si ele de ANPA - cotizatie, daca vrei sa pescuiesti pe apele lor;
- vom avea situatii in care cate un AJVPS si cate una sau doua asociatii independente isi vor aroga drepturi asupra aceleiasi ape in baza unor contracte recunoscute de ANPA - show, frate, dar pe spinarea si banii pescarului;
- vom avea probabil permise eliberate direct de catre ANPA, dar cu care chiar nu vad unde vei putea pescui fara plata unor cotizatii suplimentare la asociatii.

Concluzie: cantec, joc si voie buna.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 30 Ian 2017, 13:00

Din informatiile pe care le am in urma Memoriului depus de noi Ministerul a retrimis O.M. inapoi la ANPA :respekt:

rcorbu
veteran
veteran

Mesaj de rcorbu » 30 Ian 2017, 13:08

APSHD scrie:Din informatiile pe care le am in urma Memoriului depus de noi Ministerul a retrimis O.M. inapoi la ANPA :respekt:
Uite ceva de invatat, si anume: daca mai trimit cate o sesizare sa o dau si la Minister. Daca ajunge doar la ANPA astia se sterg undeva cu ea !

lazarini
veteran
veteran

Mesaj de lazarini » 30 Ian 2017, 13:08

APSHD scrie:Din informatiile pe care le am in urma Memoriului depus de noi Ministerul a retrimis O.M. inapoi la ANPA :respekt:
Care ordin? Ultima propunere de pe site-ul ANPA?
http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/f ... 202017.pdf

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 30 Ian 2017, 13:44

lazarini scrie:
Care ordin? Ultima propunere de pe site-ul ANPA?
http://www.anpa.ro/wp-content/uploads/f ... 202017.pdf
Da domnule. :respekt:
Nu uitati ca Ministrul de Justitie este Vice Presedinte la AGVPS.

Scrie răspuns