fenomenul " mana moarta "
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
-
- veteran
- trombonezu
- utilizator constant
- trombonezu
- utilizator constant
si e clar ca "dotare" este cuvantul de ordine... in primul rand astept cu nerabdare lamiglasul ... dupa care o sa trebuiasca sa te vizitez sa te scap de saltshakerurile alea ... si sa vad cum fac sa aduc un kit de walley sau mt ... si mai vedem ... eugen a umblat ieri sa-si ia inel pentru lanseta... si a gasit ceva denumit "inel auriu de varf" la pretul de 78 de mii de lei...
-
- utilizator nou
SALUT
Am sa va povestesc ceva ce pe mine m-a lasat fara replica.
Acum citiva ani am fost intre 3si 14 decembrie in Delta cu un bun
vecin,unde am prins stiuca multa si mare.Venind acasa un alt bun
prieten se pregatea sa mearga la pescuit la Izvoarele de Giurgiu ,la
salau.Eu personal as merge la pescuit oricind,asa ca am hotarit sa
merg si eu.Stind la un sprit cu cei doi vecini,tot am incercat sa-l
conving pe cel cu care am fost in Delta sa mearga si el . Desi a
trebuit sa ducem multa munca de lamurire cu el,pina la urma l-am
convins.
In ziua urmatoare [poate nu ma credeti] vecinul a prins salau;
1-9800g,1-7500g,7-8 bucati 3500-4000g.
Am prins si noi ceilalti dar sub 2000g si mai putini.
Problema ,ca desi de atunci nu a prins nici 10%din ce am prins
eu, de fiecare data cind vorbim de salau eu nu pot sa am vreo replica
Am sa va povestesc ceva ce pe mine m-a lasat fara replica.
Acum citiva ani am fost intre 3si 14 decembrie in Delta cu un bun
vecin,unde am prins stiuca multa si mare.Venind acasa un alt bun
prieten se pregatea sa mearga la pescuit la Izvoarele de Giurgiu ,la
salau.Eu personal as merge la pescuit oricind,asa ca am hotarit sa
merg si eu.Stind la un sprit cu cei doi vecini,tot am incercat sa-l
conving pe cel cu care am fost in Delta sa mearga si el . Desi a
trebuit sa ducem multa munca de lamurire cu el,pina la urma l-am
convins.
In ziua urmatoare [poate nu ma credeti] vecinul a prins salau;
1-9800g,1-7500g,7-8 bucati 3500-4000g.
Am prins si noi ceilalti dar sub 2000g si mai putini.
Problema ,ca desi de atunci nu a prins nici 10%din ce am prins
eu, de fiecare data cind vorbim de salau eu nu pot sa am vreo replica
-
- utilizator nou
nicolae, misto faza, dar sa nu denaturam conceptul de " mana moarta "
deci ne referim la cazuri in care cineva are un ghinion fantastic ( oare ), nu cand altcineva are un noroc deosebit
nu intra aici nici cazurile unde s-a descoperit " aspectul tehnic " vezi exemplul lui wave cu salai si somotei
ne referim deci la acele momente cand " nu-ti iese ", si pe masura ce insisti dai din lac in put
deci ne referim la cazuri in care cineva are un ghinion fantastic ( oare ), nu cand altcineva are un noroc deosebit
nu intra aici nici cazurile unde s-a descoperit " aspectul tehnic " vezi exemplul lui wave cu salai si somotei
ne referim deci la acele momente cand " nu-ti iese ", si pe masura ce insisti dai din lac in put
-
- veteran
Nu cred ca lipsa batului a fost buba si nici shadul(ai avut identic cu al meu)problema a fost DESTINUL.Inelul respectiv nu rezista la frecarea cu ata orice ar fi spus vinzatorul.Cred ca este timp sa comande un Fuji la pretul de 2-4$ plus un chit de shaduri(nu alt ceva) care v-a sosi in septembrie.nu mai dau shadurile,le pastrez,vreau sa-mi fac o parere.
E patita si de mine si nu o data. Aduc aminte de cea mai recenta unde n'am facut altceva, nici eu nici inca 4 persoane, decat sa curatam cutiile de shaduri si jiguri, in timp ce un personaj salta jigul de pe fund, iar caderea avea loc direct in gura salaului. Asta cred ca e motivul pentru care nici n'a agatat deloc
. Aceleasi shaduri, jiguri, etc. si diferenta dintre locuri de cativa metri. Mai mult decat frustrant.
Am avut parte si de vice-versa, la pescuit de avat, in toamna anului trecut, cand am prins in cateva ore 10 avati, cel mai mare 2,5 kg, desi de-abia aruncam printre tot felul de rotative, shaduri etc. Intamplarea asta o pot pune pe seama unui Mepps Aglia argintat nr. 1, care lipsea din trusele respectivilor pescari din Pitesti.
Numai bine

Am avut parte si de vice-versa, la pescuit de avat, in toamna anului trecut, cand am prins in cateva ore 10 avati, cel mai mare 2,5 kg, desi de-abia aruncam printre tot felul de rotative, shaduri etc. Intamplarea asta o pot pune pe seama unui Mepps Aglia argintat nr. 1, care lipsea din trusele respectivilor pescari din Pitesti.
Numai bine
- trombonezu
- utilizator constant
Da mah, ai dreptate: aveam acelasi shad si acelasi jig... e clar ca evolutia lor sub apa era diferita!!! M-am enervat rau de tot si acolo am gresit, plus "lipsa de bulan"... Cu eugen ma vad cam in fro 2 ore sa mergem pe la Arrow si Aquamania sa caute ceva mai de doamne ajuta... nu are sens sa comande cine stie ce inele de afara din moment ce in fro saptamana ii vine scula de la cabelas, nu? Lanseta asta o sa o tina de vrajeala :)
Imi pare rau ca nu mai vinzi alea dar pe de alta parte e mai bine ca ma obliga (in sfarsit) sa comand ceva barosan la cantitati industriale de afara! parerea mea! sa stii ca imi plac saltshaker-urile alea de mor... deci clar o sa pun pe lista si fro 50 de d'alea!
Imi pare rau ca nu mai vinzi alea dar pe de alta parte e mai bine ca ma obliga (in sfarsit) sa comand ceva barosan la cantitati industriale de afara! parerea mea! sa stii ca imi plac saltshaker-urile alea de mor... deci clar o sa pun pe lista si fro 50 de d'alea!