intrebare-al cui e pestele prins?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

AndyHunter
junior
junior

raspuns - al cui e pestele prins?

Mesaj de AndyHunter » 25 Mar 2009, 23:22

marian11111 scrie:doi pescari merg la pescuit.unul arunca lanseta iar celalalt fiind in zona lansetelor celuilalt inteapa, face drilul si scoate pestele pe mal care este de fapt autorul capturarii pestelui (mai precis cine a prins pestele) :shock: :shock: multumesc anticipat
Din ce spui tu aici pestele este al celui care l-a intepat si l-a scos pe mal. Daca pestele s-ar fi fost intepat singur, atunci ar fi, in mod rational, al proprietarului batului.
Daca sunt buni prieteni - 1. fie dau drumul pestelui dupa ce ii fac poze in comun :respekt: ,si dupa aceea merg la o bere :bere: si au inca o amintire de la pescuit; sau - 2. iau pestele acasa, trag o frigare din el, il mananca impreuna, baga o burta de bere :bere: dupa, si la fel ca la 1. au inca o amintire placuta de la pescuit.
Daca sunt doi amici,pur si simplu,pescari (se cunosc de la pescuit si atat) atunci or sa piarda o juma de zi sa lamureasca problema :lol1: , in loc sa incerce sa mai prinda :shock: inca un peste. :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Mar 2009, 10:17

pt cei care sustin ideea ca pestele este al celui care l-a intepat:
sa presupunem ca eu sunt cu grundurile aruncate si ma duc pana la masina sau am alta treaba. vazand ca-mi misca cojacul sau cam suna clopotelul, vine un oarecare si-mi contreaza, scoate pestele si eu, intorcandu-ma, il vad ca da sa plece cu pestele scos cu sculele mele.
1.cine i-a permis sa se atinga de scule si sa-mi intepe/driluiasca pestele?
2.credeti ca daca vad asa ceva nu-i rup capul?
mie mi se pare ceva asemanator furtului.
daca mi se agata ceva cat timp nu-s acolo, e problema mea, din moment ce am considerat sa plec si sa-mi las sculele nesupravegheate.

daca ar fi cum spuneti voi, m-as duce la pescuit fara scule si m-as plimba pe langa sculele oamenilor, doar-doar as vedea miscare si as intepa inainte ca proprietarul sa bage de seama. :D
Michael va recomanda Regulamentul forumului

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 26 Mar 2009, 10:28

Domnilor, sunt foarte nou pe acest forum dar imi place la nebunie! :D
Din experienta pe care o am in ale pescuitului pot sa va spun ca m-am lovit nu o data de aceasta problema. pestele apartine proprietarului sculelor, dar nici cel care il scoate nu ramane cu mana goala. ramane cu drilul si cu caldele multumiri ale proprietarului.
PS Asta in cazul in care cei doi se cunosc

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 26 Mar 2009, 10:31

pestele apartine proprietarului lansetei, in cazul in care se pune problema retinerii .... indiferent ce face, ca doarme, ca e beat, anything .....

la fel de normal, daca e un trofeu, cel care l-a scos sa faca poza cu pestele etc etc .....

dar in orice circumstanta, pestele apartine celui cu lanseta .... si cum
zice si michael, in principiu nu se pune mana pe lanseta altuia ...
doar daca e vb de partenerul de pescuit, si eventual sa fie o chestie convenita tacit, ca daca el e indisponibil din diverse motive, sau tu la randul tau, cel liber sa intepe si sa driluiasca ...
daca e vorba de un strain, eu sub nici o forma nu pun mana pe lanseta omului ... nici macar daca striga la mine de undeva de mai departe sa intep .... si sub nici o forma nu accept ca un strain sa intepe la betele mele ....

si mai mult, nici un argument din cele de mai sus nu ma convinge sa-mi schimb parerea ...

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 26 Mar 2009, 10:34

daca e vorba de un strain, eu sub nici o forma nu pun mana pe lanseta omului ... nici macar daca striga la mine de undeva de mai departe sa intep .... si sub nici o forma nu accept ca un strain sa intepe la betele mele ....

si mai mult, nici un argument din cele de mai sus nu ma convinge sa-mi schimb parerea ...[/quote]

Ei eu sunt de alta parere, daca te roaga proprietarul, te roaga pestele si te mai roaga si instinctul de pescar, eu cred ca trebuie sa le dai ascultare
Cu respect

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Mar 2009, 10:37

daca suntem 2 prieteni, fiind o echipa, ne mai acoperim unul pe celalalt, la cerere/intelegere.
dar sub nici o forma nu as pretinde ca pestele scos de catre mine cu sculele lui sa-l revendic ca fiind al meu.

pescardeclean
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de pescardeclean » 26 Mar 2009, 10:40

Nici vorba de a cere dreptul de proprietate asupra pestelui, dar omul trebuie ajutat chiar daca nu va cunoasteti, vorba ceea SUNTEM O MARE FAMILIE

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Mar 2009, 10:45

daca pe mine "ma ajuta" un strain fara a-i cere acest lucru, nu-l voi considera un ajutor si se cam risca umbland la sculele personale.

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 26 Mar 2009, 10:47

nu mere tati asa ... suntem o mare familie, de acord .... dar nu te atingi de scula unui strain .... cat am pescuit la crap, fo' 10 ani, am scpat si am vazut scapati multi pesti din cauza intepatului .... moment prost ales, stil gresit de intepare etc etc ....

stii tu ce are lanseta mea in apa ? ca daca am montura culisanta trebuie intepat intr-un fel, daca am montura cu plumb fix , eventual si greu 130 150 grame, trebuie intepat in altfel (pestele se auto inteapa, si doar trebuie sa ridici ferm batul si sa contrezi pestele, nu sa intepi propriu zis ) .... chiar si daca nu il scpai din prima, ai sanse sa nu il intepi bine si sa-l pierzi pe drum daca e drilu prelungit, sau la mincioc.

sau poate il intepi bine si driluiesti prost ... sau poate ... sau poate ... si asta o gandesc eu, si de aia ma astept ca si un strain la care pun io mana pe scule sa gandeasca la fel ..... si atunci, dc sa ma leg la cap fara sa ma doara ? daca scapi pestele, iti garantez ca omul respectiv, in 100 de cazuri din 100 va fi convins ca el il dadea afara ... iar daca doamne fereste e o piesa, si o scapi la mincioc ....dezastru..... intelegi?

plus conceptual, ce sa caute un strain cu mana pe batul meu ??????

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Mar 2009, 10:51

cea mai tare faza ar fi o fortare la intepare/dril si sa mai si rupi lanseta omului.
sau sa-ti zica dupa dril ca mulineta lui a inceput sa "macine" :lol:

Scrie răspuns