Am inteles intrebarea dvs., dar poate ar trebui sa va raspunda cine va face plan de management pentru ape interne. Daca DUnarea nu ramane libera, daca raurile care trec prin mai multe judete (deci mai multe zone atribuite) nu raman publice, atunci APC 21 nu va participa la aceasta "feudalizare" a pescuitului. Motivul este simplu: nu vom avea resurse de a face ceva.rcorbu scrie:cezar.ch scrie:Atata timp cat pentru Dunare va fi valabil permisul DUNĂRE, valabil de la intrarea în țară până la Tulcea, reciprocitatea nu-și mai are rostul.rcorbu scrie:APSHD si cezar.ch - cum vedeti voi, acum, notiunea de "reciprocitate" intre asociatii ?
Banuiesc ca nu se mai pune problema de asa ceva, si pare ceva corect.
E bine ca asociatiile sa fie obligate sa dea bon fiscal pentru pescarii "nemembrii" pe malul apei sau acestia vor fi obligati sa se deplaseze pana la sediul asociatiei pentru a achita taxa de pescuit ?
Sau prin transfer bancar ?
Eliberarea bonului fiscal este o obligație instituită de lege. Cine nu eliberează bon fiscal, suportă aceste rigori.
Plata permisului DUNĂRE să poată fi făcută pe orice cale admisă legal (trezorerie sau asociație, la ghișeu sau prin transfer bancar, prin posta, benzinarii sau online, direct in contul ANPA.
Plățile adiționale, tot contra bon fiscal (pentru ce se oferă suplimentar prin planul de management) să se facă prin orice mijloc legal admis. Variantele cu posta sau benzinariile nu merg aici, după părerea mea.
Nu ma refer la Dunare, ci la zonele pe care este posibil sa le luati in administrare, ape interne.
Nu intreb de eliberarea bonului, ci unde se se elibereaza: la sediu sau pe malul apei ?
Dunarea, posibil sa nu fie atribuita nimanui, prea mare pentru orice asociatie, inclusive AGVPS.....parerea mea.
Pana acum, scoteam permise si PG-uri la Dunare si Delta pentru membrii nostri cotizanti, iar o 1/3 din incasarile din cotizatii foloseam pentru Snagov. Adica, foloseam munca noastra (de voluntari) si banii obtinuti din prestatiile catre membrii, majoritatea dedicati Dunarii.