Muresul: an prost sau pescar slab?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- nicolaesebastian
- junior
Muresul: an prost sau pescar slab?
Salutari,
Poate e devreme sa trag concluzii, dar am avut un an foarte prost la rapitor pe Mures, comparativ cu alti ani, poate cel mai slab.
A devenit rapitorul mai vigilent sau pescarul si-a iesit din mina?
Cum a fost la voi?
Nicu
Poate e devreme sa trag concluzii, dar am avut un an foarte prost la rapitor pe Mures, comparativ cu alti ani, poate cel mai slab.
A devenit rapitorul mai vigilent sau pescarul si-a iesit din mina?
Cum a fost la voi?
Nicu
Sportiv e pescarul care elibereaza toti pestii
am mai spus-o si pe alt topic. anul asta a fost sub orice critica pe mures. a fost poate cel mai slab an de cand bat malurile muresului. care o fi cauza, nu stiu. n-a mers nici la pasnic nici la rapitor. practic din iunie n-am mai avut o captura notabila. cateodata si sa prind cativa obleti era o problema.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!
la fel , luna august a fost extrem de proasta (probabil la fel de proasta ca luna august din anul trecut).
problema e una singura adica valul de ploi din lunile de vara de anul asta si anul trecut cand Muresul in loc sa aiba debit de vara avea debitul pe care il are primavara la topirea gheturilor.
am luat pana il iunie (stiuca) si in octombrie (clean si avat) dar in cantitati mult mai mici ca ani trecuti . In special am avut un an EXTREM de prost la avat unde am luat mai putin de 1/4 din cat luam intr-un an cu clima normala.
daca ne luam dupa prognoze anul viitor o sa fie un an normal din punct de vedere al ploilor asa ca mai avem sperante.
problema e una singura adica valul de ploi din lunile de vara de anul asta si anul trecut cand Muresul in loc sa aiba debit de vara avea debitul pe care il are primavara la topirea gheturilor.
am luat pana il iunie (stiuca) si in octombrie (clean si avat) dar in cantitati mult mai mici ca ani trecuti . In special am avut un an EXTREM de prost la avat unde am luat mai putin de 1/4 din cat luam intr-un an cu clima normala.
daca ne luam dupa prognoze anul viitor o sa fie un an normal din punct de vedere al ploilor asa ca mai avem sperante.
the angler is catching xxx, not by the lure
Eu cred ca a fost un an cat se poate de normal, doar ca pescarul trebuie sa se adapteze la schimbarile meteo, de nivel, turbiditate, sau de alta natura.Pestii au mancat poate mai bine, fiind un an cu ape mai mari, in care au fost nevoitzi sa depuna un efort mai mare impotriva curentului.Singura problema a fost ca locurile de hranire erau cu totul altele fatza de anii anteriori....locurile clasice au ramas de domeniul trecutului.Afirmatzia ca pestele "nu a mancat" e posibil valabila, daca ne referim la una, doua, trei partide consecutive de pescuit, dar nu putem spune ca nu a mancat un an intreg!
...sau ca a mancat mai putzin!!!
nu cred ca pestii au auzit de cura de slabire.
Cred insa ca dintr-o mai proasta inspiratzie, timp mai putzin, pierderea "indrumatorului spiritual", lipsa de concentrare, rigiditate sau incapatzanare, pescarul poate sa prinda intr-un an mai putzin decat in altul. De aceea nu trebuie sa dam vina pe pesti, conditzi meteo, apa crescuta sau pe incalzirea globala, vorbim de un an intreg in care cu o abordare corecta capturile nu aveau voie sa lipseasca! 

-
- utilizator constant
extraordinar de prost. tot Muresul este schimbat in rau.De la Tg-M,pina la Reghin am numarat 11 cariere de piatra care modeleaza albia Muresului dupa bunul lor plac sa nu mai vorbim de apa mizerabila pe care o deverseaza nefiltrata in Mures. Astfel a devenit Riul Mures piriu. Nu pescarul e de vina, nu mai este peste. Pescuiesc de 25 de ani dar un an mai prost decit 2006 nu mai tin minte.