Limite de dimensiune

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Noi 2004, 14:57

@horlacleus

Intr-adevar, n-ai de unde sa stii ce se intampla cu pestele dupa ce-i face cineva poza. Poate sa-i dea drumul, sau poate sa il duca acasa.
Dar totusi, o poza spune foarte multe si creeaza in mintea omului o gramada de "scenarii". Compara o poza facuta in bucatarie cu una facuta pe balta, cu pestele abia scos din apa...

Nici eu nu fac parada cu C&R. Chiar recunosc ca mai iau pesti si acasa, dar nu ca sa-mi refac stocul din congelator, ci ca sa-i duc sotiei pt. ca-i place foarte mult carnea de peste. De multe ori nici nu am juvelnic la mine, tocmai ca sa nu fiu tentat sa iau pestii. Iti dau un exemplu: in august am fost la lacul Lesu in bihor. Intr-o singura partida de pescuit am prins 30-40 de cleni, dintre care doar vre-o 5 am retinut. De fapt i-am dat la doi baieti care se chinuiau si ei sa prinda ceva si nu puteau.

In continuare cred ca sunt "bineprivite" anumite poze. Am vazut pe pescuitul.ro o poza cu un tip care prinsese vre-o 5 bucati (nu mai stiu ce specie) cu arcul cu sageti !!!

Legat de exemplarele trofeu, eu consider ca cel mai bine este sa le eliberam! De ce? Deoarece sunt reproducatori! Deoarece carnea lor nu e cu nimic mai buna decat a exemplarelor medii, dimpotriva! Asta daca le iei acasa pentru mancat. Daca nu, atunci de ce sa le iei? Doar ca sa ai satisfactia ca ai eviscerat o stiuca de 13 kile?
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

MariusC
senior
senior

Mesaj de MariusC » 12 Noi 2004, 14:59

costica_fishing scrie:uita-te la sectiunea "galerie foto". Apropos de avati.

Dumnezeu sa-i ierte!
Pe avati sau pe cremenali? :lol:

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 12 Noi 2004, 15:26

M-am uitat la galeria foto, sectiunea "avat" si e unul singur fotografiat in bucatarie. La cat erati de vehementi ma asteptam sa fie cel putin jumatate din cele 18 poze.
Eu zic ca inainte de a cataloga pe cineva drept "criminal" mai intrebati-l pe el, sau pe cei care il cunosc cati avati a retinut din cei prinsi si pe cati i-a eliberat.
Pe de alta parte, cam toti recunosc ca mai iau cate un peste acasa. Altfel pasiunea noastra pentru pescuit s-ar limitat la chinuirea bietelor animale - vedeti Petru Dima.
Asadar atat timp cat retinerea unui peste nu-i o treaba nici ilegala, nici neetica pesemne ca problema e de ESTETICA. :oops:
Haideti sa fim oameni seriosi.
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 12 Noi 2004, 15:40

E un avat, fotografiat in bratele a doi indivizi. Cam curv!

Pesemne ca al doilea a avut o criza de gelozie!

Serios vb, e mai mult o problema de etica decat estetica. E in mijlocul naturii, insa e plin de sange!

Ca a murit in tigaia unditarului sau in cea a aluia cu setca, e deja putin important.

Ideea e sa prezinti ceva de care sa fii mandru ca pescar, nu ca macelar!

Respecte pt capturi, dom' Razvan!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Noi 2004, 15:45

Pai da razvane, si de estetica. Nici eviscerarea nu e ilegala. Hai sa facem poze cu stiuca crapata-n doua sa vedem ce ficati mari are!!!
Eu nu am zis ca pe acest site sunt poze revoltatoare, sau cum vrei sa le zici, dar daca nu se impun niste conditii, nu va arata prea bine galeria.

Tie iti place cand vezi pe alte site-uri somni spanzurati de copaci ?? (de ex.)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

horacleus
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de horacleus » 12 Noi 2004, 15:51

Legat de exemplarele trofeu, eu consider ca cel mai bine este sa le eliberam! De ce? Deoarece sunt reproducatori! Deoarece carnea lor nu e cu nimic mai buna decat a exemplarelor medii, dimpotriva! Asta daca le iei acasa pentru mancat. Daca nu, atunci de ce sa le iei? Doar ca sa ai satisfactia ca ai eviscerat o stiuca de 13 kile?
Din fericire(sau din pacate?) recordurile mele personale mai sint inca mincabile. :oops: :lol:

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 12 Noi 2004, 15:52

Discutia voastra ma face sa ma simt cam nepescar.
Daca cineva se uita intr-o galerie foto si vede acolo pesti fotografiati in bucatarie sau in curte, etc. si apoi citeste pe forum depre C&R si conservarea fondului piscicol, etc., oare nu-si pune niste semne de intrebare?
Intr-adevar, nu prea am facut poze cu pestii prinsi. Am vreo cateva doar si la vreo 2 nu a iesit nimic (nici nu am aparat bun)
Dar referitor la ce s-a scris, ma face sa recunosc ca nu sunt chiar atat de pescar, mai ales de tipul C&R. Chiar in vara aceasta am prins cativa scobari, cu care, dupa mai multe insistente m-am lasat fotografiat. Problema e ca m-am lasat fotografiat dupa ce i-am curatat (si nu erau decat vreo 11 kilograme de scobar, aproape). Probabil nu o priviti ca o treaba pescareasca, de aceea nici nu am dorit sa pun pozele pe vreun site, dar asta a fost. Recunosc ca, de obicei pe cei mici ii arunc inapoi in apa, dar pur si simplu, in vara asta, intr-o zi, a mers de minune la scobar... si tot ce a fost bucata mai mare, am pastrat-o.

Parerea voastra care este?

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 12 Noi 2004, 15:58

Pai 11 kile de scobar e mai mult de-o mancare, nu crezi? Sau ai pus si la congelator, ca sa nu mai iei data viitoare? :D
Paul, fiecare face cum crede de cuviinta. Bine ca nu ne-ai aratat pozele. :shock: :D

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 12 Noi 2004, 16:01

totusi nu inteleg ce ai putut face cu 11kg!!! :shock:
era bine daca aveai un juvelnic in care sa-i tii vii, iar la sfarsit daca vroiai, tineai 2-3 mai rasariti si la restul le dadeai drumul.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 12 Noi 2004, 16:04

adilucu scrie:Pai 11 kile de scobar e mai mult de-o mancare, nu crezi? Sau ai pus si la congelator, ca sa nu mai iei data viitoare? :D
Cu siguranta e cam mult pentru o mancare si, macar daca ar fi ceva de capul lui din punct de vedere gastronomic, dar, de ce sa nu recunosc ca am adus si acasa la parinti (pestele fiind prins la Buzau), am mai si impartit si am mai pus si la frigider :wink:
Daca tot veni vorba de cantitati, doi pescari, acum cativa ani, pe Prut (in Suceava) au prins peste 40 kg de scobar. Aveau portbagajul plin aproape. Si l-au luat pe tot...

Scrie răspuns