Jandarmii si pescuitul

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

TopGear
senior
senior

Mesaj de TopGear » 02 Feb 2010, 01:18

Fiecare face cum crede. Nu vreau sa te oblig sa deschizi topicuri daca nu vrei. Era doar o sugestie, deoarece e mult de discutat pe tema justitiei.

Iar cat priveste jandarmii, pe langa atributiile ce le au si aici ma refer la serviciul in ture, mai sunt chemati si de acasa sa mearga la meciuri, miting-uri, greve, demonstratii, mai vine un VIP si trebuie asigurata zona, concerte, etc. Pe deasupra mumea se asteapta ca ei sa mute muntii din loc in ceea ce priveste combaterea braconajului. Dar sa iti spun un secret: PESTELE DE LA CAP SE IMPUTE! Si daca sefii inspectoratelor judetene de jandarmi ar face planuri de actiune comune si i-ar trimite in misiuni comune cu inspectorii piscioli, pun pariu ca acestia ar fi prezenti pe malul apei! Dar... Si aici avem un mare "dar". Nu se intampla asa. Ba mai mult, li se scoate atributiunea controlului piscicol. Asa ca Radule, eu pe undeva ii inteleg si nu ii condamn. Mai ales ca azi il prinzi pe braconier si poimaine iti zambeste liber pe malul apei. Sigur ti s-ar face si tie lehamite, nu?

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 02 Feb 2010, 08:57

Topgear,sint intru totul de acord cu tine,dar m-as bucura sa-i spui asta si lui Apsalba,care pretinde ca "cine crede ca poate pacali legea se insala",si face afirmatia asta cu privire la acei pescari care prind cu tripluta mascata cu viermi .Spune-i cite dosare sint catalogate cu N.U.P.,si citi braconieri au fost condamnati pentru faptele lor.
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 02 Feb 2010, 10:59

TopGear scrie:Fiecare face cum crede. Nu vreau sa te oblig sa deschizi topicuri daca nu vrei. Era doar o sugestie, deoarece e mult de discutat pe tema justitiei....
...aici vad ca tu dezvolti subiectul, eu:
old_radu scrie:.
...mie unul , mi s-a acrit de cand vad atata indolenta la capitolul asta .
:( :oops:
TopGear scrie:Asa ca Radule, eu pe undeva ii inteleg si nu ii condamn. Mai ales ca azi il prinzi pe braconier si poimaine iti zambeste liber pe malul apei. Sigur ti s-ar face si tie lehamite, nu?
old_radu scrie: ...stiti careva un caz , concret , in care braconierul a fost condamnat si a executat pedeapsa sau este in curs de a o executa?
...va spun eu...in Ro...nu este ! :(
...despre jandarmerie, numai de bine !

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 02 Feb 2010, 11:41

vad ca ati aprins lumina .
jandarmii au fost scosi de la fondul piscicol pt ca deranjau .au fost la paduri si au fost scosi .nu se mai putea fura ,mureau gaterele .
au fost scosi de la constatarea infractiunilor piscicole pt ca apele vor fi concesionate si cica concesionarul va controla .jaf pe directe .
concret jandarmii vor putea colabora cu anpa la solicitarea acesteia si anpa va constata infractiunea .stiti cati inspectori anpa sunt in tara ?stiti cati au tupeul sa intre pe apa in orice conditii meteo ?stiti ce inseamna sa scoti km de setca plina de toate draciile ?
capul initiativei legislative e sulfina barbu care a bagat si varianta liber la monofilament impletit .s-o inghita iadul :twisted:
trebuie scosi banii sparti la alegeri ,e liber la belit apele .
cand iti faci treaba bine ,esti luat la ochi .
walleye

Dornea Ionut
senior
senior

Mesaj de Dornea Ionut » 02 Feb 2010, 21:01

TopGear scrie:Sa depisteze, ce? Infractiunea, da? Bun. Asta stiam. Am zis mai sus. Ne-am lamurit ?
Si sa CONSTATE si sa aplice sanctiunile contraventionale. Da? Bun. Ne-am lamurit? Sper.

Dar. Si ma repet. Nu amenzile sunt importante in controlul pescuitului, referitor la jandarmi. Ci Braconajul. Care este infractiune! Si este mult mai grava, si prezinta pericol social mai mare, right? Cunosti definitia infractiunii ? Dar a contraventiei?
mai bine decat crezi! :wink:
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com

In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin ;)

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 13 Feb 2010, 01:09

Uitati aici ce face Centrul Regional de Ecologie Bacau:
http://www.youtube.com/user/adcbacau#p/a

Poate ca nu pare mare lucru si probabil ca asa si e. Eu consider totusi ca daca isi pastreaza entuziasmul si isi maresc numarul de membrii sunt buni de luat ca exemplu de multe alte asociatii/centre ecologice/onguri/etc.

Tineti cont ca cea mai mare parte a lor sunt voluntari.

Pana la urma, tine de fiecare dintre noi sa ne facem "curat" in curte. Mi se pare impropriu sa aruncam cuvinte murdare intr-o parte sau in alta, sa ii porcaim pe braconieri si ce mai e, dar cand vine vorba de a face ceva pe baza de voluntariat intoarcem spatele. Tine de fiecare dintre noi sa schimbam ceva, chiar daca la inceput pare nesemnificativ. Intodeauna am sustinut ideea ca prin puterea exemplului personal rezultatele vor fi vazute pe termen mediu spre lung.

Trebuie sa ne schimbam mentalitatea, iar rezultatele discutiilor noastre de pe forum ar trebui sa aiba si un corespondent palpabil in viata de zi cu zi. Ce zic eu nu e usor dar in nici un caz nu e greu; tine doar de vointa fiecaruia de a da o mana de ajutor chiar cu riscul de a face uneori un compromis.

Mai era un topic legat de voluntariat in vederea adunarii deseurilor la nivel national, topic care a murit la fel de repede pe cum a aparut.

Din punctul meu de vedere, noi astia (da, inclusiv eu) nu suntem cu mult mai presus decat cei care arunca mizerii pe malul raurilor, braconierilor etc.

Nu stiu de ce avem noi impresia ca meritam totul de-a gata sau, la fel, avem impresia ca va fi intotdeauna cineva sa faca curat in urma noastra.

PS: Cel mai rau imi pare ca oricat de mult as incerca sa deschid ochii multora dintre voi, poate undeva la 2-3% se vor gandi serios la ce am scris eu aici.

Sanatate :)
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 13 Feb 2010, 11:15

la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

semlecangheorghe
veteran
veteran

Mesaj de semlecangheorghe » 13 Feb 2010, 13:39

Asa s-a raspindit pescuitul la grebla.In massmedia din Ungaria a aparut un articol care descria metoda si apoi o condamna ca-i braconaj.Pina la urma a devenit sport national. :cry:
Si-Gi Lures wobblers&more..

.

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 13 Feb 2010, 13:54

Unde-i sport national in Ungaria sau la noi?
:shock: :shock: :shock:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

alexis
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexis » 13 Feb 2010, 14:09

La noi bineinteles,ca controale nu sant asa ca bice cailor ca nu va deranjeaza nimeni....nici macar jandarmii care pe unele zone erau chiar inexistenti....poate pe hartie da in natura in nici un caz.....

Scrie răspuns