Jiji Stefan la OTV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

empthy_cluster
veteran
veteran

Mesaj de empthy_cluster » 02 Ian 2007, 22:24

andrei-ovidiu scrie:se-ntampla ceva pe site-ul ala, daca acum 2 zile urmaream fara probleme emisiunile, akuma da o eroare care inchide browser-ul de Net cu totul, exact in momentul in care dai click pe una dintre emisiuni! :roll:
@andrei mie imi merg windowsuuu... :!:
be smart be silent be deadly.....

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 02 Ian 2007, 22:26

malin scrie:Daca Gigi o da la intors si reuseste sa dea drumul la permisele pentru toata tara care pot fi cumparate de la magazinul de scule pescaresti, de la posta sau de la benzinarie, atunci cred ca il putem ierta de toate pacatele. Va semna astfel abolirea AGVPS-ului si a altor APS mamut care se pregatesc acum pentru o noua colectivizare.
Daca reuseste asta, are o bila mare alba!

il Presidente
junior
junior

Mesaj de il Presidente » 02 Ian 2007, 22:29

nu inteleg de ce trebuie sa devin membru al unei asociatii ca sa pot pescui pe ape publice.doua lucruri ma deranjeaza foarte tare:trebuie sa platesc ,pe linga permis,inscrierea in asociatia respectiva si mai trebuie sa platesc si o cotizatie anuala.eu nu impartasesc idealurile respectivei asociatii dar cu toate astea sint obligat sa o "ingurgitez".pt apele publice in care voi pescui respectiva asociatie nu desfasoara acitivitati de paza si nici un fel de alte actiuni.eu nu o vad decit ca un intermediar "de la piata"care isi pune si el un capac discret ca tot e non-profit.m-am referit la o asociatie imaginara si nu la una anume ca sa nu fiu gresit inteles.

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 02 Ian 2007, 23:00

il Presidente scrie:nu inteleg de ce trebuie sa devin membru al unei asociatii ca sa pot pescui pe ape publice.doua lucruri ma deranjeaza foarte tare:trebuie sa platesc ,pe linga permis,inscrierea in asociatia respectiva si mai trebuie sa platesc si o cotizatie anuala.eu nu impartasesc idealurile respectivei asociatii dar cu toate astea sint obligat sa o "ingurgitez".pt apele publice in care voi pescui respectiva asociatie nu desfasoara acitivitati de paza si nici un fel de alte actiuni.eu nu o vad decit ca un intermediar "de la piata"care isi pune si el un capac discret ca tot e non-profit.m-am referit la o asociatie imaginara si nu la una anume ca sa nu fiu gresit inteles.
bai frate,...si tu incepi ??? .... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

il Presidente
junior
junior

Mesaj de il Presidente » 02 Ian 2007, 23:47

iertare maestre dar nu ma pot abtine! :D :D :D :D :D :D :D

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 03 Ian 2007, 01:12

@ malin

tot ceea ce ai spus tu acuma in ultimul post,eu l-am sustinut si propus de aproape un an si am latrat in van degeaba
probabil ca nu am avut impactul scontat sau nu am stiut sa ma exprim in asa fel sa inteleaga tot romanu,
dar am ridicat o problema la care vad ca nu marseaza nimeni :

- o sa avem intr-un final acele permise atat de mult visate luate de la tutungerie sau chioscul din coltul strazii,dar daca nu cerem ca acele permise sa garanteze accesul la resursa acvatica din apele naturale tot un drac

se doreste sa ni se inchida gura cu eliberarea permiselor neconditionat,dar acele permise doar iti vor da drept de pescuit insa cum spunea si dady "poti sa pescuiesti si pe trotuar nu e nevoie sa fii pe marginea apei" - "permisul este o taxa pe viciu" :shock:

deci concluzie - fara acces la resursa acvatica naturala nu facem nimic

aaaaaa,
gigi stefan si clica lor de la ANPA si CNAFP trebuie sa faca multe ,f multe pt pescuitul recreativ/sportiv (apropo stiati ca termenul de recreativ cica nu exista decat la romani?asa sustin unii) ca sa i se mai spele din pacate.
ceea ce nu cred sa se intample :evil:
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.

taicanoe
veteran
veteran

Mesaj de taicanoe » 03 Ian 2007, 12:49

Deocamdata nu a fost inventat detergentul care sa-l spele de pacate pe jiji ... inca se mai cerceteaza ... sanse mai are ...
S'altare și bunăstare !

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 03 Ian 2007, 13:30

malin scrie:Luci, omul s-a referit la asociatiile care au aparut special pentru a pune mana pe permise pentru a le comercializa. Inchipuie-ti ca iei un permis cu 200 de la Companie si il dai fraierilor cu 700. 500 iti raman si ii bagi in buzunar. Esti ONG nonprofit, nu platesti taxe si in acelasi timp toti fraierii care ti-au bagat banii in buzunar devin membrii TAI. Adica ii poti folosi ca pe o masa de manevra. Vezi constructia lui Popescu. Perversiunea legilor care ar fi trebuit sa le schimbe pe cele strambe este adevaratul motiv al durerilor de cap pe care le are Gigi acum. Asocierea obligatorie si vrajeala cu poporul care gospodareste apele publice sunt doar doua din metehnele gandirii cu care a plecat acum un an Gigi la drum. In acea emisiune eram prezenti toti pentru a discuta despre federatie. Gigi a avut un of si l-a spus. Timpul a trecut si emisiunea s-a varsat. Urmeaza probabil candva o alta emisiune care sa abordeze subiectul "federatii". Nu am intervenit pentru ca nu despre Turneul AVP era vorba ci despre asociatiile de pietari care au iesit cu permisele la taraba. Gigi Stefan are acum o obligatie: sa repare stricaciunile, sa desfiinteze iobagia pescarilor si sa croiasca o lege care sa acorde mai multa atentie pescuitului sportiv. Ceea ce imi doresc cel mai tare este ca ANPA si prin aceasta chiar Statul sa recunoasca impactul economic al pescuitului sportiv/recreativ, care este departe de a fi neglijabil, asa cum incerca sa ne convinga acum ceva luni de zile Adrian Ionascu. Grupul liberal care ne sustine in parlament si care a modificat proiectul de lege in favoarea pescuitul sportiv are de dat la Camera Deputatilor o batalie in toata regula cu tentaculele mafiei pestelui care viseaza la apele publice si la banii europeni. Din pacate exista riscul ca telespectatorii sa ramana cu ideea ca asocierea este un pacat. Am intervenit tocmai in sensul acesta, pentru a atrage atentia ca nu asocierea este problema, ci obligativitatea asocierii pentru a obtine un drept. Daca Gigi o da la intors si reuseste sa dea drumul la permisele pentru toata tara care pot fi cumparate de la magazinul de scule pescaresti, de la posta sau de la benzinarie, atunci cred ca il putem ierta de toate pacatele. Va semna astfel abolirea AGVPS-ului si a altor APS mamut care se pregatesc acum pentru o noua colectivizare.
Care grup liberal ca acum sunt vreo doua?

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Ian 2007, 13:33

hai sa clarificam un lucru

dezvoltarea si proliferarea pescuitului industrial pe ape publice este in detrimentul pescuitului sportiv
atata timp cat pentru pescuitul sportiv din romania nu se face nimic, in schimb dezvoltam pescuitul industrial si bagam bani de la UE in treaba asta, este clar in acest moment unde sunt interesele celor care fac acest lucru
aceste persoane nu au nimic in comun cu pescuitul sportiv, dimpotriva, sunt inamici
nu poate exista acomodare intre aceste interese
ramane la latitudinea fiecaruia sa decida cine sunt inamicii sau prietenii pescarilor sportivi

malin
senior
senior

Mesaj de malin » 03 Ian 2007, 14:40

Cu riscul de ma acuza din nou Ionascu de atac la persoana, pe forumul de fata am avut cu el o polemica ce a avut ca subiect importanta pescuitului sportiv. Eu am sustinut si sustin in continuare ca aportul pescuitului sportiv la PIB (din vanzari echipamente, barci, motoare, carburanti, presa de specialitate, permise, cazare plus costurile aferente unei deplasari la pescuit) nu este derizoriu. Ionascu a fost sustinatorul inflacarat al ideii ca doar banii proveniti din banii incasati din taxe sunt cuantificabili, deci acestia sunt masura ponderii pescuitului sportiv la economia Romaniei. Cum suntem in capitalism si nu mai putem pierde bani la nesfarsit, Ionascu ne-a atras atentia ca pescuitul industrial in schimb aduce la buget infinit mai multi bani. A adus in sprijinul acestei idei si soarta pescarilor profesionisti defavorizati si obligatia de a asigura acestora o paine. Pe langa interes din punct de vedere financiar, pescuitul industrial isi dezvaluie astfel si o latura sociala. Acum eu nu stiu daca Ionascu spunea asta ca angajat al ANPA sau ca om liber, cu papuci, halat si internet. Din pacate ideologia cu pricina a fost in fapt politica ANPA. Noua lege a pisciculturii nu acorda mai mult spatiu pescuitului sportiv decat cea de pe vremea lui Gh. Gheorghiu Dej. Mai mult pescuitul sportiv nu mai are nici un for oficial care sa reprezinte o autoritate in domeniu. AGVPS horcaie si zice merci daca ii vor ramane sediile iar batalia pentru federatie nu rezolva problema. O federatie a celor din breasla apara interesele membrilor dar nu face regulile. O federatie sportiva se ocupa exclusiv de sport. Deci ramanem in continuare fiul ploii intr-un stat care se comporta (prin intermediul slujbasilor sai din domeniu) ca si cum s-ar simti mai bine daca pescuitul sportiv ar dispare din Romania. Interesele mafiotilor din piscicultura si mierea care va curge exclusiv din Europa spre pescuitul industrial ii face si mai cinici pe stabii de la Agricultura, ca acolo se fac si desfac destinele pisciculturii. Compania si FNPS au pus tunurile pe ANPA. Acest fapt si coincidentele de interese ale unor anumite persoane ma fac sa cred ca aceasta este o strategie coerenta. Cum Popescu a fost dat afara din birou de Gigi, este usor de intuit ca tocmai Compania - cu ANPA al doilea dulau la ciolan - sa devina un aliat pretios al FNPS. Am informatii ca usile ii sunt deschise acolo lui Popescu. Nu este o coincidenta nici faptul ca Ionascu cocheteaza cu ideea saltului din barca ANPA in cea a Companiei. In toata colcaiala asta de interese nu cred ca veti gasi prieteni adevarati ai pescuitului sportiv. Ca sa intelegeti cum merge treaba trebuie sa va spun si ca numarul de permise vandute anul trecut au fost luate ca informatie absoluta privind numarul de pescari din Romania in diverse discutii mai mult sau mai putin oficiale. Cum numarul de pescari care au dat cu flit permisului vandut de diferite asociatii este probabil egal cu cel al celor care au scos banii din buzunar pentru a-l obtine, iata cum diversiunea lucreaza in favoarea celor cu plase monofilament. Dizolvarea societatii civile, incepute de securitatea lui Ceausescu, functioneaza perfect si astazi. Pescarii, prin numarul lor REAL, sunt o amenintare atata timp cat se AUTO-ORGANIZEAZA pentru ca nu mai raspund la ordine. Sunt liberi sa ia decizii si prin asta devin incontrolabili. Miza? Apele publice. Vedeti ceva dincolo de asta? Eu da. Sute de mii de oameni care vor vota din patru in patru ani si din punctul de vedere al pescarului sportiv (multumit sau nemultumit). Deturnarea tendintelor actuale de a nu mai recunoaste structurile corupte si intens politizate (vezi numai legaturile lui Selaru cu PSD, onorificii Nastase si Isarescu plus cetele de Priboi cu ochi albastrii de la AGVPS) este vizibila cu ochiul liber la FNPS. Reteta sigura pentru a anihila o revolutie anticomunista este sa-i pui in pozitia de lideri chiar pe comunisti. Avem deja 17 ani de experimente in acest sens. Banii pusi in joc de Popescu mimand misionarismul, relatiile si miscarile de trupe pe care le observ in ultimul timp, ma fac sa inteleg mai bine cat de importanta va fi lupta care se va da in lunile ce vor urma. Nu cautati prietenii pescuitului in alta parte atat timp cat ei sunt doar printre voi, pescarii. Scuze pentru lungimea textului.

Scrie răspuns