Ne-au napadit japcari

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Feb 2008, 22:29

Asa e, numai ca eu laud armata nu o "carcotesc" deloc. Dar ce ai zice sa afli ca MApN gestioneaza si cateva balti pline de peste unde numai salariatii sai au acces? Plus cateva segmente de rauri aflate langa unitati mil unde numai cadrele de acolo sau cele aflate in vizita au acces! :lol:

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 25 Feb 2008, 22:41

cat depre hatari...... nu nu se pot numii nici pe departe pescari,sa fi pescar ai nevoie de ratiune si de ceva neuroni , ceea ce se gaseste numai la oameni(cel putin ratiunea),ori rasa asta de hatari nu face parte din nici o familie de primate.
mai rau de atat , ii faptul ca multi dintre pescarii care stiu sa lanseze o naluca sau sa puna o momeala in ac sunt inhibati de povestile ,gen:
- o venit cu toporul
-daca am facut gura ,in 10 minute au fost 10-15 insi acolo
si ca atare nu mai fac si nu mai zic nimica ,sa un cumva sa pateasca si ei asa ceva. ex.
" am fost pe balta la Marsa dupa babusca. au venit localnicii (pardon, unu cu fiu-sau de 10 ani ) si au inceput sa intinda plasa. cand au gatat , au scos batul si ...dai la hata de sareau obletii in sus. pe balta eram in jur de 10 tipi , veniti toti cu trenul de 8 din sb , daca nimeni nu o zis nimic , eu am incercat sa ne unim si sa le taiem plasa si linile de hata. nimeni nimic ca nu are rost sa ne bagam ca vin aia si ne.... si ne mai.... nimic adevarat , eu mam dus la aia si le-am zis sa-si scoata porcariile din apa , normal ca am vb singur , dar amenintarile primite au ramas doar vorbe in vant. daca ne dadeam la ei , ce puteau face???? :roll: daca ai dadeam o mama de bataie la ametitul ala , ce facea? , ramanea cu ea si poate alta data nu mai indraznea sa intinda plasele in prezenta pescarilor.
pacat ca ne este "ceva" sa ne aparam apele. spun ceva ca nu stiu ce ne retine din a ne proteja apele.!!!
haideti sa le aratam ca nu ne este "ceva" cu putem invata un peste sa puna gura pe o momeala anume, ii putem invata si pe ei ca nu pot face ce vor pe apele pe care noi platim sa ne recreem.
sory, ma ia valul decate ori vb de braconieri si braconaj.
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 25 Feb 2008, 22:45

Fario_nebunu scrie:Asa e, numai ca eu laud armata nu o "carcotesc" deloc. Dar ce ai zice sa afli ca MApN gestioneaza si cateva balti pline de peste unde numai salariatii sai au acces? Plus cateva segmente de rauri aflate langa unitati mil unde numai cadrele de acolo sau cele aflate in vizita au acces! :lol:
ce sa zic ? stiu si nu ma bucura deloc , dar daca legea ro se poate interpreta dupa bunul plac si mai ai si ceva putere...... pacat de noi cei care suntem in extrema cealalta si nu putem decat sa inghitim galustele . :cry: :cry: :cry:
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 29 Feb 2008, 21:01

Mandra arma vanatorii de munte. Si eu am fost in MAN, mai demult, e adevarat. Se impaca pescuitul cu serviciul?

blogpescuit.com
junior
junior

Re: japca

Mesaj de blogpescuit.com » 07 Apr 2008, 12:02

anglerone1 scrie:frate asta e braconaj curat.....este regretabil dar din pacate adevarat ca intalnim si nu rar asemenea specii de pescari(nu ar trebui sa ii numesc asa) .Am vazut unul de curand pescuind la japca pe Olt si toti priveau cum asta isi facea treba fara sa spuna nimic.Sincer nu cred ca era cea mai buna idee deoarece omul era de 5 ori cat mine si e lesne de inteles ca as fi fost boxat .Dar oare unde sunt oamenii legii care ne deranjeaza doar pe noi,pescarii adevarati!!? :evil: CIPRIAN
Salut,

E adevarat ca sunt jepcari tu ai vazut 1 eu am fost la un prieten in draganesti si am zis sa fac o partida si am iesit pe draganesti-olt :) . Super n-am ce zice, dar erau prieteni cu japca vreo 3 culmea e ca nu tinea dumnezeu cu ei, :) , nu luau nimik, eu am luat prima stiuca (1.8 Kg)cam dupa 40 min la un shad relax. Cum au vazut au si venit langa mine , dar ghinionul lor mai eram cu 4 persoane si unul dintre ei ii cunostea si ia trimis la plimbare, la vreo ora am mai luat un salau la 3kg :). Atunci sa declansat fiasco :)) . In circa 30 min cei trei au chemat ajutoare si in loc de 3 aveam 7 jepcari , ghinionul lor, ca deja imi facusem plinul o stiuca si un salau, aveam de o plachie :D . Asa ca am chemat jandarmi :) si le-au luat si sculele si au primit si amenda :D.

Am mai avut o actiune ca asta pe cornetu la pietre unde am aflat ca au venit prieteni mei jandarimi in vizita mai des si au impartit ceva amenzi si au prins niste braconieri :) . Deci nu am tipat in zadar.

Fir intins si jos braconajul :D.

catax4u
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de catax4u » 08 Apr 2008, 15:52

nu stiu care mai e farmecu daca te duci sa prinzi peste asa.
unde mai e placerea....
am vazut si io asa-zisi pescari care dupa 2 ore aveau 3,4 bucati la 2-3 kg
si-apoi plecau incantati de capturile lor.....

blogpescuit.com
junior
junior

Mesaj de blogpescuit.com » 14 Apr 2008, 15:27

catax4u scrie:nu stiu care mai e farmecu daca te duci sa prinzi peste asa.
unde mai e placerea....
am vazut si io asa-zisi pescari care dupa 2 ore aveau 3,4 bucati la 2-3 kg
si-apoi plecau incantati de capturile lor.....
Salut,

Eu cand plec la peste stau pana seara sau dupa caz 2-3 zile. Dar atunci nu aveam chef si in plus venisera nemancati langa mine :) . Asa ca m-am decis sa plec si sa las jandarmi sa isi faca treaba.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 15 Apr 2008, 09:17

braconieru scrie:de ce tre sa faceti atata pe victimile?de parca voi nu ati dat macar o data la japca :?: :twisted: atata tam tam cand poti sa deschizi un subiect mai interesant decat aburelile astea
nu am dat niciodata la japca si nici nu o sa dau :( Asta nu e pescuit e macel.

mino
senior
senior

!

Mesaj de mino » 25 Apr 2008, 10:28

Pe olt sunt tone de plumb ,mii de ancore si km de fire peste tot si nu foametea ii inpinge la gesturile astea , mai degraba bautura si profitul rapid.Cum vine iarna,devine sport national .

Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mos Martin » 25 Apr 2008, 12:44

Asa e si pe Mures chiar si acum in prohibitie !!! Unii dau, altii stau de 6 , se anunta prin mobile cand apar jandarmii samd. Nu mai zic iarna, cand e foarte frig, atunci umbla dupa somni, unde stiu ca sunt gropane in Mures.

Scrie răspuns