INCEPE DISTRACTIA LA CLEAN

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Ioan S.
veteran
veteran

Mesaj de Ioan S. » 14 Apr 2005, 16:50

Stiam ca atunci cind apele se racesc, pestele se "stringe" in anumite zone.
Eu nu prea am iesit la pescuit in anotimpul rece, si atunci cind am facut-o am mers in locuri "de mreana" sau in locuri "de platica". Iarna trecuta mi s-a intimplat sa "descopar" un loc "de avat). (in primavara asta am constatat ca il stie si Paul).

Sorin scrie:Nu e chiar asa.

Se prinde clean si iarna si as indrazni sa spun ca uneori mult mai bine ca vara .
Clean nu am prins decit accidental, pescuind la mreana. Toamna tirziu. Asa ca nu e de mirare ca eu nu am stiut ca se poate prinde clean in decembrie. Mi-a spus Paul si l-am crezut. Insa pe Prut sunt putini pescari care au drept tinta cleanul (eu in afara de Paul nu mai cunosc altul).

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 20 Apr 2005, 07:46

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: EU NU AM SPUS NICIODATA CA NU SE POATE PRINDE IARNA CLEAN LA VOBLER, CI DOAR CA NU ESTE ASTA CEA MAI BUNA METODA!!! Domnule Paul, va rog din sufletzelul meu de pescar de duminica sa postati cateva poze cu dumneavoastra si cu cleanu', iarna. Daca se poate doar pe malul apei si nu prin bucatarii cu avati deghizati in clean...
P.S. Ptr. toti avocatii domnului Paul: daca tot faceti efortul acesta neuronal extraordinar sa organizati o aparare cu miros de piata de peste, macar acordati-mi si mie o sansa si cititi pag.1! O sa observati, dumneavoastra fiind fini analisti, ca am scris si eu cateva randuri (inaintea domnului Paul), iar acesta mi le-a copiat, le-a decelat si le-a comentat ca si cum eu am pus ieri mana pe bat, pe cand domnia lui...eheheeeee, pescuieste de cand lumea. Asa ca, imi rezerv dreptul de a ironoza intreg internetul atunci cand cineva incerca sa ma persifleze.OK? :twisted:

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 20 Apr 2005, 09:11

Din pacate Paul nu a facut poze,asa ca orice discutie pe aceasta tema este inutila.Fiecare sustine ce crede,in cazul tau ,si ce stim in cazul nostru.Avem de asteptat din pacate pana iarna viitoare,dar merita,avand in vedere ca o sa citim cu totii scuzele dumneavoastra. :D
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Luci
veteran
veteran

Mesaj de Luci » 20 Apr 2005, 10:00

vanatoruldepesti scrie::lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: EU NU AM SPUS NICIODATA CA NU SE POATE PRINDE IARNA CLEAN LA VOBLER, CI DOAR CA NU ESTE ASTA CEA MAI BUNA METODA!!! Domnule Paul, va rog din sufletzelul meu de pescar de duminica sa postati cateva poze cu dumneavoastra si cu cleanu', iarna. Daca se poate doar pe malul apei si nu prin bucatarii cu avati deghizati in clean...
Nu e cazul sa il persiflezi in legatura cu prinsul de cleni iarna. Uite dovezi, ia numerele de anul trecut din Pescar Modern in care o sa vezi poze a lui Mihai Vasilescu si Horia Vlasiu cu cleni prinsi iarna pe malul apei la vobler. Bucatile sunt intre jumate de kil si kil jumate. Prinsi la voblere Paul Sas, Cozma si Rapala. q.e.d. Am prins si eu in fiecare iesire de sf de saptamana din ianuarie pana in aprilie dar nu am considerat ca trebuie postat sau publicat. dar cu proxima ocazie ( iarna ce vine) o sa postez spre a multumii nemultumitii 8) si necredinciosii :wink: .

Calone
veteran
veteran

Mesaj de Calone » 20 Apr 2005, 10:26

Confirm si eu ca iarna se prinde clean la vobler . Si inca foarte bine . Si la rotative mari si => cleni mari . Chiar daca nu e cleanul pestele vizat , pune gura si la momeli destinate unor rapitori mai mari .

R3x_Hunt
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de R3x_Hunt » 25 Apr 2005, 18:14

salutare.
este primul meu post pe acest forum asa ca sorry daca am sa mai spun si prostii :D

eu de obicei sunt mare amator de pescuit la stiuca

as vrea sa stiu la clean se pot folosi blinkerele sau linguritele si care ar fi dimensiunile acestora
la lansare in ce directie se lanseaza? impotriva curentului sau invers

si daca e invers, cum se recupereaza se lasa stationar in curent sau se recupereaza impotriva curentului

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Apr 2005, 18:29

R3x_Hunt scrie: as vrea sa stiu la clean se pot folosi blinkerele sau linguritele si care ar fi dimensiunile acestora
la lansare in ce directie se lanseaza? impotriva curentului sau invers

si daca e invers, cum se recupereaza se lasa stationar in curent sau se recupereaza impotriva curentului
Daca blinker = rotativa da, se pot folosi, nr. 0-3
Oscilantele nu sunt la fel de eficiente.
Poti pescui atat in amonte, in aval, in diagonala, cum vrei. E un articol mai vechi in AVP despre pescuitul cleanului la rotativa.
E chiar recomandat sa incerci sa tii naluca in deriva in curent, vezi si articolul de pe acest site si ce mai gasesti pe forum (cu rabdare :wink: )

R3x_Hunt
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de R3x_Hunt » 25 Apr 2005, 20:50

Tavi scrie:
Daca blinker = rotativa da, se pot folosi, nr. 0-3
Oscilantele nu sunt la fel de eficiente.
Poti pescui atat in amonte, in aval, in diagonala, cum vrei. E un articol mai vechi in AVP despre pescuitul cleanului la rotativa.
E chiar recomandat sa incerci sa tii naluca in deriva in curent, vezi si articolul de pe acest site si ce mai gasesti pe forum (cu rabdare :wink: )

ma intereseaza pescuitul cleanului pe moldova. vreau sa stiu cam ce rata de succes ai in general. de ex intr-o zi plina cam cat clean poti sa prinzi. mediu :D

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 26 Apr 2005, 18:39

R3x_Hunt:daca tu ai impresia ca exista o norma zilnica in a prinde peste,te inseli amarnic.Daca tot e vorba de clean,te inseli si mai amarnic,este un peste foarte precaut 8) Daca totusi gasesti un loc cu suficient clean,trebuie sa fii un bun pescar sa-l prinzi(sa ai experienta).Dar cel mai important lucru este sa iubesti natura in primul rand,sa o cunosti si sa fii suficient de intelept ca sa nu retii si cel mai mic clenutz,pe care-l prinzi.Fii multumit cu placerea de a prinde,elibereaza pentru a prinde si altadata. :wink:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns