Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
Zamfi
- veteran

Salutari! In sfarsit un topic care-l asteptam de mult!Si vad ,cu ochiul liber(!), ca in Arad totul e ok-ce ti-am spus fisherman sa o luam la vale!In zona Aiudului - vana

Din ce am discutat cu prietenii pentru 2006 :mreana -extrem de putina;scobar-deloc;clean -nu-s mari da-s rari;morunas-ce-i ala?;crap-din poze!;unde-i obletele?!;iar la piese grele:somn-la braconieri; stiuca-rar tare!;avat-da!;salau-pe sarite!Deci va spun eu:DEZASTRU!Si sa stiti ca pescarii nu sunt chiar rai in Aiud...Dar pestele s-a dus...Un exemplu:am dat de pe o insula(in vara) si ne-a prins seara (adica noaptea,na!);ne-am urcat in barca si am venit pe Mures cam 100m ,aval,cu lanterna aprinsa pe sub salcii:nici un pestisor nu sarea de la lumina lanternei!!!Unde anul trecut era ploaie de pescuti cand lumina lanternei atingea apa!Pentru mine e suficient!Apropo la ora asta nu sare(nu se ridica) un scobar...Mai mult decat suficient!Singurul avatul care misca si asta cred ca pune botul pentru ca nu prea are oblete.
In rest totul e superb,magnific dar lipseste cu desavarsire

-
pikeman
- veteran

-
-
costi
- veteran

Si aici prin zona aud la pescarii batrani cum ca ar fi cel mai prost an de cand se stiu ei
Acu' io zic ca a fost doar poate mai ciudat, nu am avut capturi constante, am bagat si cate 3-4 partide de gherle, da au fost si momente cand daca am dat de el a fost festival
Cum zicea Adelin mai sus, s-a prins, insa mai bine pe locuri noi decat pe clasicile locuri de anii trecuti.
-
nicolaesebastian
- junior

Am discutat cu mai multi pescari din zona Alba - Teius - Aiud. A mers prost anul asta (spre deosebire de Arad

). Si nu cred ca de vina sint pescarii care nu stiu sa se adapteze

. Mai trebuie si populare - nu-i suficient sa faci controale

Sportiv e pescarul care elibereaza toti pestii
-
costi
- veteran

-
Adelin
- Moderator

....ptiu drace, dar ce bine merge pestele la Arad mai frate, de ce nu venitzi la o tura ca sa va faceti o idee mai exacta de la fatza locului?!Sa nu credetzi ca e peste mai mult ca in alta parte....si sa nu uitam ca si Aradul e tot in Romanica!

-
JONES
- veteran

-
SALUTARE LA ARAD si toate bune .
este o oarecare diferenta fata de arad adica vreo 300 km fata de tg-mures. La noi salta nivelul de doua ori intr-o ora. Daca este nivel mare ai de greblat foarte multa apa si asta e in dezavantajul pescarului. In plus de asta cand e apa mare sunt atrenate tot felul de chestii de genul crengi si peturi asa ca de multe ori nu am reusit sa pescuiesc normal ca la fiecare prezentare agatam in 10 metri o iarba sau o crenguta. Mreana a mers destul de bine. AVATUL in schimb nu a raspuns la apel decat foarte slabut dar sa fim seriosi este probabil cel mai imprevizibil rapitor si de cand dau dupa rapitor nu am observat sa traga nici macar un an in mod constant.
ce a am salvat sezonul in toamna a fost cleanul la 500 grame (care este destul de mult in zona mea si care loveste cam tot ce misca adica vobler rotativa sau musca artificiala)
dovada ca a fost un an slab este si faptul ca numarul de pescari a scazut simtitor (asta e bine ca oricum este destul de putin peste) in plus de asta parca nu am vazut tot atatia killeri de pestisori.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
fisherman
- veteran

probabil ca asta a fost explicatia si prin partile albei. apa nu a fost constanta nici ca nivel, nici ca culoare. practic nu prea puteai sa-ti faci o strategie de pescuit pentru ca apa crestea sau scadea in cateva ore, mai ales in aval de alba unde se joaca cei de la barajele de pe sebes cu nivelul apei. mai adaugam si balastierele si tabloul este complet. nu ne mai ramane decat sa speram ca la anul va fi mai bine,
The WORST day fishing is better than the BEST day working!
-
JONES
- veteran

-
la mures am observat cu oarecare surprindere ca nu mai functioneaza balastierele din mures ci doar alea de langa mures sau cel putin nu asa de puternic ca ani trecuti. (deci se poate si daca ar fi sa credem un ONG la anul trebuie sa se opreasca toate care scot piatra din mures).
oricum singur care am vazut ca inca extragea pietris direct in albie si asta in cel mai criminal mod posibil am vazut-o in judetul alba mai exact in ocna mures in aval de pod.
the angler is catching xxx, not by the lure
-
fisherman
- veteran

si nu numai la ocna mures. in zona alba iulia e plin de balastiere, la fel la vintul de jos si chiar si la blandiana au ajuns, unde pana acum cativa ani era muresul salbatic. au facut balastiere pana si pe amaratul de ampoi, mai sus de alba iulia. si toate extrag pietrisul din albie.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!