Infopescar - OTV

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Leba
veteran
veteran

Mesaj de Leba » 11 Dec 2006, 13:29

dane,
1. cantitatea minima e de 5 kg sau un singur peste daca e peste greutatea asta. si daca aproape peste tot se pescuieste industrial atunci hai sa nu mai respectam nimic, nici o regul sa vedem: unde ajungem? adica daca gasesc un loc cu somni pe prut sa sun dupa camion?
2. la spinning, fara sa am o mare experienta stiu ca aprox. 15-20% din stiuci inghit atat de adinc incat se duc naibii.
3. multi dintre noi, sa stii. si vom fi si mai multi. nu fac acum tam-tam pe asta dar 5kg/partida i-ar ajunge si saracului. nu mai vorbesc de aia care au ce manca, aia ar trebui sa ia si mai putin sau deloc.

aici tre' sa-ti dau dreptate, putini sunt aia care elibereaza tot. din pacate.
dincolo de toate, se uita unii mai tinerei la tv si zic: pfuuu, ia uite, frate! ce de-a stiuca e acolo, ala a luat 10 bucati...io am sa iau 30. sau 50. de unde luam saci?
parerea mea.
:wink:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

SF
veteran
veteran

Mesaj de SF » 11 Dec 2006, 14:03

Pescuitu ii ca si o amanta buna , dupa ce ai consumat actu nu tre sa o duci acasa , magaria ii ca sint din astia care au amanta doar de forma . ca sa nu zica altii ca nu au .

Fir Intins!!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Dec 2006, 16:46

SF asta cu amanta n-am inteles-o, dar am eu alte exemplu

e ca si cum intr-o gradina tu intri si mananci doar 2 mere, cand de fapt gradina este concesionata unuia care culege cate 1 tona pe zi,
ala face profit o gramada, face profit si statul roman pe degeaba ( nu statul sau concesionarul a sadit merii aia )

si tu te certi cu altu care mananca 10 mere, cand de fapt amandoi practic sunteti cantitate neglijabila in gradina aia si mai platiti si o gramada de bani degeaba

cum vad eu lucrurile, jaf face statul roman care ia bani si nu face nimic de ei, isi bate joc de o resursa naturala
concesionarul este un businessman care cauta un profit exploatand o resursa data aiurea de stat

si pentru ca unii dintre noi nu pot face nimic pe tema asta, adica nimic impotriva statului, concesionarilor, poluatorilor, stam in schimb sa ne certam ca nu stiu cine a luat nu stiu cate stiuci si nu le-a dat drumul

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Dec 2006, 17:03

interesanta parabola :D

io zic ca daca in acea gradina , Ana are mere , ..... :D ....iar SF care manaca 2 mere le nimereste exact pe alea , a rezolvat problema :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

oaie
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de oaie » 11 Dec 2006, 17:04

adevarat ,intro oarecare masura.
faptul ca altul fura nu trebuie sa ne dea noua o scuza!
inainte de toate o emisiune de pescuit trebuie sa ne invete respectul,ori numa despre asta nu era vorba acolo!!!
toti care au postat, impotriva barbariei au facuto nu impotriva emisiunii!!!!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Dec 2006, 17:08

eu cred ca SF nu prea apuca sa manance mere, ca daca ar apuca i-ar creste pofta si mai tare, ca doar pofta vine mancand :lol:
sau mai bine zis, cum zicea el cu amnta, cu cat te duci mai des cu atat te-ai duce mai des
si mai si sutine ca nu se uzeaza...... :lol:

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 11 Dec 2006, 17:12

SF scrie:, magaria ii ca sint din astia care au amanta doar de forma . ca sa nu zica altii ca nu au .

Fir Intins!!!
:D ...iar in legatura cu amanta cred ca avrut sa zica de fapt , citez din Mitica de la Liga : ''fereste-te de omul a carui amanta e mai urata decat nevasta'' :D
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

Teoo
senior
senior

Mesaj de Teoo » 11 Dec 2006, 17:15

Din punctul asta de vedere sunt de acord cu tine.Nu astia duc la decimarea populatiei piscicole in Delta , ci cei care pescuiesc industrial....dar....parca nici sa mi-l dea de exemplu ca pescar sportiv nu imi place sa-l vad.

Haide sa va spun o istorioara vesela :
Cand s-a difuzat emisiunea eram acasa si langa mine a venit fica-mea de 8 ani.Era curioasa sa vada "emisiunea cu pestisori"
Eu am luat-o de cateva ori la pesti cu mine si am incercat sa o educ in spiritul unei sportivitati totale fata de " Maria sa Pestele ".Indiferent cat de mare sau mic era niciodata nu am lasat-o sa vada ca un peste se poate retine.Mai mult cand avea 6 ani il vedea si pe Rex Hunt cu celebrul lui " pupic " acordat pestelui ce urma sa ajunga inapoi acasa la neamurile lui.
Ce puteam eu sa-i mai expli fiica-mii cand l-a vazut pe ala cu " sportiv sadea" in ale pescuitului , cum macelarste atata peste.
Primele ele reactii au fost de placere la vederea unor astfel de pesti , iar in etapa urmatoare m-a intrebat " Dar ce face nenea ala gras cu atata peste ? "

Are 8 ANI !!!!

No coment ! :(

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 11 Dec 2006, 17:15

Adanc Mitica asta, frate! Desi nu am nici o tangenta cu fotbalul mi-am facut un obicei din a urmari stirile sportive pentru el si Becali. Sunt fantastici si inepuizabili.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 11 Dec 2006, 17:27

Teoo, spune-i fetitei tale ca nenea ala mananca pestele, ca oamenii mananca peste de mii de ani, ca este foarte sanatos si contine fosfor care e bun la creier, etc
gasesti tu sa-i spui ceva deaca vrei
daca ii spui ca trebuie eliberat, maine o sa vrea sa elibereze si papagalul din colivie, si pestii din acvariu, si n-o sa mai manance nici porc sau pui pentru ca animalele alea sufera in ferme si n-au nici un fel de viata si sunt crescute si chinuite ca sa ajunga in farfuria oamenilor
si o sa spuna ca suntem niste macelari, si ca anual pentru noi sunt chinuiti, indopati si torturati circa 20 de pui, 1 porc, 1 vitel si alte zeci de gaini sunt exploatate si lasate fara oua.....

Scrie răspuns