LISTA PESCARILOR LIBERI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

doriti sa se poata cumpara permisul de pescuit de la chiosc/magazin etc ?

da
137
79%
nu
36
21%

Voturi totale: 173

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 22 Dec 2008, 21:15

Nu ti se pare...

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 23 Dec 2008, 10:45

Kingfischer scrie:a plouat ! au aparut ciupercile ! clonele,neamurile,prietenii apropiati!
sau mi se pare?! .........
Ti se pare dom-le :roll: noii colegi de forum au vazut ce "nedreptate' e cu acest chestionar si s-au inscris pt a avea posibilitatea sa voteze asa cum cred "dansii" de cuviinta :?

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 23 Dec 2008, 11:16

raspund cam cu intarziere. nu vreau sa-i iau partea lui apsaplba dar adevarul este ca aps este peste agvps alba. au mai facut ceva populari, amenajari de cursuri de apa pt. pastrav. au facut si ceva actiuni de control impreuna cu jandarmeria, asa ca de bine de rau se misca ceva. daca ar popula (si pazi) si balta de la noslac, care am inteles ca le apartine si care are potential si de pasnic si de rapitor ar fi foarte bine. agvps-ul nu prea s-a vazut la nivel local. mi-ar placea sa vad o concurenta intre agvps si aps, concurenta din care noi nu am avea decat de castigat.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 23 Dec 2008, 11:45

@fisherman
multumesc pt raspuns. Chiar ma bucur sa aud ca in afara de vorbarie, asociatia pastorita de d-l apsalba mai face cate ceva.
SARBATORI FERICITE!!!
P.S. si fire zbuciumate

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 23 Dec 2008, 11:53

mersi, la fel si tie ! si sa speram ca la anul va fi mai bine! :D
The WORST day fishing is better than the BEST day working!

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Dec 2008, 13:22

fisherman scrie:raspund cam cu intarziere. nu vreau sa-i iau partea lui apsaplba dar adevarul este ca aps este peste agvps alba. au mai facut ceva populari, amenajari de cursuri de apa pt. pastrav. au facut si ceva actiuni de control impreuna cu jandarmeria, asa ca de bine de rau se misca ceva. daca ar popula (si pazi) si balta de la noslac, care am inteles ca le apartine si care are potential si de pasnic si de rapitor ar fi foarte bine. agvps-ul nu prea s-a vazut la nivel local. mi-ar placea sa vad o concurenta intre agvps si aps, concurenta din care noi nu am avea decat de castigat.
Balta de la Noslac intra din primavara intr-un proiect de amenajare la care avem deja autorizatia de construire. Dupa finalizarea proiectului vom proceda la populare si paza.
Nu sunt vizibile actiunile noastre dintr-un motiv foarte simplu. Pescarii care s-au inscris in asociatia noastra ne-au confundat cu ajvps-ul. Pe cand membrii nostri vor veni sa-si aduca aportul la actiunile asociatiei? Va asigur ca proiectul nu se face din cotizatiile membrilor. As fi cat de cat multumit ca cei care baga de vina ar aprecia si ceea ce se face.
PS luci_t, iti garantez ca proiectele si tot ce inseamna realizarea unei actiuni de acest gen este facuta pentru asociatia aps alba si nu de aps alba. Fisherman ti-ar putea confirma si alte lucruri, cum ar fi: sediu gratuit pentru asociatie si federatie, proiectul pentru pista de competitie de la Aiud, amenajarea baltii de la Lancram, etc. Lasand la o parte si proiectele FNPSR ( 2 locatii - 49 ha pentru spinning si 66 ha pentru stationar si crap). Asa ca aruncatul vostru cu kkt nu se justifica in ceea ce ma priveste. 1% din ce am facut eu daca ati face fiecare, am putea sta de vorba. Pana atunci putina decenta nu strica. Chiar daca am un limbaj direct si mai dur.

Sarbatori fericite la toti pescarii sportivi din Romania.

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 23 Dec 2008, 13:31

apsalba scrie: pescarii care s-au inscris in asociatia noastra ne-au confundat cu ajvps-ul.
sa fi fost lipsa de comunicare problema confuziei?
apsalba scrie: Asa ca aruncatul vostru cu kkt nu se justifica in ceea ce ma priveste. 1% din ce am facut eu daca ati face fiecare, am putea sta de vorba.
Eu personal nu am aruncat cu kkt, dar daca vreti o pot face :lol:
Ca nu va impartasesc opiniile 100% si imi spun parerea e alta poveste.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Dec 2008, 13:49

Nu stiu care este motivul. Si la ziua pescarului (care s-a organizat pentru prima oara in Alba Iulia, dincolo primand vanatorii) unde toti pecarii au participat gratuit, nu au venit mai mult de 150 de persoane, desi am facut destula publicitate.
Nu cer nimanui sa-mi sustina parerile, pe care mi le exprim dealtfel destul de liber si argumentat, pentru ca eu cred in ele. Dar de la a fi contra, fara a propune ceva in schimb, este cale lunga. De exemplu eu sustin asocierea ca unica solutie pentru conservarea rssurselor acvatice. Cei care se opun si cer asta de la stat, nu spun cum obliga statul sa-si respecte aceste atributii care ar trebui sa-i revina prin lege. Daca cititi de exemplu HG 1194/2008 pentru organizarea si functuonarea anpa, gasiti o formulare de genul :''sustine actiunile de repopulare''. Oare la cine s-a gandit legiuitorul cand a zis ca ANPA sustine actiunile de repopulare? La actiunea inceputa pe acest forum de un grup de entuziasti? Le sugerez sa ceara sustinerea de la domnul Gigi Stefan.

PS Aruncatul cu kkt are un risc; risti sa te murdaresti si tu. :D

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 23 Dec 2008, 13:51

sustin: chiosc, etc

interesant mi se pare sondajul , o parte din cei care au votat pentru chioc au si sustinut cauza.. pe cand "asociatii" n-am facut-o decat in doua cazuri , cu ajutorul a doua voci !

este evident pentru toata lumea ca orice pescar , fie el sportiv sau amator , nu doreste decat sa pescuiasca liber , fara constrangeri civice.

in schimb in tabara adversa se incearca inregimentarea pescarilor, nu neaparat pentru fonduri (cu toate ca si acestea sunt importante) , ci cel putin ca o masa de manevra politica sau de influenta legislativa.

astept totusi sa vedem cum va reactiona initiatorul acestui topic:
apsalba scrie:Deschid acest topic pe care sa se inscrie cei care doresc sa pescuiasca cu permis cumparat de la chiosc. Daca numarul trece de 100 (corect, nu prin inscrieri fictive) vom discuta solutii. Succes.
astept solutiile
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 23 Dec 2008, 14:16

SOLUTII:
1. Fiecare pescar sa solicite de la administratorul bazinelor hidrografice zona pe care doreste sa pescuiasca (L, 400/2005, anexa 4 cap. II art. 8.
2. Sa solicite ANPA sprijin pentru actiunile de repopulare (HG 1194/2008, art8 Lit.A, alin.h)
3. Sa prezinte regulamentul privind practicarea pescuitului sportiv pe zona dobandita pentru pescuit sportiv(OM 753/2008, art.6)

Nu inteleg cine cere inregimentarea pescarilor. Voi cand ati facut asociatia v-a obligat cineva? Cand v-ati inscris in FNPSR v-a obligat cineva? Cand v-ati retras s-a opus cineva? Cine face manevre politice prin asociatiile de pescari sportivi? Ce inseamna lipsa constrangerilor civice? Sa pescuiesti fara reguli? Ce inseamna influenta legislativa? Ai auzit de Legea transparentei legislative? Asta este influenta legislativa? Cine sa faca legile pentru pescuit fara consultarea celor care beneficiaza de ele? Statul?

PS Oare ANPA va vinde permisele prin chioscuri? Ma indoiesc ca asta va fi solutia, avand in vedere procedurile tampite impuse prin HG 1016/2008 (drum la trezorerie, acte doveditoare, etc). As vrea sa vad si eu cozile de pescari la trezorerii si dupa aia la ANPA pentru eliberarea permiselor.

PS Sti foarte bine cum se obtin fondurile si cum pot fi folosite. Nu este o placere sa scri un proiect si sa-l si pui in practica. Daca se fac, se fac tocmai pentru ca sunt necesare. Asta inseamna timp pierdut, nervi, etc., lucruri pe care tu nu ai timp sa le faci, avand in vedere cu ce ocupi. Astea le facem noi, astia mai fraieri. E usor sa mergi numai la pescuit, nu?
Fi convins ca acolo unde federatia are deja zonele preluate se va pescui dupa reguli, indiferent daca place sau nu cuiva.

Scrie răspuns