Noua Lege a Pescuitului - sunteti de acord?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 07 Mar 2008, 11:30

O sa apara in cateva zile in monitorul oficial ordonanta. Legea 192/2001 nu mai exista.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 08 Mar 2008, 13:12

noi cei din Aqua am depus o petitie in care sa cerem descentralizarea, respectarea consitutiei in ce priveste dreptul la libera asociere, diferentierea exacta intre pescuitul sportiv si cel industrial cu precizarea exacta si in ce conditii acestea pot fi desfasurate, precum si respectarea obligativitatii fata de EU ca in aceasta lege sa se regaseasca 70% din legea comunitara.
In consecinta se va depune o cerere catre primul ministru care are obligativitatea de a raspunde in 30 de zile, o cerere catre ministerul agriculturii si catre apele romane in ce priveste proiectul acesta de lege si necesitatea atingerii acelor 3 puncte mai sus mentionate.

Dupa discutiile pe care le-am avut cu cei din conducerea partidelor de aici din cluj, acest proiect de lege nu va trece in forma actuala!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Mar 2008, 00:39

sa te auda dumnezeu Luci.
sper sa nu treaca in actuala formula.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 09 Mar 2008, 11:35

Luci scrie:noi cei din Aqua am depus o petitie in care sa cerem descentralizarea, respectarea consitutiei in ce priveste dreptul la libera asociere, diferentierea exacta intre pescuitul sportiv si cel industrial cu precizarea exacta si in ce conditii acestea pot fi desfasurate, precum si respectarea obligativitatii fata de EU ca in aceasta lege sa se regaseasca 70% din legea comunitara.
In consecinta se va depune o cerere catre primul ministru care are obligativitatea de a raspunde in 30 de zile, o cerere catre ministerul agriculturii si catre apele romane in ce priveste proiectul acesta de lege si necesitatea atingerii acelor 3 puncte mai sus mentionate.

Dupa discutiile pe care le-am avut cu cei din conducerea partidelor de aici din cluj, acest proiect de lege nu va trece in forma actuala!
Legea lui Nastase nu mai este de actualitate. Ordonanta care a abrogat Legea 192/2001 R va apare curand in MO. Noua forma are doar 3 articole care se refera la pescuitul sportiv, restul fiind fiind prevederi privind pescuitul comercial. Din economia celor trei articole ce se refera la pescuitul sportiv (destul de vag, dupa parerea mea) reiese faptul ca reglementarile de procticare se vor face, la propunerea ANPA, prin ordin al ministrului. Ordonanta este obligatorie, de la publicarea sa in MO. In termen de trei luni trebuie emis OM. Va sugerez (in cazul in care ati dobandit personalitate juridica conf.OG 26/2000) sa va stabiliti un bazin pe care sa pescuti si sa va faceti un plan de management, document esential in obtinerea dreptului de pescuit pentru membrii asociati, altfel veti fi cotizanti sezonieri la cei care detin astfel de locatii pentru pescuit.

PS Ia-ti adio de la raspunsul primului ministru. O sa vezi raspunsul si daca este semnat de primul ministru, fa o copie si o mananc in public. Mai mult daca vezi continutul, o sa o mananci tu. Am tone de corespondenta cu institutiile statului si daca vezi raspunsurile te iei cu mainile de cap.

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 09 Mar 2008, 12:00

apsalba scrie:.... Va sugerez (in cazul in care ati dobandit personalitate juridica conf.OG 26/2000) sa va stabiliti un bazin pe care sa pescuti si sa va faceti un plan de management, document esential in obtinerea dreptului de pescuit pentru membrii asociati, altfel veti fi cotizanti sezonieri la cei care detin astfel de locatii pentru pescuit.......
cand legea v-a permite astfel de lucruri si v-a da dreptate unoara de genul asta - adica al unora care sub pretextul ca ingrijesc apele au mai gasit o sursa bogata de venituri,- atuncea o sa ma transform in braconier
consider ca asa ceva este inadmisibil.
cine isi doreste locatii de pescuit private,nu are decat sa si le amenajeze pe terenurile private,cumparate,pe care le detin si nicidecum pe niste ape publice gen rauri sau lacuri naturale.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 09 Mar 2008, 12:09

Daca ai cunoaste Legea 213/1999, privind domeniul public al statului, precum si OG 26/2000, ai vedea ca domeniul public al statului poate fi concesionat, inchiriat sau dat in folosinta ONG, asa ca nu ai motiv sa te indoiesti. Cat despre faptul ca te transformi in braconier, o sa-ti revizuiesti parerea cand vei vedea sanctiunile aplicate respectivei categorii sociale. Alo, am intrat in Europa. Placerile costa, si de munca altora nu iti poti bate joc, indiferent ce parere ai despre ei. Poti sa pescuiesti linistit acolo unde statul iti da dreptul si unde se ocupa el de ape.

pityu
veteran
veteran

Noua lege a pescuitului - sunteti de acord?

Mesaj de pityu » 09 Mar 2008, 22:53

Imi pare rau ca o sa va dezamagesc pe multi cu interventia mea, dar cred ca pana la urma tot Apsalba are dreptate. Bun sau rau, omul incearca sa faca ceva pentru pescuit, comparativ cu altii care numai isi dau cu parerea si cauta sa tulbure apele ... si asa destul de tulburi din pescuitul Romanesc.
Fane, ai tot respectul meu pentru ceea ce incerci sa faci de cativa ani incoace! Felicitari si tine-o tot asa!

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 09 Mar 2008, 23:05

pana nu apare ordonanta aia de care zici in Monitorul Oficial nu am ce sa zic....
Oricum, conform normativelor EU legea trebuie sa contina minnim 70% din cea comunitara, in plus trebuie delimitat ( asa cum am spus mai sus) pescuitul industrial de pescuitul sportiv
Iar punctul cel mai important e ca legea sa descentralizeze sistemul de management al pescuitului ( vorbim de pescuitul sportiv).
Adica sa se ajunga la ce se intampla in EU, ape publice si ape regionale ( administrate de comunitati locale -consilii sau primariile locale -sau administrate de asociatii sportive de pescuit locale)
Va trebui sa cada monopolul rnp, si altele similare.
E o chestie de timp, problema e ca nu sunt fan sa imbatranesc pana se adopta aceste normative ce trebuiesc indeplinite.
Asa ca oricum noi vom depune petitiile si nu le depunem doar noi ca asociatie ci le depunem printr-un program/proiect comun cu cateva partide politice.

PS
referitor la raspunsul ministrului, daca acesta este interpelat in mod public si in scris de un senatator sau deputat, el are obligatia sa raspunda in acel termen de 30 de zile de care spuneam.
Interpelarea va fi de genul : " aratati-ne va rog unde in aceasta lege ce urmeaza sa fie propusa spre adoptare, se indeplinesc urmatoarele puncte".
raspunsul probabil il banuiesti, asa ca nu are rost sa il mai scriu....

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 10 Mar 2008, 08:57

Pana se publica in MO, articolele referitoare la pescuitul sportiv sunt cele cuprinse in proiectul de ordonanta publicat pe website-ul ministerului agriculturii. Sunt singurele referiri la pescuitul sportiv, cu completarea unui nou aliniat care prevede: asociatiile de pescari sportivi pot sta ... ompetenta.

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 10 Mar 2008, 19:26

asta e o aberatie, faza cu eliberarea capturilor...sunt o sumedenie care nu vor sa elibere capturile. Si legea iti da dreptul sa nu eliberezi.....

Scrie răspuns