isi mai fac si autoritatile treaba din cand in cand sau ..?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 14 Dec 2011, 22:19

Din partea mea poti sa ma consideri sportiv sau poti sa nu, poti sa ma consideri pescar de net sau nu, e tot aia. Oi fi eu nasol si vorbesc fara rost, dar cum se face ca nu prea e nimeni de acord cu a duce acasa 90 de kg de salau? Oare unde e problema? La mine ca imi sustin parerea, 90 de kg de salau dus acasa fiind o nesimtire, sau la tine ca iei apararea pentru motive aberante, drum, scule, frig si mai stiu eu ce?

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 15 Dec 2011, 00:32

Hai sa incheiem subiectul cu urmatoarea concluzie: exista pescari sportivi si pescari traistari. Nu o sa existe intelegere intre ei niciodata. Traistarii prind oricat si il vand, si nu e prima data cand fac acest lucru, mereu ascunzandu-se sub pretextul ca, vezi Doamne, oricum daca eliberezi pestele il prind cei cu plasele. Asa s-a ales praful si de stiuca de la Budeasa, braconata salbatic cu plase, motiv pentru ca pescarii sportivi sa retina orice stiuca prindeau si indiferent de cate, ca daca mai era acolo stiuca nu mai ajungeau la Dunare sa prinda 94 de kg de salau si sa-l retina pe tot. E afacere, pestele se vinde, asa cum se vindea si stiuca de la Budeasa. Nu discut aici despre aptitudinile de pescar, care le intrec clar pe ale mele. Ma refer strict la motivatia pentru care mergi la pescuit. Unii ca sa se relaxeze, altii ca sa faca bani, sa-si amortizeze sculele, barca, twisterele sau benzina consumata pana la locul de pescuit.

vcalin
senior
senior

Mesaj de vcalin » 15 Dec 2011, 06:14

parerea mea strict personala este ca investitia nu o vom acoperi niciodata indiferent daca am prinde si retine 100kg de peste odata....asta se poate intimpla 1data sau de 2 ori pe an maxim...suntem si trebuie sa recunoasteti cu totii exact ca niste copii ,dar ceva mai mari,care dca vad la un tovaras de pescuiala nu stiu ce bat il vrem si noi.....si asa cumparam de multe ori pe an tot felul de accesorii si cheltuim o caruta de bani.....treaba cu placerea de a iesi pe balta este altceva....asta o avem in singe. eu de ex. cind prind o zi libera nu stiu cum sa-mi pacalesc sotia si sa ies pe balta. nici eu nu sunt adeptul sa umplu traista cu 100kg dar daca as prinde unul mai mare l-as lua...asa ca pt marea captura....in concluzie nu va pricopsiti daca retineti 100kg de peste,nici daca traiti numai din asta se intimpla de prea putine ori pe an acest lucru.multumesc.

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Dec 2011, 07:34

Razvan V. scrie:O idee ar fi o emisiune "Romania te iubesc" dedicata acestei probleme, macar asa ar fi o sansa
Chiar daca ar fi un reportaj amanuntit pe tema aceasta sunt aproape sigur ca nu ar da pe post... la NOI NU, poate la Discovery sau in tarile vecine ar difuza...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Dec 2011, 08:05

pescarderapitori scrie:
total adevarat ce ai scris colegu ,noi ne am oprit din pescuit la 94kg,desi tragea in continuare
...

Nu trebuia sa va opriti, trebuia sa eliberati tot ce depasea 5 kg/caciula si in rest.... eventual faceati poze si poze si poze....

... am avut ocazia si norocul de cateva ori sa am partide la stiuca unde prindeam intr-o dupamasa eu singur 50-60 bucati toti peste 2-3 kg ceea mai mare aproape 9 kg si nici macar poze nu am facut, feelingul conta si nu pierdeam timpul cu asa ceva, NU am retinut nici un exemplar cu toate ca puteam cat vroiam eram cu 2 dubite de 3,5 tone (deci incapea lejer)
In alte locuri am dat de somni frumosi de peste 1.5 m ...

Cati dintre voi pot asta ?

Nu e vorba cati pot ca sunt sigur ca daca dadea un incepator care nu a tinut in mana o lanseta de spinning in viata lui, in acel loc probabil "de iernat" prindea si el, sunt unele locuri si zile cand pesti practic "se sinucid", se reped la orice....

Nu cumva invidia e motivul pentru care aruncati cu noroi ?

Eu personal tin sa cred ca nu e vorba de invidie, mai degraba de ... si de dispret...

sau chiar sunteti "ecologisti" ?

Nu trebuie sa fi ecologist, trebuie sa ai macar un bun simt si bineinteles cei sapte ani de acasa !!!
Oricum sunt ferm convins ca acele 90 kg de peste nu o duceati acasa, ca nu aveati ce manca, si desi NU va cunosc personal, tin sa cred ca nu era prima oara cand "recoltati" asemenea cantitati...

kzoli
veteran
veteran

Mesaj de kzoli » 15 Dec 2011, 08:20

spiridusul scrie:..altii ca sa faca bani, sa-si amortizeze sculele, barca, twisterele sau benzina consumata pana la locul de pescuit.
Decat sa te chinui sa amortizezi cheltuielile, atunci mai bine cumperi peste din magazin, sau chiar dai o comanda online pentru o conserva de peste, de acasa din fotoliu :lol: si curierul aduce pana la usa...
Si nu trebuie sa risti sau sa te feresti ca pe drum poate ai un accident, sau ca aluneci pe mal si iti rupi mana sau te pisca tantarii sau te arde soarele eventual te racesti si mai platesti o gramada pentru medicamente... daca totul iei in considerare atunci mai bine ...

Chestia cu prinsul si caratul pestelui din pacate nu tine de starea materiala... de multe ori am vazut oameni cu jeepuri de zeci de mii de euro la hata si bagand in plasa tot ce prindeau ... si erau foarte binevoitori imi recomandau sa iau o lanseta mai lunga si mai puternica cu un fir mult mai gros si imi oferea si "monturi " ca doar cu astea se prinde acuma....

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 15 Dec 2011, 08:26

barca : 1000 eur
sonar: 500 eur - la combinatii :), adus pe sest din state.
2 combo SC5 , unu spin, unu cast , sa moara fraierii de ciuda : 800eur ( custom :lol: )

carlige, jiguri, plumbi, fire : 300 eur

gume si boblere : 1000 eur

gaz la barca si beri date pana ginesti locurile : 300 euro

Total : sa zicem 4000 eur .....nah, mai pui un sendvish, o geaca mossy oak cabelas , un wader....

Kila da jaloo : 20 lei cu indulgenta....

Amortizarea investitiei : 860 kile jaloo.... si soo distractia :lol: :lol:

Kzoly zice fain ce zice .... super tare ca stiti sa ii prindeti si sa ii gasiti.... si in final din alea 100 de kile nu murea nimeni daca hacuiati 10-20 .... erau si de ajuns ....

Dar sa pui cu titlu de mandrie ca te-ai oprit la 100 ca nu mai era loc in portbagaj ( asta e de la mine :D ) ... pt mine e un pic deplasat...

dar na, poate nu inteleg eu cum e cu Dunarea .... :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

grizzly
veteran
veteran

Mesaj de grizzly » 15 Dec 2011, 16:39

mie unul situatia imi pare cat se poate de simpla. niste neni au incalcat prevederile legale in vigoare si au primit amenzi. treaba aia cu "da` altii dau cu plasele si sunt lasati in pace" e ca si cum ai zice - pai Pauneasca a omorat 3 oameni cu masina pe contrasens si nu a patit nimic. daca omor si eu unul n-ar trebui sa primesc nici amenda.
nu inteleg cum domnii din Pitesti incearca sa se prevaleze de faptul ca altii incalca legea mai tare decat ei, asa ca ar trebui sa ii compatimim. bleah!
ce zice kzoli suna cunoscut, dai cateodata in Delta si intra sute de stiuci pe aceleasi locuri, pana te plictisesti si iesi la mal la plimbare, desi ai platit si omul si barca si combustibilul pentru toata ziua. sa nu omori zeci si zeci de pesti nu inseamna sa fii ecologist, inseamna sa ai bun simt si putina pasiune.

Razvan V.
veteran
veteran

Mesaj de Razvan V. » 15 Dec 2011, 16:48

Tot nu rezist :twisted:

Deci draga domnule poate eu is crescut in mahala si nu am pic de educatie, dar cum se face ca nimeni nu iti ia apararea? Sa fie oare problema la tine?

Ionut Petrea
veteran
veteran

Mesaj de Ionut Petrea » 15 Dec 2011, 22:39

Ia sa ma bag si eu in seama un pic, ca prea am ocolit topicul asta tocmai ca sa nu se lege vreun moderator de mine.
Mucifere....pardon stimabile "pescarderapitori" ecologisti, neecologisti,avem un dram de bun simtz in noi.Nu mergem la pescuit ca sa ne amortizam cheltuielile, sa ne scoatem banii(de benzina, scule, twistere etc) ci de placere.Daca mai prindem ceva, e si mai bine.Daca vreunul mai si opreste de o prajeala, e ok.Dar sa opresti 90 de kg de salau....Familia e mare? :twisted:
Sa nu crezi ca`ti comentez din invidie.Ba chiar deloc.Mi se rupe ca tu prinzi(mai mult sau mai putin legal) 90 de kg si eu nu prind nimic, dar macar eu, cand gresesc, nu ma infoi in pene si ma cred mare "pescarderapitori".
Eu comentez mentalitatea ta si a altor 90% de pescari de pe aici.Pescari pe care sincer eu i`as invata sa inoate pe fundu` Dunarii.
Poate ne-ntalnim vreodata pe balta. Vedem atunci cat de sportiv e fiecare.

Mno, sincer, eu daca te`as intalni pe balta,te`as "corecta" un pic, ca oricum braconierii nu pricep nimic din amenzi de cateva sute de lei.Poate din cateva zile de spital or intelege.
Daca vrei sa intelegi ceva din ce am zis aici, bine.Daca nu, nu`i problema.Ca nici daca ti`am spune toti, tot nu ai intelege
Intotdeauna C&R

Scrie răspuns