Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
VladTepes
- utilizator nou

-
Apropo de braconaj daca ii cineva in masura de face ceva ,mergeti me Mures in zona Sambateni (pe drumul Arad-Deva la 10-15 km de arad), si cand am parcat masina ma duc cu nevasta sa cautam un loc de pescuit pentru cand se termina acuma prohibitia si ne intalnim cu un nene care ne spune ca de merem la pescuit si ii agatam pripoanele putem sa luam pestele numa sa punem pripoanele inapoi, auzi ce tupeu, ajung in dreptul muresului si vad pe altu cu barca ce baga plasa din barca.
Am vrut sa sun la cineva dar nu stiu la cine, daca se autosesizeaza careva va garantez ca in orice ora din zi mergeti acolo veti gasi braconieri cu plasele.
De 1 an pescuit numa pe belti private vreau sa ma intorc pe Mures sau alte rauri naturale dar cand vad asa ceva imi piere orice chef, deci am decis sa depun cere de port arma si cand mai vad chesti de genu imi voi folosi arma din dotare

, nu cred ca se va face ceva fara atitudine.
-
Pop Vasile
- senior

MihaiV scrie:E foarte bine. Dar de ce sa ne asumam merite pe care nu le avem? De ce sa incercam sa inducem astfel pescarii in eroare? De ce sa nu spunem clar de la inceput: am solicitat jandarmilor sa ne insoteasca pe malul apei si sa facem un control impreuna, am gasit doi braconieri si jandarmii le-au facut dosar penal? Ca sa nu mergem mai departe si sa intrebam cate dosare penale din ultimii 5 ani nu s-au finalizat cu NUP? Sa fie zero cumva?
Am auzit si citit atitea povesti despre braconaj incit.......
Cred ca asociatia (AJVPS) trebuie sa faca controale, impreuna cu jandarmii. Adica noi, membrii asociatiei insotiti de jandarmi ( sau invers).
Initiativa trebuie sa fie a asociatiei - persoana juridica.
Zilele trecute am vazut un pescar pe Somes. la Astoria (actual CCI)
Nu facea el mare paguba, dar nu da bine!
Simbata sunt la Belis! ( daca ninge, daca ploua......... ca am pelerina noua!)
Fir intins!
-
luci_t
- veteran

-
VladTepes scrie:Apropo de braconaj daca ii cineva in masura de face ceva ,mergeti me Mures in zona Sambateni (pe drumul Arad-Deva la 10-15 km de arad), si cand am parcat masina ma duc cu nevasta sa cautam un loc de pescuit pentru cand se termina acuma prohibitia si ne intalnim cu un nene care ne spune ca de merem la pescuit si ii agatam pripoanele putem sa luam pestele numa sa punem pripoanele inapoi, auzi ce tupeu, ajung in dreptul muresului si vad pe altu cu barca ce baga plasa din barca.
Am vrut sa sun la cineva dar nu stiu la cine, daca se autosesizeaza careva va garantez ca in orice ora din zi mergeti acolo veti gasi braconieri cu plasele.
De 1 an pescuit numa pe belti private vreau sa ma intorc pe Mures sau alte rauri naturale dar cand vad asa ceva imi piere orice chef, deci am decis sa depun cere de port arma si cand mai vad chesti de genu imi voi folosi arma din dotare

, nu cred ca se va face ceva fara atitudine.
suna la 112
-
Pop Vasile
- senior

Un biet pescar, cu o undita, reprezinta o situatie de urgenta?
Hai s-o facem organizat.
Eu sunt dispus sa particip, 1 zi pe an, la o actiune de control. Cred ca m-as simti bine daca as trece de la mormaieli, injuraturi, indispozitii, povesti sau discutii pe forum, la actiuni concrete
-
csaa
- utilizator constant

Aveti dreptate. Daca sunati la 112 s-ar putea sa va injure in gand operatorul dar de trimis acolo pe cineva tot va trimite (apelurile sunt inregitrate). Mai sigur este sa luati numarul de telefon al Inspectoratului de jandarmi din zona, sau daca sunteti in zona de frontiera de la I.J.P.F. - ul din zona, si sa sunati acolo.
Sunt un pic mai liberi si mai prompti decat politia nationala.
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)
-
csaa
- utilizator constant

Am uitat: numerele de telefon sunt publice. Le puteti lua de pe internet.
-
essos74
- utilizator constant

-
csaa scrie:Am uitat: numerele de telefon sunt publice. Le puteti lua de pe internet.
Ce hazna am de numerele de telefon,daca politia de frontiera nu se baga numai daca se da cu triunghi sau plasa? Se braconeaza la greu cu ancore si nimeni nu face nimic. cand l-am intrebat pe politistul de frontiera de ce nu se ia de jepcari, mia raspuns ca cu o ancora e voie,,,,dupa spusele sefului de la ajvps, "ca mai pune cate un viermus in ancora si da la scobar ".
PS inca astept raspuns pe privat de la dvs.
Live for Fishing.
-
csaa
- utilizator constant

Cu scuzele de rigoare: ce raspuns?
daca e ceva mai delicat trimiteti mesaje pe privat.
Referitor de jepcari ce sa mai spun? Am avut surprize anul acesta mari de tot. oameni veniti special de la Bucuresti sa dea la japca pe Dunare. sa faci atata drum....
-
caulea
- utilizator constant

-
smmileyypescarul scrie:Salutare,
Desi regretabil si josnic in ceea ce se intampla pe apele noastre.Am deschis un nou topic. Acum trei saptamani am fost la cornetu. Ce sa vezi din trei pescari 2 dadeau la japaca. Eu am dat la twister si lanaga mine doi dadeau la japca, au gasit un cuib de somn si au scos deacolo 17 bucati cam la 5-6kg. Mie mi-se pare ca a pescui la japaca nu mai esti pescar, practic te degradezi. Astazi am fost din nou la cornetu la pietre aceaasi poveste , dar cu un final diferit, tot la japaca cineva langa mine a prins un cteno de 5-6 kg. Voi ce parere aveti? Japca se considera pescuit? Sau cel ce pescuieste la japca se poate considera pescar?
Astept parerile voastre. si la noi e c am aceasi problema sunt foarte multi care dau hata pe mures inca se lauda singuri cu ce capturi pe strei la noi nu dau cu hata dar au generatoare ce produc curent si curenteaza pestii am vazut cu ochii mei azi vara erau vreo 8 din hunedora la locul unde obisnuima sa facem baie ziua si m am hotarat cu sotia sa stam peste noapte acolo si ei erau acolo nervosi ca zona asta pana jos e ocupata 500 metrii am stat si ne am uitat la ei
Fir intins

-
csaa
- utilizator constant

Dom'le, e jale. Am facut anul asta dosare penale pentru japca cate nu am facut de cand sunt eu. Cu toate ca pedeapsa e mai mare decat la conducere fara permis procurorii nu dau dcat amenzi aministrative. Uni au si cate 4 dosare pentru japca si nici nu se sinchisesc. Poate doar un reportaj tv sau un articol prin ziarele alea de circulatie nationala mai pot schimba optica procurorilor.
E JALE!