Legalizarea pescuitului pe timp de noapte
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Nu am fost interesat(nici nu sint) de pescuitul pe timp de noapte , nu vreau sa spun ca nu am pescuit niciodata noaptea , dar... Ma bucur pentru aprobarea legii deoarece sint multi care prefera acest gen de pescuit!
Referitor la ceea ce a spus Jonin , eu am patit-o cu citiva ani in urma , pe Dunare in jud.MH !
-Girla Mare se numeste localitatea unde am fost la stiuca, dar citiva dintre cei cu care eram , au avut ideea ca pe noapte sa incercam la somn pe Dunare...Majoritatea a invins asa ca m-am conformat regulilor ; eu cu inca un prieten , 'nani' in sacii pusi direct pe nisipul caldut din timpul zilei , ceilalti , zarva mare cu somoteii care dadeau ca nebunii! Distractia le-a fost intrerupta de o patrula de graniceri care ne-au dus la pichet!!! Acte in regula aveam , inregistrati cu locatia si timpul petrecut pe frontiera eram, in schimb 'sefu' (nu raspundea prin statie)era plecat in sat cu treburi urgente(la o bere probabil !). Pina in jurul orei 4dimineata cind a venit ofiterul, nu ne-am plictisit; am fost foarte ocupati cu prezentarea echipamentului si tinutei pescaresti unuia din sergentii care a avut stralucita idee de a ne face asa... un mic control !!! ne-a "vamuit" politicos de ceva tigari , s-a uitat la citeva sticle goale de cola si cu asta a ramas; palinca si berea erau la'rece' in Dunare, fiind recuperate ceva mai tirziu! Sefu' si-a scuzat subalternii ptr. cele intimplate, ne-a eliberat din' arestul preventiv'sa uitat la hirtiile noastre ,ne-a zis ca sintem in regula si... c-am atit !!!
Important de retinut este faptul ca nimeni nu ne-a atras atentia ca pescuitul pe timp de noapte este interzis!!! La pescuit am mai fost in zona respectiva , controale graniceresti am avut si de citeva ori pot spune ca am fost atentionati ca "normal nu ar fi voie noaptea da' pescuti linistiti, numai sa nu faceti focuri mari"!!! Problema lor majora (si a noastra) erau cei cu barcile care dadeau la "zbor" cu KM.de plase, "electricienii" cu aparatele lor si altii care prin diferite metode vor cantitate nu citiva pesti acolo ,de-un gratar !
Sa recunoastem ca si inainte de lege sa pescuit noaptea in majoritatea zonelor din tara , asa cum se pescuieste si la pastrav cu momeala vie(sint convins ca in scurt timp se va aproba si 'pastravul la viu') si poate numai atunci , FRUCTUL OPRIT, tocmai prin faptul ca e liber , va fi gustat de cit mai putin dintre noi !
Referitor la ceea ce a spus Jonin , eu am patit-o cu citiva ani in urma , pe Dunare in jud.MH !
-Girla Mare se numeste localitatea unde am fost la stiuca, dar citiva dintre cei cu care eram , au avut ideea ca pe noapte sa incercam la somn pe Dunare...Majoritatea a invins asa ca m-am conformat regulilor ; eu cu inca un prieten , 'nani' in sacii pusi direct pe nisipul caldut din timpul zilei , ceilalti , zarva mare cu somoteii care dadeau ca nebunii! Distractia le-a fost intrerupta de o patrula de graniceri care ne-au dus la pichet!!! Acte in regula aveam , inregistrati cu locatia si timpul petrecut pe frontiera eram, in schimb 'sefu' (nu raspundea prin statie)era plecat in sat cu treburi urgente(la o bere probabil !). Pina in jurul orei 4dimineata cind a venit ofiterul, nu ne-am plictisit; am fost foarte ocupati cu prezentarea echipamentului si tinutei pescaresti unuia din sergentii care a avut stralucita idee de a ne face asa... un mic control !!! ne-a "vamuit" politicos de ceva tigari , s-a uitat la citeva sticle goale de cola si cu asta a ramas; palinca si berea erau la'rece' in Dunare, fiind recuperate ceva mai tirziu! Sefu' si-a scuzat subalternii ptr. cele intimplate, ne-a eliberat din' arestul preventiv'sa uitat la hirtiile noastre ,ne-a zis ca sintem in regula si... c-am atit !!!
Important de retinut este faptul ca nimeni nu ne-a atras atentia ca pescuitul pe timp de noapte este interzis!!! La pescuit am mai fost in zona respectiva , controale graniceresti am avut si de citeva ori pot spune ca am fost atentionati ca "normal nu ar fi voie noaptea da' pescuti linistiti, numai sa nu faceti focuri mari"!!! Problema lor majora (si a noastra) erau cei cu barcile care dadeau la "zbor" cu KM.de plase, "electricienii" cu aparatele lor si altii care prin diferite metode vor cantitate nu citiva pesti acolo ,de-un gratar !
Sa recunoastem ca si inainte de lege sa pescuit noaptea in majoritatea zonelor din tara , asa cum se pescuieste si la pastrav cu momeala vie(sint convins ca in scurt timp se va aproba si 'pastravul la viu') si poate numai atunci , FRUCTUL OPRIT, tocmai prin faptul ca e liber , va fi gustat de cit mai putin dintre noi !
Mai, abia astept sa se legalizeze pescuitul de noapte si in apele de munte, insa pana sa se intampla asta sa ma grabesc si eu sa mai prind o partida nocturna ilegala ptr ca orice ati zice voi, fructul oprit are aroma lui... Pai daca si noaptea o sa ne calcam pe bataturi pe malul lacurilor si raurilor de munte, unde naiba ajungem? Parca aud discutii pe timp de noapte: "Ba, care ma...ta arunci peste firul meu? Esti chior..." si raspunsul "Vere, daca ai dioptrii asa de mari, de ce mai vii noaptea la peste, tu nici ziua nu vezi bine.." si de aici se ajunge la tranta in apa, zgariat pe fatza, mers la sectie ca sa dea cu subsemnatul, etc.
Serbanele , pe lac ar mai fi cum ar mai fi , dar noaptea pe piriu esti victima sigura daca nu cunosti zona ! Un exemplu ti-l pot da de pe un piriu preferat de mine ,Buta , izvoraste din Retezat si e superb de pescuit pe el dar ... ! I-ti spun asta deoarece cind ajungi la cascade in chei , deabia le treci ziua! eu am facut de citeva ori baie si nu prea mi-a placut , e asa de "calda " apa !!! Cu toate astea tot merg cit pot de des pe Buta pastravii de acolo parca sint mai "frumosi" , sint mai inchisi la culoare mai colorati si ceea ce e mai important , se prind mai greu !!!
- bluesky1ro
- utilizator constant
eu cred ca Tavi vrea sa spuna ca la munte sa pescuiesti singur noaptea pe piraie in salbaticie, daca nu-ti rupi gitul pe cascade si nu crapa inima-n tine la ce auzi si vezi , ca novice , in cel mai bun caz , te alegi cu o boala psihica greu tratabila si nu-ti mai trebuie pescuit pe acolo nici cu garda presedintentelui linga tine !
Serios vorbind, pe piriu nu-i de mers niciodata singur , indiferent ca-i noapte sau zi...
Serios vorbind, pe piriu nu-i de mers niciodata singur , indiferent ca-i noapte sau zi...
Io sper doar atat: sa nu vina vecinii sa aplice metode de pescuit pe timp de noapte la mine in balta...
.
Odata cu incalzirea apei incep crapii sa sara ca dementii si mi-e ca ii aud vecinii si le vin idei. Ieri am bagat trei pesti = 9 kg. Adica trei crapi de cate trei kile bucata (Cteno). O frumusete...

Odata cu incalzirea apei incep crapii sa sara ca dementii si mi-e ca ii aud vecinii si le vin idei. Ieri am bagat trei pesti = 9 kg. Adica trei crapi de cate trei kile bucata (Cteno). O frumusete...
- bluesky1ro
- utilizator constant
acum vreo 4 ani am stat cu cortul la munte intr-o vale inconjurata de munti din toate partile, ne-am asezat linga un piriu cu raci si ceva pastraviori, seara a venit mistretul, chiar la foc, am dormit toata noaptea intr-o salcie groasa aleasa ca masura de precautie, ca bunicu a fost spurcat la gura si ne-a zis ca acolo vine ursul, noi nu l-am crezut, mistretul ala a mai dat tircoale, toata noaptea, bine ca a fost salcia aia mare, si am putut sta in ea, oricum nu am dormit, oriunde mergi in salbaticie e bine sa nu ergi singur. 

Traim intr-o tara frumoasa, pacat ca e populata...
- bluesky1ro
- utilizator constant