@ SF - scuza raspunsul intarziat.
Dimensiunile la pastrav de rau, lac si cel migrator de mare variaza in functie de zona (sud-nord) si paote varia in cadrul zonei de la o apa la alta.
La pastrav de mare este in general de 50 cm (dim. mnima)
La somon este 60 cm.
Se masoara din bot si pana la extremitatea cozii (deci masurandu-l pe mijloc pana la linia imaginara care uneste varfurile in "v" a cozi)
Exact care este situatia pe teren ... nu pot baga mana in foc. Daca eu nu pastrez decat doua exemplare pe an (un somon si un pastrav de mare), ... nu ma mai intereseaza sa stiu cu precizie care este dimensiunea legala prin zonele in care pescuiesc. (la exemplarele pe care le retin fiind din categoria de mijloc la pastrav 4-6 kg si la somon 8-10 ... in mod sigur nu sunt in pericol sa incalc legea ... pare cam nonsalant dar asta este ... o perioada am incerca sa ma tin la zi cu aceste dimensiuni la toate speciile pe care le pescuiam ... dar am renuntat ca ele variau si fiindca tot le dau drumul am incetat sa le mai tin minte ... consider dim nesemnificativa) Cand cumpar autorizatia ma uit pe ea sa vad daca este scrisa si dimensiunea minima a pestilor din zona. Nu este scrisa caut informatia si o notez. (exista o brosura, un afis ... cam peste tot)