LA PASTRAV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 01 Apr 2007, 21:41

La Poiana Marului(CS) baietii de la Otelul Rosu pescuiesc toata iarna la copca la pastrav.Unul dintre ei mi-a zis anul trecut la 14 septembrie ca pt. el sezonul la pastrav atunci incepe(octombrie)si prinde bine in ianuarie la pestisor la"dop".

RYOBI
veteran
veteran

Mesaj de RYOBI » 09 Apr 2007, 21:01

pt mine cea mai eficienta naluca la pastarv este voblerul culori naturale(verde) de la 7cm in sus model minow

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 09 Apr 2007, 21:33

[quote="genu"]Doar in bazinele populate :) Si scrie te rog cu litere mici pentru ca literele mari inseamna ca strigi :)) ,ori nimeni ne e surd .[/quote]

permitemi sa te corectez....nimeni nu este orb(sa citeasca) :))

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 10 Apr 2007, 06:41

Era destul sa citeasca regulamentul forumului si evitam discutiile inutile ;) . Dar asta e . Dealtfel vad ca si altii i-au facut observatii asemanatoare . Sau probabil ca nu ai avut ce face de paste si ai cautat greselile altora , doar ca sa le dai peste nas ?

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 16 Apr 2007, 10:43

miky scrie:care este ratiunea pentru care sezonul la pastrav se deschide abia la 01 Mai in fiecare an ?
intreb asta pentru ca in martie-aprilie pastravul este deja cu icrele depuse de multa vreme,...iar lipanul (care nu se gaseste decat in cateva areale din tara) oricum se deschide la 01 iunie,...
daca este vorba de stresul pestelui sau menajarea apelor nu cred ca sta in picioare argumentul,...in alte tari sezonul de pescuit este mai lung si pentru asta au mai mult peste ca noi... daca e sa-l stresam, oricum o facem pe timp de vara cat pentru 10 vieti de pastrav,... cu gratare, beri in apa, gunoaie, tot felul de metode de braconaj (de la cosuri sau traditionala mana si pana la curent electric sau albii deviate) si alte cauze,...o mana de pescari cu undita nu poate aduce mari diferente intr-o luna doua de sezon in plus...
nu pescuitul sportiv (atata vreme cat se mentine sportiv) face ca apele noastre sa fie sarace in pastrav....
si atunci?....
sau sezonul e valabil doar pentru pescarii sportivi,...
pentru restul ... e deschis tot anul... :lol: :lol: :lol:

miky ai dat si raspunsul :D legile sunt facute pt cei care vor sa tine cont de ele, prohibitia si sezonul e gandit pt pescari SPORTIVI ! ... un braconer nu tine cont de sezon , de apusul soarelui, de momeala etc.
Toti legi care se refera la ape de munte din pacate din cauza lipsei controalei sunt impotriva apelor etc.
- eu din septembrie nu am fost pe ape RNP dar sunt curios in ce stare gasesc la 1mai ca am lasat in stare foarte buna (populatia de pesti)
- apele AGVPS au fost deschise pina in 31dec deci nu va fi o surpriza sa nu mai gasesc nimic in apele lor

Idea principala al RNP nu e rau , dar fara controale si repopular are efect negativ, cred ca din lipsa repopularii au ajuns la hotararea asta cu prohbitie pe interval asa indelungat dar , degeaba!
Pe apele AGVPS chiar daca prohibitia e mai scurt , "controlul " chiar sportivii fac , adica braconerul nu vine numai noaptea daca vede un sportiv in zona (sunt si exceptii)
Idea ca interzice pescuitul la o specie pe o apa cand pe acelasi timp lasa sa pescuiest pe o alta e nascut mort ca majoritate pescarilor chiar daca spun ca's sportivi le baga in BUZUNAR orice peste indiferent de specie si de marime :x

Oricum fara repopulari cred ca nici o apa de munte deschisa pt pescuit nu poate sa mentine pe o valoare aproximativ constanta densitatea populatieide pesti....

Stiu un banc : anul asta vor sa investeasca sute de milioane de euro in pescuit :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :lol: :lol: :roll: :D :D :D :D :D :D e bun ! nu ? :lol: :lol: :D :D :D :D :D :D :D :D :D

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 16 Apr 2007, 11:54

Ai dreptate Sanya . In pescuit , dar nu in cel sportiv :( , ci in cel industrial ca saracii si-au stricat plasele si au nevoie de altele noi .

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 16 Apr 2007, 18:46

Cati scrie:Plasele si curentul sunt minore pe linga otravirea cu ...CLOR !!! omoara tot ce se gaseste in parau pe distante destul de considerabile ! Astea ar trebui pusi la zid fara judecata !!!
Treaba cu clorul mi-a povestit-o si mie un tip (intamplator, in timp ce stateam la coada la pasapoarte) acu vreo 3-4 ani. Din vorba in vorba, a ajuns sa se laude ca omoara tot pe raul respectiv. Erau unii din Orasul Victoria si faceau prapad pe nu stiu ce rau care urca spre Balea...
Tinand cont ca discutia a avut loc la pasapoarte, poate au plecat naibii din tara....si au uitat de obiceiuri....careva de prin zona poate sa confirme sau sa infirme daca macelul mai continua...
Trist dar adevarat! :x

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 16 Apr 2007, 20:05

eu stiu un parau din Bihor care au fost facut praf cu clor! La toamna am vrut sa populez in ascuns cu pastrav curcube din crescatorie (ca numai curcubeu au avut) dar inainte de achizitionare am facut un drum la vale , am picat pe spate cand am vazut numai munti de flacoane , carpe etc.... asa ca :evil:

Bogdan_Alex
veteran
veteran

Mesaj de Bogdan_Alex » 16 Apr 2007, 23:46

in timp ce voi dezbateti cum si cand e prohibitia, altii baga plase si alte minunatii....nu e un pic frustrant? din pacate forumurile astea sunt facute mai mult sa ne varsam amaru' decat sa se ia vr-o initiativa...care ar fi aia nu stiu . si cred ca mai sunt si altii ca mine :shock:

old_radu
veteran
veteran

Re: LA PASTRAV

Mesaj de old_radu » 17 Apr 2007, 16:10

mihai81 scrie:SALUT TUTUROR! STIE CINEVA CARE SUNT CELE MAI EFICIENTE MOMELI ARTIFICIALE PENTRU PESCUITUL LA PASTRAV? MULTUMESC ANTICIPAT :)
"No,amu ne scuzati !"...dar parca despre asta era vorba... :lol:

Scrie răspuns