LA PASTRAV
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
miky scrie:care este ratiunea pentru care sezonul la pastrav se deschide abia la 01 Mai in fiecare an ?
intreb asta pentru ca in martie-aprilie pastravul este deja cu icrele depuse de multa vreme,...iar lipanul (care nu se gaseste decat in cateva areale din tara) oricum se deschide la 01 iunie,...
daca este vorba de stresul pestelui sau menajarea apelor nu cred ca sta in picioare argumentul,...in alte tari sezonul de pescuit este mai lung si pentru asta au mai mult peste ca noi... daca e sa-l stresam, oricum o facem pe timp de vara cat pentru 10 vieti de pastrav,... cu gratare, beri in apa, gunoaie, tot felul de metode de braconaj (de la cosuri sau traditionala mana si pana la curent electric sau albii deviate) si alte cauze,...o mana de pescari cu undita nu poate aduce mari diferente intr-o luna doua de sezon in plus...
nu pescuitul sportiv (atata vreme cat se mentine sportiv) face ca apele noastre sa fie sarace in pastrav....
si atunci?....
sau sezonul e valabil doar pentru pescarii sportivi,...
pentru restul ... e deschis tot anul...![]()
![]()
miky ai dat si raspunsul

Toti legi care se refera la ape de munte din pacate din cauza lipsei controalei sunt impotriva apelor etc.
- eu din septembrie nu am fost pe ape RNP dar sunt curios in ce stare gasesc la 1mai ca am lasat in stare foarte buna (populatia de pesti)
- apele AGVPS au fost deschise pina in 31dec deci nu va fi o surpriza sa nu mai gasesc nimic in apele lor
Idea principala al RNP nu e rau , dar fara controale si repopular are efect negativ, cred ca din lipsa repopularii au ajuns la hotararea asta cu prohbitie pe interval asa indelungat dar , degeaba!
Pe apele AGVPS chiar daca prohibitia e mai scurt , "controlul " chiar sportivii fac , adica braconerul nu vine numai noaptea daca vede un sportiv in zona (sunt si exceptii)
Idea ca interzice pescuitul la o specie pe o apa cand pe acelasi timp lasa sa pescuiest pe o alta e nascut mort ca majoritate pescarilor chiar daca spun ca's sportivi le baga in BUZUNAR orice peste indiferent de specie si de marime

Oricum fara repopulari cred ca nici o apa de munte deschisa pt pescuit nu poate sa mentine pe o valoare aproximativ constanta densitatea populatieide pesti....
Stiu un banc : anul asta vor sa investeasca sute de milioane de euro in pescuit

Treaba cu clorul mi-a povestit-o si mie un tip (intamplator, in timp ce stateam la coada la pasapoarte) acu vreo 3-4 ani. Din vorba in vorba, a ajuns sa se laude ca omoara tot pe raul respectiv. Erau unii din Orasul Victoria si faceau prapad pe nu stiu ce rau care urca spre Balea...Cati scrie:Plasele si curentul sunt minore pe linga otravirea cu ...CLOR !!! omoara tot ce se gaseste in parau pe distante destul de considerabile ! Astea ar trebui pusi la zid fara judecata !!!
Tinand cont ca discutia a avut loc la pasapoarte, poate au plecat naibii din tara....si au uitat de obiceiuri....careva de prin zona poate sa confirme sau sa infirme daca macelul mai continua...
Trist dar adevarat!

- Bogdan_Alex
- veteran
Re: LA PASTRAV
"No,amu ne scuzati !"...dar parca despre asta era vorba...mihai81 scrie:SALUT TUTUROR! STIE CINEVA CARE SUNT CELE MAI EFICIENTE MOMELI ARTIFICIALE PENTRU PESCUITUL LA PASTRAV? MULTUMESC ANTICIPAT