Parerea mea e ca a divulga un loc de pescuit sau nu tzine de fiea fiecaruia.
Cei mai ranchinoshi, mai ofticatzi sau conservatori in ce priveste niste idei fixe si cat se poate de egoiste nu vor spune nimic.
Credetzi ca (virgula) conteaza asha mult daca e vorba de locuri de pescuit ? Nici pomeneala. Putea sa fie vorba si despre un magazin de unde cumperi paine proaspata si ieftina. Unii vor spune si altora ca sa se bucure, altzii ishi vor face griji ca daca zic si altora se termina painea.
Secret nu ?
Egoismul se vede clar atunci cand este sustzinut de motive in acest sens: cand zici ca tzii secret un loc doar pentru ca seaca ala balta in lipsa ta... mi se pare un argument plauzibil atunci cand e vorba ca vine unu cu plasa. Ca atunci e frustrant.
In rest daca e vorba de unditza... lasa-l domle sa pescuiasca si el.
Am intalnit pescari care nu ziceau locul de pescuit de teama sa nu le alunge pestele altzii. Chipurile faceau altzii galagie ca dadeau la pescuit cu plumb mare si greu in loc sa dea cu plumb ushurel "ca un pescar adevarat" sau ca a fugit tot pestele de pe Siret ca ala nu stie sa arunce etc.
No comment.
Claudiu.
locul de pescuit: confidential sau nu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
bogdank Trimis: Vin 11 26, 2004 1:23 pm Titlul subiectului:
--------------------------------------------------------------------------------
Eu nici nu mai intreb "Unde ai prins". De ce?
Faza de acu' 10 ani: imi explica un cunoscut un loc "super", pe Pogonici, undeva in zona Berini (un afluent al Timisului, cindva plin de clean, stiuca si caras). Locul descris: apa adinca, mai vin satenii sa face baie, se prind cleni cit fitofagu', stiuci s.a.m.d. Omu' meu - ca GPS-ul. Gasesc locul la 5 dimineata, ma instalez impreuna cu un prieten. Vara, apa pushcata putin (cit sa nu vezi prin ea), arunc 2 bete si stau. Si stau. Si stau pina pe la prinz, cind vine un satean, cu pantalonii suflecati pina sub genunchi si da sa se bage in apa printre fire. Pina sa ma duc dupa topor, il vad ca face slalom printre fire si trece pe malul celalalt, apa ajungindu-i putin deasupra gleznelor . Gropanul se colmatase in timpul viiturilor....
Faza cea mai draguta a fost ca omul ne-a salutat evlavios si a trecut mai departe la treaba lui. Ce o fi fost in mintea lui, ca in a mea...
Bogdane, nu am nimic personal cu tine dar ma amuza tare faptul ca nu tzi-ai dat seama si singur ca apa era (citez) pana "putin deasupra gleznelor"

Iau in continuare povestioara ta ca pe o gluma ca ar fi grav zic io sa fie adevarat ce mi-ai povestit

Claudiu.
Cred ca e corect sa nu dezvalui locul exact de pescuit decat eventual la vre-un prieten. Daca e o balta atunci nici nu trebuie sa spui locul, pescarul adevarat isi va da seama singur unde sa pescuiasca. Daca e vorba de un rau, de ex Mures, io zic ca nu e deloc corect ca sa dezvalui locul unde ai prins peste, mai ales asa pe un forum, pt ca a doua zi nu mia ai loc de pescari. E mai firesc sa zic "am fost pe Mures in zona 3 insule" decat sa spui exact cum se ajunge la locul respectiv. Pt ca zona aia e mare si sunt multe locuri, e mai bine sa lasi omul sas isi caute singur locul care-i place.
In schimb, daca am avut o partida reusita si am fost singur, bucuria nu e chiar asa de mare. E mult mai placut cand imparti bucuria cu cineva, un prieten bun. Dar am zis "un prieten bun" - asta nu inseamna ca trebuie sa afle tot aradul unde am prins io peste, caci a doua oara nu mai am ce cauta acolo: fie e plin de pescari, fie baga baietii plasele.
Numai bine!
In schimb, daca am avut o partida reusita si am fost singur, bucuria nu e chiar asa de mare. E mult mai placut cand imparti bucuria cu cineva, un prieten bun. Dar am zis "un prieten bun" - asta nu inseamna ca trebuie sa afle tot aradul unde am prins io peste, caci a doua oara nu mai am ce cauta acolo: fie e plin de pescari, fie baga baietii plasele.
Numai bine!