Jandarmii si pescuitul
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Adevarul este din pacate mai mult decat dureros. Jandarmii erau singurii care faceau cat de cat treaba pe malul apei, atunci cand alte institutii ale statului dormeau cu burta la soare.
Dar, Jandarmeriei i-a fost scoasa de pe lista principalelor atributiuni controlul pescuitului pe apele nationale si stiti de ce ? Fiindca in zona Deltei Dunarii, pe intreaga Dunare si nu numai, jandarmii au confiscat in anul 2009 sute de km(!) de plase monofilament, ambarcatiuni, motoare, echipamente, generatoare si autovehicule folosite la braconaj. Si asta a deranjat pe cineva care este inrudit cu vreun deputat sau senator si astfel s-au facut presiuni inparlament pt. modificarea legii. Dar cineva este acolo sus si vede si nu bate cu batzul, uite ca Jandarmeria mai are un as in maneca. Codul Penal prevede : "constatarea infractiunilor flagrante se poate face de catre Politia Romana, Politia de Frontiera, Jandarmeria Romana, [...]" si deci, daca se vrea, se pot face in continuare actiuni pe linie de braconaj. Totul depinde de comandantii structurilor judetene de jandarmi, daca aproba sau nu aceste actiuni in continuare. Tare mi-e frica sa nu fi fost instruiti de sus...
Dar, Jandarmeriei i-a fost scoasa de pe lista principalelor atributiuni controlul pescuitului pe apele nationale si stiti de ce ? Fiindca in zona Deltei Dunarii, pe intreaga Dunare si nu numai, jandarmii au confiscat in anul 2009 sute de km(!) de plase monofilament, ambarcatiuni, motoare, echipamente, generatoare si autovehicule folosite la braconaj. Si asta a deranjat pe cineva care este inrudit cu vreun deputat sau senator si astfel s-au facut presiuni inparlament pt. modificarea legii. Dar cineva este acolo sus si vede si nu bate cu batzul, uite ca Jandarmeria mai are un as in maneca. Codul Penal prevede : "constatarea infractiunilor flagrante se poate face de catre Politia Romana, Politia de Frontiera, Jandarmeria Romana, [...]" si deci, daca se vrea, se pot face in continuare actiuni pe linie de braconaj. Totul depinde de comandantii structurilor judetene de jandarmi, daca aproba sau nu aceste actiuni in continuare. Tare mi-e frica sa nu fi fost instruiti de sus...
- Dornea Ionut
- senior
pot "depista" chiar si contraventii!!
Messenger: dorneai
Mail: dorneai@yahoo.com
In rest, va... fir intins si peste-n punga...
Ca sa iti dai seama cat de prost esti, trebuie sa gandesti totusi putin

In anul 2009 am fost controlat si intrebat de permis de mai multe ori ca-n toti anii in care am pescuit si sunt ceva anisori..am trait s-aud braconieri carora le era frica sa mai puna zeci de metri de setca seara la Zeama Rece,asta datorita jandarmilor,cine e din Pitesti stie despre ce vorbesc,daca apele vor fi din nou ale AJVPS-ului si"controlate"de ei,in2010 apele Argesului vor fi braconate salbatic
!!

Mda... Urat. Foarte urat. Incercati sa aflati nr.de tel. de la Jandarmeria din judetul vostru si daca sunteti martorul unui act de braconaj, nu sunati la 112 ci direct la jandarmerie si ziceti la telefon ca vreti sa faceti o sesizare directa. Va dati datele si asteptati la telefon sa va zica jandarmii ce si cum. Si sa nu va fie tarseala sa ramaneti sa dati declaratii ulterior, ca si martor. Altfel va treziti peste 2 zile ca braconierul iti spune politicos sa mergi mai incolo, ca are treaba pe locul in care pescuiesti tu legal...
Dornea Ionut. Da, stim. Au dreptul si la constatarea contraventiilor, dar asta nu tine de Codul Penal. Aici vorbim de infractiuni, da?
Dornea Ionut. Da, stim. Au dreptul si la constatarea contraventiilor, dar asta nu tine de Codul Penal. Aici vorbim de infractiuni, da?
- Dornea Ionut
- senior
crede-ma ca stiu ce spun.... si spuneam ca au voie sa "depisteze", chiar daca nu au autoritatea data prin lege de a constata!!!
Messenger: dorneai

Sa depisteze, ce? Infractiunea, da? Bun. Asta stiam. Am zis mai sus. Ne-am lamurit ?
Si sa CONSTATE si sa aplice sanctiunile contraventionale. Da? Bun. Ne-am lamurit? Sper.
Dar. Si ma repet. Nu amenzile sunt importante in controlul pescuitului, referitor la jandarmi. Ci Braconajul. Care este infractiune! Si este mult mai grava, si prezinta pericol social mai mare, right? Cunosti definitia infractiunii ? Dar a contraventiei?
Si sa CONSTATE si sa aplice sanctiunile contraventionale. Da? Bun. Ne-am lamurit? Sper.
Dar. Si ma repet. Nu amenzile sunt importante in controlul pescuitului, referitor la jandarmi. Ci Braconajul. Care este infractiune! Si este mult mai grava, si prezinta pericol social mai mare, right? Cunosti definitia infractiunii ? Dar a contraventiei?
Da. Ol`Radu. De acrd cu tine. Dar pt. asta, ar trebui sa deschizi un topic nou: "Justitia si pescuitul". Deoarece degeaba braconierul este dus la Parchet la procuror, caci acesta va fi cercetat in stare de libertate, deoarece nu prezinta pericol social, si apoi va primi NUP, din acelasi motiv. In cel mai rau caz va plati o amenda penala. Si a doua zi va fi la loc pe malul apei. 

...eu sa deschid?TopGear scrie:Da. Ol`Radu. De acrd cu tine. Dar pt. asta, ar trebui sa deschizi un topic nou: "Justitia si pescuitul".
...no chance !
...mai sus am facut doar o constatare.
...nu am mai vazut control pe apa de cel putin 5 ani si crede-ma ca ies destul de des la pescuit.Anul trecut am auzit ca jandarmii au facut ceva controale in perioada prohibitiei , dar nu i-am vazut .
...mie unul , mi s-a acrit de cand vad atata indolenta la capitolul asta .