INCEPE DISTRACTIA LA CLEAN

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

vanatoruldepesti
veteran
veteran

Mesaj de vanatoruldepesti » 30 Mar 2005, 10:33

:arrow: In perioada rece cleanul manca relativ bine la momeli naturale (mate de pui sau porumbel, viermisori satirati, larve, greieri, furnici :idea: , carabeti, cari de pin, bucati de ficat, pescuti, etc). Daca in lunile decembrie, ianuarie, februarie si martie prindeti ceva la artificiale - stil spinning, este doar o intamplare. Iarna cleanul nu poate consuma atata energie si depune atata efort ca in perioada calda. El cauta sa-si procure mancare cat mai usor. De aceea se prinde foarte bine cu pluta la taras, in zonele unde curentul nu este foarte puternic, iar apa este limpede.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 30 Mar 2005, 11:08

Salut!
vanatoruldepesti scrie::arrow: In perioada rece cleanul manca relativ bine la momeli naturale (mate de pui sau porumbel, viermisori satirati, larve, greieri, furnici :idea: , carabeti, cari de pin, bucati de ficat, pescuti, etc). Daca in lunile decembrie, ianuarie, februarie si martie prindeti ceva la artificiale - stil spinning, este doar o intamplare. Iarna cleanul nu poate consuma atata energie si depune atata efort ca in perioada calda. El cauta sa-si procure mancare cat mai usor. De aceea se prinde foarte bine cu pluta la taras, in zonele unde curentul nu este foarte puternic, iar apa este limpede.
Ceea ce ai spus, vanatorule, nu poate decat sa ma bucure... Asta inseamna ca in perioada calda se va prinde mai bine clean decat iarna, la artificiale...
Daca in lunile decembrie, ianuarie, februarie si martie prindeti ceva la artificiale - stil spinning, este doar o intamplare.
As incepe sa spun ca am pescuit clean cu placere crescanda cam de 20 de ani incoace, chiar daca aceste (cleanul) s-a gasit din ce in ce mai rar)... DAR... NICIODATA nu am avut o partida de pescuit la clean (sau la orice alt peste) mai frumoasa decat asta iarna, la artificilale (vobler)

Si, daca ar fi sa spun ceea ce si tu ai zis:
este doar o intamplare
as tine sa remarc ca aceasta frumoasa intamplare s-a repetat de vreo 3 ori in decembrie si inca odata in ianuarie... apoi a venit gerul :(
Sunt sigur ca n-au fost doar simple intamplari ci, cleanul mananca bine si iarna (la artificiale ma refer)

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Mar 2005, 11:21

Paul:nu incerca sa convingi pe nimeni,noi stim placerea pescuitului la naluci,ca sa nu vorbim si de fair-play fata de peste.Cu timpul isi vor da seama si ei cum e sa simti adrenalina unui atac live in timp ce recuperezi naluca.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 30 Mar 2005, 11:28

Michael... nu incerc sa conving pe nimeni (cu exceptia lui Ioan.S :wink: ) asa cum, poate, nici niste discutii mai vechi cu unii de pe forum (ex. eugen) nu m-au convins (la vremea aceea) sa dau la artificiale :)
Asta am descoperit singur.... Pur si simplu, pe la jumatatea lui decembrie anul trecut am plecat la peste doar cu o lanseta si un pumn de artificiale... Ce a urmat..... nu pot spune ca a fost o intamplare singulara, caci peste o saptamana mi-am luat si vinerea liber sa merg la pescuit.
Cum am zis... prima partida la pescuit cu artificiale(excusiv artificiale) pe Prut a fost, cred, si cea mai spectaculoasa din viata mea... S-a meritat pe deplin iesirea...
Vis-a-vis de ce spunea vanatorul, am pescuit iarna clean la pluta, la diverse "ingrediente" (rama rosie, viermusi, car de lemn, bucata de plaman..etc)
chiar am mai si prins uneori, dar prima partida din iarna a intrecut orice asteptari... :)

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 30 Mar 2005, 11:31

Stie careva ce culori sau modele de artificiale mer pe timpul rece? eu de ex. vara folosesc cu succes meps-urile aurii dar si rotativa aglia argintie. Pe timpul rece nu am avut niciodata insipratia sa "blinkeresc" dar din ce ziceti voi se pare ca m-am inselat amarnic.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 30 Mar 2005, 11:35

Poti incerca si cu oscilante mai mici si late,recuperate mai lent si mai la adancime decat vara,voblere mici,pana in 4 cm,etc.

tapu2tachita
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tapu2tachita » 03 Apr 2005, 13:14

spuneti-mi va rog si mie pe somes ce wobler si ce fir sa folosesc....cum sa fie baveta woblerului, marca, culoarea,marimea?Toata stima si respectul si mult peste in bat astept raspunsurile voastre. :!: is foarte necajit ca mi-am lluat si eu woblere da nu am gasit woblere buna am cheltuit multi bani
ovidiu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 03 Apr 2005, 13:34

Barbeta voblerului o alegi in functie de adancimea apei,cat de adanc vrei sa evolueze voblerul,cu cat e mai lunga barbeta si mai pe orizontala,se scufunda mai mult,daca vrei sa coboare mai putin,pui un vobler cu barbeta mai aplecata.Incearca Rapala si Salmo,dar merge si cu Cozma,marimi pana-n 4-5cm pentru clean,nuante naturale.Daca e tulbure apa,incearca nuante fluo.Merg foarte bine si rotativele argintii,aurii,dar cu ceva culoare pe lest,rosu,portocaliu recomandat,de exemplu o biluta de plastic colorat pe ax.

tapu2tachita
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de tapu2tachita » 03 Apr 2005, 16:01

dar da la baveta ma refeream la cum arata ca eu am vzzut ca era baveta in forma de fulger nu dreapta stii? baveta dreapta nu se prinde deloc numa aia sub forma de fulger nu imi poti trimite o poza?
ovidiu

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 03 Apr 2005, 16:28

BARBETA

Scrie răspuns