locul de pescuit: confidential sau nu
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Eu cred ca aici vorbim despre locurile de pescuit ca daca vrem putem vorbi si despre alte locuri. Daca cineva i-ti da o informatie de genul: dute pe Timis, Bega, Mures, Olt, etc, nu ma ajuta prea mult. Am invatat la geografie apele din tara. Dar daca i-mi spune ceva de genul: dute pe Bega la Ictar-Budinti, o iei la stanga cand ajungi la pod, mai mergi vreo 200-300m si ajungi la locuri bune de pescuit, apoi mai cauti si tu altele. Parca informatia este mai buna ce ziceti ? 

Nici eu nu dau locurile tuturor. Aici pe Sena mai merge ca e mare si nu se duc multi. N-au repere, n-au barca etc. Sunt insa locuri accesibile si celor fara barca care dupa aia abuzeaza chiar daca practica C&R. Daca se duc mai multi zile la rind in aceleasi locuri atit streseaza pestii incit o parte tot mor si ceilalti nu mai trag la naluci.
De exemplu un coleg membru fondator Carnavenir, ca si mine, are o pravalie de pescuit si isi testa noile modele de naluci pe un riu mic, ale carui maluri sunt private si proprietarul nefiind pescar nu pescuia nimeni acolo. Prietenul meu se ducea o data pe luna, testa noile naluci si mai si prindea peste cu ele. Stiuci si bibani in general. Il cunoaste pe proprietar si nu are nici o problema ca se plimba pe cei doi km de mal care-i apartin aluia.
Intr-o zi l-a luat si pe un tinar aderent din asociatie, student, care nu prea avea rezultate la peste necunoscind prea bine locurile. L-a dus deci acolo i-a aratat locurile, au prins si peste, a fost bine. L-a rugat insa sa nu se intoarca acolo din mai des decit o data la doua saptamini si sa se duca numai singur. Tinarul fiind student avea timp si s-a dus acolo de mai multe ori pe saptamina cu cite doi sau trei prieteni. Au tot prins la stiuca pina au prins si una de 10 kg, pe care au omorit-o si s-au si laudat cu ea pe forumul site-ului Carnavenir.
Prientenul meu cu pravalia cind s-a intors acolo n-a mai prins nimic.
Mi-a povestit chestia asta acum doua saptamini regretind ca n-a continuat sa mearga acolo singur fara sa spuna nimanui nimic.
De exemplu un coleg membru fondator Carnavenir, ca si mine, are o pravalie de pescuit si isi testa noile modele de naluci pe un riu mic, ale carui maluri sunt private si proprietarul nefiind pescar nu pescuia nimeni acolo. Prietenul meu se ducea o data pe luna, testa noile naluci si mai si prindea peste cu ele. Stiuci si bibani in general. Il cunoaste pe proprietar si nu are nici o problema ca se plimba pe cei doi km de mal care-i apartin aluia.
Intr-o zi l-a luat si pe un tinar aderent din asociatie, student, care nu prea avea rezultate la peste necunoscind prea bine locurile. L-a dus deci acolo i-a aratat locurile, au prins si peste, a fost bine. L-a rugat insa sa nu se intoarca acolo din mai des decit o data la doua saptamini si sa se duca numai singur. Tinarul fiind student avea timp si s-a dus acolo de mai multe ori pe saptamina cu cite doi sau trei prieteni. Au tot prins la stiuca pina au prins si una de 10 kg, pe care au omorit-o si s-au si laudat cu ea pe forumul site-ului Carnavenir.
Prientenul meu cu pravalia cind s-a intors acolo n-a mai prins nimic.
Mi-a povestit chestia asta acum doua saptamini regretind ca n-a continuat sa mearga acolo singur fara sa spuna nimanui nimic.
Ovidiu, parerea mea este ca te simti mult mai bine cand descoperi locul singur, iar cel mai bun loc de pescuit, este acela in care ai incredere. In timp, ai sa inveti sa le descoperi singur, ai sa le simti. Ai sa zici: <<Da, uite un loc bun de pescuit, aici raman!>> Si ai sa incerci acolo si ai sa prinzi... si asa iti va spori increderea in tine. Nu stiu cum sa zic... locurile astea trebuie intr-un fel sa se armonizeze cu tine.... De exemplu cineva imi zice: <<Vezi ca in locul cutare, la 200 m amonte de cutare copac este un loc ideal>> Eu pot sa il vad asa, sau nu. Posibil ca pentru mine, locul "ideal" sa nu fie acela... Depinde de ochiul "artistic" al fiecaruia.Opre.Ovidiu scrie: Dar daca i-mi spune ceva de genul: dute pe Bega la Ictar-Budinti, o iei la stanga cand ajungi la pod, mai mergi vreo 200-300m si ajungi la locuri bune de pescuit, apoi mai cauti si tu altele. Parca informatia este mai buna ce ziceti ?
Mergand in Timisoara de vreo cateva ori, am vazut locuri foarte bune de pescuit, pe Bega, in apropiere de Timisoara, locuri unde nu am vazut picior de pescar. Deci locuri sunt, pestele circula in cautarea hranei, mai ales rapitorul, intotdeauna exista posibilitatea ca locuri "slabe" din punct de vedere al capturilor, sa ofere surprize placute.
Daca e sa luam un exemplu... Exista o poza in Galeria Foto, in care apare Calone cu o moaca prinsa pe un raulet. Bega e mai mare decat acel rau, deci .... trebuie incercat pretutindeni. Mai exista o poza in care MihaiV prinde lipan pe suvoi (cu toate ca cred ca Mihai lansa musca aproape de malul celalalt , in micile linuri formate acolo).. Deci pestele se poate gasi oriunde... Nu trebuie sa stii un loc exact. Pentru ca azi este, maine nu!
- vanatoruldepesti
- veteran
Daca stam sa ne gandim bine, pescarului de rapitor ii este "peste mana" sa divulge un vad. Asta pentru ca mie mi-ar fi foarte greu sa spun cuiva: "vadul cu salai este la 3 km de podul X, in aval de barajul Z, pe malul stang, exact langa buturuga putreda de deasupra bolovanului dintre tufele de maces...". Pana in aceasta toamna am fost total impotriva celor ce tin vadurile secrete, sau mint unde au prins si cu ce. Am patit o chestie ce m-a determinat sa nu mai arat nimanui unde prind eu peste. Dupa o partida de pescuit cu vobler pe Olt, partida la care am prins aprox. 4kg de clean si salau (din 7 pesti) in numai trei ore, i-am aratat vadul si pestii unui cunoscut. "Mirosisem" cam care-i treaba in acel vad si imi propusesem ca a doua zi, fiind duminica, sa ma intorc acolo sa vad daca pot sa il pacalesc mai bine ca in ziua precedenta. Nu va mai povestesc cat de entuziasmat eram si ce planuri imi faceam. Cand am ajuns la locul cu pricina, dupa 80 de km parcursi
, mi-am gasit prietenul insotit de inca 5 persoane, cu casetofoane cu manele etc, exact in acel vad! Pai, dupa ce ca abia imi pot face timp pentru pescuit si numai eu stiu ce gogosi trag la serviciu si acasa pentru a ma delecta cateva ore... De atunci nu mai spun nimic!!!