LISTA PESCARILOR LIBERI
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
@ apsalba
1 pescarii au reducere la cotizatia de membru nu la valoarea permisul de pescuit deci toate acele documente sint inutile si chiar daca le-ar trebui nu e mare lucru sa-si ia la ei carnetul de elev,student sau cuponul de pensie.
2 achitarea taxei se poate face pe loc .Asa cum e reglementata vinzarea rovinietei auto prin statii PECO se poate reglementa si vinzarea prin diferite chioscuri(intre noi fie vorba prin aceste chioscuri se intelege in general magazinele de pescuit unde mergem destul de des) deci nu facem drumuri suplimentare.
3 in alte tari unde se practica metoda vinzarii permiselor la chioscuri se cere atita birocratie? sa fim seriosiCe spui e ca si cum ai vrea sa ne speriem de Bau Bau si sa plingem la portile aps sa ne primeasca ,ca membri.
odata trebuie sa dispara birocratia si de ce nu ar incepe cu aceste permise de pescuit?
am fost la Dubova 3 zile si am vrut sa pescuiesc.A trebuit sa meg la Drobeta Tr. Severin sa pun viza PG Asta a insemnat cam 120-150 km dus intors plus 4(PATRU) ore de asteptare sa mi se puna o stampila.A insemnat o zi de pescuit pierduta.Era simplu ca PF cind ma itilnea pe malul apei sa imi ia datele si sa le itroduca intr-o baza de date etc etc
cind vei intelege ca timpul pt mine e pretios vei intelege de ce vreau permis unic pe tara si sa nu mai fiu pus pe drumuri asa cum vrei si tu sa o faci prin impartirea apelor la sociatii si sa ma pui sa caut sediile acestor asociatii prin toata tara ca sa pot plimba un vobler prin apa doua trei ore.E ridicol.
1 pescarii au reducere la cotizatia de membru nu la valoarea permisul de pescuit deci toate acele documente sint inutile si chiar daca le-ar trebui nu e mare lucru sa-si ia la ei carnetul de elev,student sau cuponul de pensie.
2 achitarea taxei se poate face pe loc .Asa cum e reglementata vinzarea rovinietei auto prin statii PECO se poate reglementa si vinzarea prin diferite chioscuri(intre noi fie vorba prin aceste chioscuri se intelege in general magazinele de pescuit unde mergem destul de des) deci nu facem drumuri suplimentare.
3 in alte tari unde se practica metoda vinzarii permiselor la chioscuri se cere atita birocratie? sa fim seriosiCe spui e ca si cum ai vrea sa ne speriem de Bau Bau si sa plingem la portile aps sa ne primeasca ,ca membri.
odata trebuie sa dispara birocratia si de ce nu ar incepe cu aceste permise de pescuit?
am fost la Dubova 3 zile si am vrut sa pescuiesc.A trebuit sa meg la Drobeta Tr. Severin sa pun viza PG Asta a insemnat cam 120-150 km dus intors plus 4(PATRU) ore de asteptare sa mi se puna o stampila.A insemnat o zi de pescuit pierduta.Era simplu ca PF cind ma itilnea pe malul apei sa imi ia datele si sa le itroduca intr-o baza de date etc etc
cind vei intelege ca timpul pt mine e pretios vei intelege de ce vreau permis unic pe tara si sa nu mai fiu pus pe drumuri asa cum vrei si tu sa o faci prin impartirea apelor la sociatii si sa ma pui sa caut sediile acestor asociatii prin toata tara ca sa pot plimba un vobler prin apa doua trei ore.E ridicol.
- PODOSU DOREL
- utilizator constant
podosu dorel precizeaza pt apsalba
iar apoi
,sa fim seriosiCe spui e ca si cum ai vrea sa ne speriem de Bau Bau si sa plingem la portile aps sa ne primeasca ,ca membri.
iar apoi
100 % adevarat si de bun simt !!!!!!!cind vei intelege ca timpul pt mine e pretios vei intelege de ce vreau permis unic pe tara si sa nu mai fiu pus pe drumuri asa cum vrei si tu sa o faci prin impartirea apelor la sociatii si sa ma pui sa caut sediile acestor asociatii prin toata tara ca sa pot plimba un vobler prin apa doua trei ore.E ridicol.
eu am o singura nelamurire! daca asociatiile sunt "non-grata", ce forma de administrare a apelor alternativa s-ar putea gasi, pentru ca nu cred ca statul este cel mai bun administrator. sincer, ma indoiesc ca pe un nene de la ANPA din Bucuresti il va durea prin vreo parte a corpului de faptul ca de la an la an merg pe Mures mai mult la aer decat la pescuit. poate ar trebui si la noi niste legi ca-n Australia sau New Zeeland unde pentru un peste in plus sau sub dimensiunea legala ajungi la puscarie. nu ma incalzeste cu nimic sa-mi iau permis de la chiosc din statia de autobuz, daca apele pe care pescuiesc sunt moarte.nu sunt pentru asociere si nu am fost niciodata dar totusi cineva va trebui sa-si asume niste reponsabilitati.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!
fisherman ne spune
-... decat nimic ,cum e acum, mai bine orice altceva ...!!!!!
- turism in loc de pescuit facem si noi in caras-severin si nu cred ca e vorba de vre-un nene de la ANPA , ci de cei cu asociatiile........asa ca mai bine fara ei...cred ca orice alta solutie e mai buna ,ma indoiesc ca pe un nene de la ANPA din Bucuresti il va durea prin vreo parte a corpului de faptul ca de la an la an merg pe Mures mai mult la aer decat la pescuit.
-... decat nimic ,cum e acum, mai bine orice altceva ...!!!!!
Fisherman , crezi ca daca asociatia populeaza vre-o 3 lacuri cu taxa de zi vor mai avea oameni care sa faca si control pe apele existente ? Ma cam indoiesc . Dar ei vor cu orice chip sa scape de concurenta ( care face cam acelasi lucru ca si noile asociatii , adica nimica ) . Si la noi avps-urile din judet fac controale impreuna cu jandarmeria si politia si in perioada de prohibitie chiar si pe apele curgatoare , pe ambele maluri deodata . Dar ei sunt platiti de stat .Daca am permis scos de la chiosc si sunt in regula de ce sa ma deranjeze daca cineva imi cere permisul si ma controleaza de pesti ? Sunt in regula si gata . Pentru ce sa ma asociez ? La noi in judet se cere taxa suplimentare doar pentru lacurile populate . Si daca vreau sa pescuiesc acolo ori platesc cotizatia de membru + taxa suplimentara /an pentru lacurile respective ori un bon de zi . Dar daca nu pescuiesc deloc in astfel de ape , de ca sa fiu obligat sa ma asociez . Pe o apa curgatoare sta pestele in loc pentru ca stie ca a fost populat de asociatia X si stie ca nu are voie sa iasa din zona aia ? Sa fim seriosi .
Craciun placut pentru toata lumea , sarbatori fericite si sa avem un sezon mai bun .
Craciun placut pentru toata lumea , sarbatori fericite si sa avem un sezon mai bun .
Vad ca se comenteaza fara argumente, desi am indicat niste acte normative cu procedurile clare de eliberare a permiselor de pescuit sportiv. Am sa va mai dau niste argumente pentru rolul asociatiilor de pescari sportivi ca parte activa a societatii civile, asociatii pe care toti le blamati de parca ar fi dusmanul nr. 1 al pescarilor. Recent la Agentia de mediu Alba s-au discutat in comisia de avizare, proiectele tehnice pentru construirea a 24 de microhidrocentrale pe Aries si vreo 12 pe raul Cugir. Cele 2 rauri sunt dintre putinele care mai au populatii de lipan, peste foarte sensibil si cu valoare ridicata la pescuit sportiv, mai ales pentru fly fishing. Asemenea hidrocentrale s-au facut pe raul Sebes si lipanul a disparut. Desi a fost facuta publicitatea necesara, n-am vazut pe nimeni sa sara in sus, desi toata documentatia era publica. Deontologul pescuitului de la Cluj, pe numele lui de forumist MihaiV care se lauda cu performantele lui de muscar, nu am vazut sa se sesizeze desi firmele de proiectare sunt din Cluj. Lucrarea este prevazuta sa se realizeze in 5 ani, timp in care basculantele vor transforma albia Ariesului in drum judetean. Singurii care s-au opus proiectului cu argumente si documente privind impactul negativ asupra populatiei de pesti au fost aps alba si fnpsr. Ca se realizati interesul celor care vor investitia care nu se justifica nici din punct de vedere economic, s-a incercat si evitarea studiului de impact. Unde sunt iubitorii pescuitului sportiv si de ce nu se leaga cu lanturi de excavatoare? Asta este statul responsabil care sa se ocupe de raurile patriei in care voi sa va satisfaceti poftele de pescuit?
genu,
esti nedrept facand afirmatia ca vreau sa fac stat in stat, atata timp cat tot ce fac o fac fara a avea interese materiale (salarii, indemnizatii,etc.) ba mai mult imi cheltuiesc banii personal si sacrific timp si munca pentru a misca ceva intr-un domeniu in care nu se face nimic. Daca nici acum nu ati inteles in ce tara traiti, incep sa ma indoiesc ca se mai poate face ceva. Eu totusi sper ca se poate si voi continua sa fac. Poate vazand ca se poate o sa va vina ganduri mai bune. M-am saturat de atoatestiutori.
genu,
esti nedrept facand afirmatia ca vreau sa fac stat in stat, atata timp cat tot ce fac o fac fara a avea interese materiale (salarii, indemnizatii,etc.) ba mai mult imi cheltuiesc banii personal si sacrific timp si munca pentru a misca ceva intr-un domeniu in care nu se face nimic. Daca nici acum nu ati inteles in ce tara traiti, incep sa ma indoiesc ca se mai poate face ceva. Eu totusi sper ca se poate si voi continua sa fac. Poate vazand ca se poate o sa va vina ganduri mai bune. M-am saturat de atoatestiutori.
Apsalba , nu mi-o lua in nume de rau dar toti muscarii care au fost pe Aries la concurs stiu ca pestele a fost bagat inainte cu cateva zile si deja dupa prima zi de concurs au aparut electricienii si politistii sa duca acasa pestele . In afara de pastravul populat pe aries era foarte mult puiet de lipan dar mort muiltumita localnicilor . Asa ca a fost un concurs super , frumos dar Ariesul e o apa moarta , fara peste si din pacate asa o sa si ramana . Si cei care umbla cu curent nu vor fi prinsi niciodata pentru ca ei nu umbla cu undita in mana ci pur si soimplu "doar se spala pe maini " .
Asa ca p.ot sa faca drum linistit prin albia raului ca nu se pierde nimica , doar se strica peisajul care si asa e plin de pet-uri , saci , animale moartesi scutece aruncate .
Asa ca p.ot sa faca drum linistit prin albia raului ca nu se pierde nimica , doar se strica peisajul care si asa e plin de pet-uri , saci , animale moartesi scutece aruncate .