locul de pescuit: confidential sau nu

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

scubadiver.ro
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de scubadiver.ro » 19 Oct 2004, 22:58

Sincer, cred ca nimeni nu spune locul unde este campion.
Oricum in aceeasi gasca de pescari se cunosc toate locurile, important este sa nu afle alte gashti. Si totusi de fiecare data ne intalnim cu oameni noi la pescuit... Sa fie oare o pierdere de informatii pe undeva ?
Scuba Diver
-------------------------------
NAUI Instructor #43610
http://www.scubadiver.ro

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 20 Oct 2004, 07:28

Pai sigur ca te intalnesti si cu alti pescari in anumite locuri, ca doar cum ai dat tu de ele, la fel de bine pot sa dea si ei.... ca doar nu mergi pe vre-o insula ascunsa :)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 24 Noi 2004, 16:15

Chestia asta depinde de interiorul fiecarui individ in parte. Daca esti un tip deschis spui la oricine caci nu ai de unde stii ce gen de om este strainul. Si la urma urmei doar nu suntem la razboi. Locuri sunt destule pentru toata lumea. Atunci cand minti sau ascunzi adevarul atragi de partea ta raul. Si sa nu uitam ca un rau naste altul.
Ganditi ca apele acestea sunt de mult aici si pescari vechi sau noi exista. Apele vor mai fi si pescarii la fel chiar daca noi nu vom mai fi. Salutari la toata lumea de bine :D

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 25 Noi 2004, 00:09

Opre.Ovidiu scrie: Si sa nu uitam ca un rau naste altul.
Ganditi ca apele acestea sunt de mult aici si pescari vechi sau noi exista. Apele vor mai fi si pescarii la fel chiar daca noi nu vom mai fi. Salutari la toata lumea de bine :D
Faptul ca un loc nu este dat in vileag nu cred ca poate naste vreun RAU, pt. balta binenteles, dar nici pt cei ce nu-l afla.In schimb a face publica darnicia unei balti, sunt sigur ca nu i-ar face BINE. Baieti, un fost vechi prieten spunea ca:"-o parte a talentului unui pescar consta de fapt in multitudinea locurilor de pescuit pe care le cunoaste"(astea au fost si ultimele lui cuvinte).Ei toate aceste comori de care dispunem au fost stranse, asa cum spunea si danr, prin sacrificarea timpului si de ce nu a unor insemnati litri de combustibil, ca sa nu mai vorbim de frig, umezeala si nenumarate insuccese.Ceea ce se vede intr-o fotografie e doar partea frumoasa, nimeni nu stie insa cata munca se poate ascunde in spatele ei. Nu cred ca cineva are dreptul sa te judece pt faptul ca nu vrei sa imparti rezultatele muncii tale.Cel mai jenant si injositor lucru insa, pe care il poate face cineva, dar care din pacate s-a intamplat saptamana trecuta,este sa stea si sa te pandeasca dimineata si, sa te urmareasca cu masina pana la "LOC". :roll: Dar cel mai bine ar fi sa deschid un TOPIC NOU pe aceasta tema mai ales ca URMARITORII se afla printre noi pe acest forum. :twisted:

electricianu
junior
junior

Mesaj de electricianu » 25 Noi 2004, 08:38

Orice loc bun dat in vileag naste un rau.va spun din experienta proprie. mai intai apar pescarii cu bun-simt (asta nu-i un lucru rau), apoi incep sa vina "traistarii", "plasarii" si grataragii manelisti. Tu eliberezi pestii, iar "plasaru" rade de se sparge: "asa, da-le drumu-n plasa mea!" din cauza asta am ajuns sa fiu mefient cu strainii.

ovidius
veteran
veteran

Mesaj de ovidius » 25 Noi 2004, 09:10

Adelin, eu relatam la modul general, daca ascunzi adevarul pentru a nu-l face pe celalalt sa sufere nu am nimic impotriva. Dar daca cineva i-mi pune o intrebare indiferent din ce domeniu si stiu sa ii raspund eu ii dau raspunsul adevarat. Tot asa si cu locurile: daca ma intreaba despre un loc de pescuit nu incerc sa il pun pe o pista gresita sau sa ii raspund ca nu stiu, daca stiu. Fiecare are dreptul la opinia proprie. Eu i-ti respect opinia si nu am nimic impotriva. Dar, eu asa sunt. Respect de fapt si opinia lui electro (are dreptate). Si de altfel sa nu uitam:
"Oamenii cateodata se impiedica de adevar dar de cele mai multe ori ei se ridica si merg mai departe" Salutam :D

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 25 Noi 2004, 13:01

Ovidiu,

Nu stiu care este situatia la voi in zona, dar noi suntem 3 milioane de oameni aici in zona si balti cu rapitor nu prea mai exista.
Asa incat daca cineva dupa multe partide cu "BOT" gaseste un loc unde ia cativa salai fii sigur ca nu vine si spune la tot poporul unde este locul asta, ca sa se duca 100 de insi a doua zi. Eventual se duce acolo cu prieteni apropiati.
Eu de exemplu am prieteni cu care am fost la pescuit regulat in ultimii ani, si ii sun sa-i intreb ce-au mai facut.
Daca imi spune unul din ei ca a prins bine undeva, nici macar nu intreb unde este balta. Daca vreau sa merg ei ma iau cu ei acolo la urmatoarea partida, daca nu vreau sa merg nu conteaza numele locului.

Mai mult decat atat, cand ma duce cineva intr-un loc aproape intotdeauna a fost sub rezerva confidentialitatii, si ca atare chiar daca as vrea nu-l pot spune mai departe pentru ca este obrazul meu in joc.

Asa se intampla de exemplu si la Olt, chiarc daca e mare si departe.
Pe locurile respective ne intalnim mereu cu aceiasi pescari din zona.
In timp s-au format niste relatii, schimbam informatii reciproc, ne mai ajuta cu pestisori vii, ne mai lasa un pietroi cu bidon la apa daca se prefigureaza aglomeratie; ca sa avem loc sa ne ancoram cand venim..... In conditiile astea eu nu pot merge acolo cu alte doua barci dupa mine pt. ca se taie macaroana si din momentul ala nu mai aflu nici o informatie si nu ma mai cunoaste nimeni.....
Stii ce important este cand pleci 200 km sa stii daca merge mai bine pe un baraj sau altul, daca sunt setci bagate intr-un loc sau altul, si daca exista un loc mai productiv sa-ti tina cineva un loc ? Este esential, si todi, mihai.f sau eugen pot sa-ti confirme.....
Asta este......
Ultima oară modificat 25 Noi 2004, 13:09 de către danr, modificat 1 dată în total.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 25 Noi 2004, 13:08

Poate unora din afara - Tudor, Petru Dima s.a.- li se pare ca suntem dusi de acasa cu secretomania asta.
Dar cand apele sunt cum sunt, pesti tot mai putini si de dimensiuni mai reduse, metodele de braconaj tot mai sofisticate si fara risc pentru braconieri trebuie sa fi nebun sa spui unde, ce si cum.
Cred ca asta ar cam fi concluzia mea referitoare la acest topic.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Scrie răspuns