fenomenul " mana moarta "

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

fenomenul " mana moarta "

Mesaj de danr » 07 Aug 2004, 21:06

salut,

credeti in acest fenomen sau l-ati intalnit ?

vorbesc despre partide de pescuit unde voua sau partenerilor vostrii vi s-a intamplat sa nu va iasa nimic , sa prindeti sau sa prinda mult mai putin peste sau deloc comparativ cu partenerii de pescuit care poate " l-au rupt " , lucru asta intamplandu-se bineinteles intr-o partida de pescuit cot la cot.....

eu l-am intalnit, mi s-a intamplat si mie si s-a intamplat si partenerilor mei, vroiam sa stiu parerea voastra.....

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Aug 2004, 21:23

Mi s-a intimplat de nenumarate ori. Am mai vazut chestia asta intimplindu-se si altora. De exemplu prietenul meu Didier, prima oara cind a venit in Irlanda, timp de trei zile nu a prins un peste. Toti prindeam in jurul lui.
In a patra zi a inceput insa cu o stiuca de 9,5 kg urmata de una de 9 kg urmata de una de 8,5 kg. Zilele urmatoare a prins la stiuci de a devenit vedeta grupului.
Si mie mi s-a intimplat la fel cu ani inainte. Nu pot explica fenomenul.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 07 Aug 2004, 21:24

aoleu !
poate sa dureze si trei zile ?? :shock:
sper sa nu mi se intample mie una ca asta :lol:

tudor
Moderator
Moderator

Mesaj de tudor » 07 Aug 2004, 21:32

Dar dupa aia incepi sa prinzi ca nici odata. Trebuie sa ai destul timp. Perioada trece.

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 08 Aug 2004, 06:32

Am vazut si eu ceva de genul asta.Cand merg cu prietenii la pescuit,niciodata nu prindem la fel,cateodata specii diferite,etc.Intr-adevar,pescuind pe rau,fiecare isi vede de treaba lui,in locatii diferite.Cand am coborat din masina,fiecare pleaca in alta directie.Este vorba de alegerea locului,de noroc,de experienta si bineinteles de naluca potrivita la momentul potrivit.Cand ne intalnim aflam ca unul a prins salau,altul avat sau stiuca,etc.
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 08 Aug 2004, 11:43

Povesteam in alt topic o "chestie" asemanatoare. Pescuiam cu un bun prieten, din aceeasi barca, cu aceleasi momeli si aceleasi monturi, la somn si salau. La el au muscat numai somotei, la mine numai salai plus un biban de vreo 700 de grame. Nu ne-am explicat niciodata cum s-a putut intimpla asta, pina cind am "scanat" zona cu un sonar. Intimplator ancorasem barca exact pe marginea unui gropan. Monturile lui se ducea pe fundul gropanului unde misunau somotai, ale mele se opreau pe o "terasa" de vreo 3 metrii latime, unde circulau salai.
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 09 Aug 2004, 07:10

Cred ca conteaza putin si experienta fiecaruia si nu in ultimul rand norocul. De exemplu, eram odata cu un amic, care era incepator in ale pescuitului, la clean. Eu prindeam, el nu prea. Imi doream sa prinda el mai mult, ca sa vada cat de frumos este, sa prinda gustul pecuitului. Mi s-a mai intamplat pe Dunare, sa pescuiesc (la peste pasnic) langa un alt amic. El prindea peste dupa peste, eu.... nimic, dand cu momeli identice. Aici era vorba de alegerea locului. Am schimbat locul si am inceput sa prind eu si el sa faca pauza, ca era mirat cum de eu nu prind. Era vorba de loc aici. Un loc cam de jumatate de metru patrat, intre niste craci, in care daca nimereai, iti tragea, in rest.... pauza.
Si ar mai fi si alte intamplari asemanatoare....

Fir intins!

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 09 Aug 2004, 08:39

Eu sunt convins ca toate "fazele" astea au o explicatie, doar ca uneori nu suntem in stare sa o gasim. Chiar si atunci cand zicem ca dadeam doi pescari in acelasi loc, cu acelasi fir si aceeasi naluca tot pot aparea diferente majore.

trombonezu
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de trombonezu » 09 Aug 2004, 10:39

Eu cred ca e ceva mai mult decat simplu "bulan"... vorbesc din experienta, deh!!! Cand cei din jurul tau incep sa prinda si tu nu scoti nimik intri instant in panica si nu mai prididesti cu schimbatul nalucii... dupa care urmeaza dracii si daca ai tzac nu mai apuci sa dai tzeapa si iar te enervezi si aprinzi o tigara ... si agati urat de tot (desi nimeni din jur nu a agatat deloc) si rupi... si iar nervi...

si uite asa ajungi sa te duci la culcare desi in jurul tau partenerii de fishing fac o mega partida... poti sa dai vina pe faptul ca trusa ta de scule a fost incompleta, ca nu ai avut lanseta potrivita sau firul era de maro... etc... concluzia este pe masura: data viitoare ii sparg la nas! :)

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 09 Aug 2004, 10:50

apropos ai dormit bine in masina, am uitat sa te intreb ? :lol:

Scrie răspuns