LA PASTRAV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 31 Mar 2007, 08:49

E , aici ai punctat bine miky , prohibitia e facuta numai pentru pescarii sportivi !!! pe restul , ai doare la basca ...

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 31 Mar 2007, 10:04

miky scrie:care este ratiunea pentru care sezonul la pastrav se deschide abia la 01 Mai in fiecare an ?
Singura explicatie posibila pe care o gasesc este ca in perioada rece are f putina hrana naturala, asa ca ar fi f usor de prins, aruncandu-se pe orice. Dar sunt convins si eu ca nu pescuitul in conditiile legii e problema, nu acesta duce la lipsa de peste constatata de toti!

mihai81
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mihai81 » 31 Mar 2007, 10:16

un pericol foarte mare pentru fauna piscicola a raurilor si in special a paraielor il constituie acei ticalosi...(lista de adjective ar putea continua...) care "pescuiesc" cu curent electric si omoara orice vietate din apa sau, mai bine zis ameteste pestele mare iar pe cel mic(puietul) il omoara. sunt si astfel de braconieri care asa si-au gasit sfarsitul-electrocutati. nu mai zic de braconierii cu plase, ar trebui sa li se taie degetele. pe langa faptul ca comit ilegalitate grava mai au si untupeu urat(ca sa nu-i spun altfel: j.....). si il au pt ca sunt protejati in multe cazuri de cei care ar trebui sa vegheze la siguranta apelor noastre. ce-i de facut,fratilor????????!

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 31 Mar 2007, 10:56

Plasele si curentul sunt minore pe linga otravirea cu ...CLOR !!! omoara tot ce se gaseste in parau pe distante destul de considerabile ! Astea ar trebui pusi la zid fara judecata !!!

RIon
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de RIon » 31 Mar 2007, 18:41

eu cred ca pestii sunt obositi dupa reproducere, procesul e complex, si trebuie sa se refaca. nu e o gluma.

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 01 Apr 2007, 07:11

Nu mananca pastravii bine acuma , eventual in crescatorii :)) . Am iesit ieri cu familia la "iarba verde " si nu am puut trece cu masina pentru ca e zapada de juma de metru . Nu stiu daca pana incepe sezonul o sa se topeasca . Si in alti ani unde era zapada dupa 1 mai , pe paraiele alea curgea apa de la topirea zapezii (albastruie mata ) si nu mergea aproape deloc . Cel putin in zona mea asa se intampla mereu . Nici cei care pescuiesc cu rama , carabeti sau boisteni nu prea se lauda cu capturi in perioada aceea . Si nici ei nu distrug populatia piscicola asa cum o fac cei care dau cu curent sau clor sau ciobanii cu entomoxan , pentru ca e estul sa traca unul pe malul paraului si nu mai vezi pastrav vre-o ora :)

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 01 Apr 2007, 08:46

MihaiV scrie:...in perioada rece are f putina hrana naturala, asa ca ar fi f usor de prins, aruncandu-se pe orice.
Nu sunt deloc mai usor de prins:
La sfarsitul lui martie,….perioada de reproducere e incheiata la pastrav
In perioada rece o fi mai putina hrana,…dar nu mult mai putina,… de fapt singurul lucru care lipseste in sezonul rece sunt mustele care zboara in sezonul cald,… dar sa nu uitam ca o buna parte dintre acestea se regasesc in apa in diverse stadii de dezvoltare asteptand venirea caldurii,…,iar restul felurilor de mancare sunt oricum tot acolo in apa,…ba mai au si icre (canibalismul la pastrav e cunoscut) in plus temperatura apei din sezonul rece are ca efect o incetinire a metabolismului pestilor ceea ce duce la scaderea apetitului pentru mancare in aceasta perioada si deci nu se arunca oricand dupa orice … asa ca nu sunt o prada mult mai usoara,…
RIon scrie:eu cred ca pestii sunt obositi dupa reproducere, procesul e complex, si trebuie sa se refaca. nu e o gluma
ai dreptate RIon, pastravii sunt mult mai "pasionali" decat alti pesti ... si mai "inventivi" :lol: :lol: :lol:
Stii reclama aia cu “PEUGEOT 207 – INTENS “? cica initial au vrut sa foloseasca pastravi in loc de gargarite (ar fi fost mai INTENS), dar era apa prea rece si ingheta cameramanul :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Epuizarea dupa reproducere,…exista fara indoiala,…dar nu mai mult ca la alti pesti,…si chiar daca ar fi asa…. Cu ce impiedica pescarul sportiv procesul complex de refacere ?
Eu ma refeream la altceva cu intrebarea mea,….
Aceasta regula a deschiderii sezonului la pastrav e facuta de om,…ba mai mult ea e stabilita de zeci de ani (practic de cand ma stiu la pastrav se deschide pe 1 mai - ba intr-o vreme era voie numai joia si duminica,...si nu stiu daca si acum nu e voie numa trei zile pe saptamana, cumva),…dupa ce criterii ?... nu ma indoiesc ca la vremea respectiva cei care au stabilit acest lucru au avut niste motivatii,….pot sa fie cele mentionate de mihaiv,…sau de rion…sau altele…
Dar… oare sunt de actualitate ? …oare nu sunt invechite aceste ratiuni ? roadele care se vad, dupa atatia ani (adica ape tot mai sarace in pastravi), nu sunt o dovada buna a inutilitatii acestei masuri ?
O astfel de masura e ca o frectie la un picior de lemn,…
Mult mai necesar si infinit mai eficient ar fi fost ca apele de munte sa fie ingrijite, amenajate cu cascade si saritori chiar toplite ici colo, sa fie repopulate si pazite bine,…atunci s-ar vedea un efect … si n-ar mai fi nevoie ca sezonul sa fie atat de scurt,… asta daca am fi invatat ceva din experienta altor tari, pana acum…
si, daca credeti ca am dreptate,... in viitor,... cum se poate face ceva in directia asta ? ( a stabilirii unui sezon normal si decent)
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

genu
veteran
veteran

Mesaj de genu » 01 Apr 2007, 10:03

Dar ce se intampla cu lacurile de munte unde nu mai este pastrav ci doar clean , biban si caras , si toate astea se inchid pe 15 septembrie . De ce oare ?

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 01 Apr 2007, 10:22

bine zis...
...si se deschid tot la 1 mai... :twisted: desi atunci normal e prohibitie la astfel de pesti... sau la acestia, procesul ... nu-i la fel de "complex",...si au voie sa manance ..."intre numere" ? :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

@ndrey
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de @ndrey » 01 Apr 2007, 18:10

Singura explicatie posibila pe care o gasesc este ca in perioada rece are f putina hrana naturala, asa ca ar fi f usor de prins, aruncandu-se pe orice. Dar sunt convins si eu ca nu pescuitul in conditiile legii e problema, nu acesta duce la lipsa de peste constatata de toti![/quote]

gresesti si iti spun din cunostinta de cauza
k azi am venit de la o partida de pastrav si e mai frumos decat vara. si asta nu k mananca :wink: dar atacurile sunt mai mult niste atingeri si asta iti pune in miscare toate simturile.
STIU K E PROHIBITIE DAR NU MAI SUPORTAM :( :(

Scrie răspuns