Eutanasierea vs masacrarea pestelui: ce e de facut?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

bebe13
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bebe13 » 22 Feb 2008, 18:36

cea mai mare agonie a pestelui este cea mai mare placere a ta drillul asa ca daca il omori imediat dupa e ok el deja este cu gindul impacat

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 22 Feb 2008, 18:58

Uneori pur si simplu ii eliberez,ma joc de-a D-zeu cu gandul ca poate voi avea si eu acelasi noroc intr-o zi,altadata ii bag in geanta si mor recunosc ,sufocati.Sincer nu m-am gandit la faza asta cu maiul,nicicum insa nu e bine.Insa de ce sunt sigur e faptul ca daca ar trebui sa eliberez toti pestii prinsi acest lucru nu m-ar afecta,atata timp cat ii pot fotografia, si apoi "go planet".

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 22 Feb 2008, 20:38

Merg foarte rar la apa curgatoare la munte, merg ceva mai des in lacuri de acumulare. Daca am sansa sa prind un pastrav mai mare ii rup capul imediat, i-l dau pe spate. Il curat imediat de solzi si mate si-l spal chiar acolo dupa care il bag la ghiozdan. In urma cu vreo 10 ani am prins un pastrav imens la Vidraru, cred ca avea peste doua kile, l-am prins ilegal, la lacusta, in coada lacului, la apa mica, i-am aruncat lacusta chiar in fata si a atacat-o instantaneu. A trebuit sa-i tai firul pentru ca inghitise si vreo 10-15 cm de fir. Am cazut pe spate cand l-am vazut, era incredibil de frumos, ziceai ca e somon, avea o mandibula foarte dezvoltata, o minunatie. Mi s-a parut o impietate sa-l halesc asa ca am lasat-o pe fiica-mea sa-i dea drumul. N-am prins mai mare de, stiu si eu, 400 de grame de atunci cum nu mai prinsesem nici inainte.

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 22 Feb 2008, 20:56

meas scrie:Pana la urma este o problema de psihologie individuala.Ne place cotletul la gratar dar porcul sa fie taiat de altul,mancam vitzel la tava dar daca este omorat de altul.....si exemplele ar putea continua.
Daca ne gandim ca tot ce mancam a avut candva o viatza si noi sau altcineva a curmat-o(lent sau violent)ajungem sa mancam doar ce este deja mort(cadavre)fie animale fie vegetale.
Mai exista si produse care nu au viatza nici macar potentiala (mierea,laptele) dar cred ca numai cu aceste produse nu se poate supravietui.
Deci dilema va exista pana cand vom trece din stadiul de omnivori la...alt stadiu.
Privind strict problema pescuitului,eu tin pestii vii pana ajung acasa unde sunt preluati de altcineva care-i.....transforma in hrana.
Puteti privi chestiunea si ca pe o fuga de raspundere.

Corect....sunt de acord cu tine , nici eu nu pot sa rezolv problema...prefer sa las pe altcineva sa o faca!!!

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 23 Feb 2008, 00:49

AdrianS scrie: In urma cu vreo 10 ani am prins un pastrav imens la Vidraru, cred ca avea peste doua kile, l-am prins ilegal, la lacusta, in coada lacului, la apa mica, i-am aruncat lacusta chiar in fata si a atacat-o instantaneu. A trebuit sa-i tai firul pentru ca inghitise si vreo 10-15 cm de fir.
Exact asa e! Pe Vidraru merge f bine lacusta mare pe ac 4-6 si fir de 0.22 sau 2 greieri unul langa altul si cele mai bune locuri - acolo unde se varsa Cumpanitza dar si Valea cu Pesti in lac. Pastravii mari stau chiar acolo pe sub bolovani si langa trunchoiurile scufundate. Am remarcat si eu ca pastravii de Vidraru prefera lacusta sau pestisorul si nu prea ataca la libngura si vobler, dar nu stiu de ce... Sa vezi ce de pistruiati erau acum cativa ani si pe Valea cu pesti...ultima data fusei prin 2004. Am luat pe lac de 700 grame si pe Capra de 500, dar sigur exista si mai mari.

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 24 Feb 2008, 11:50

vad pareri si pareri, unele sinistre altele la locul lor, dar pina la urma toate duc la modul prin care se "sfirseste viata uni peste"!personal, nu am omorit nici un peste pe malul apei direct, il prindeam , il bagam in punga(nu prea indicat), sau in plasa impletita manula, si daca traia pina acasa norocul lui , iar daca nu , la fel!am vazut si persoana care curatau scobarii , inainte de am merge acas,si dupa partida de pescuit!
eu zic ca una este sa lasi peste viu vara, la peste 30 de grade, si alta este sa-l lasi iarna la -5 sau o grade!
odata ce-si schimba culoarea dupa ce a dat duhul, eu zic ca-i un semn negativ!
deci , ca sa inchei, eu nu omor pesti pe mal, i las sa-si duca singuri ultimele momente din viata :lol: :D !, cind sunt in miscare tot timpul , se mai intimpla sa-i tin prin buzunare, daca incap, si mor ei !poate fac rau , sau p[oate nu, insa mai astept inca ceva concrt ca este mult mai indicat sa-i omori depe mal , decit sa-i lasi sa moara singuri sapoi s mai steie citeva ore in apa pina ajungi acasa!
va salu,t si fire intinse! 8) 8) 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

pupu
veteran
veteran

Mesaj de pupu » 24 Feb 2008, 14:46

Da de ce va complicati , e mai simplu sa ii eliberati...

Numai bine...

MARIUS POPA
veteran
veteran

Mesaj de MARIUS POPA » 24 Feb 2008, 15:00

tu asa faci, la toti?, nu te cred!?numai bine! :lol: 8)
Imagine
Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.

AdrianS
junior
junior

Mesaj de AdrianS » 24 Feb 2008, 15:50

La munte nu folosesc juvelnic, nu aduc niciodata peste acasa (Bucuresti) de acolo, in general ii pregatesc la vreo cabana, daca reusesc sa prind ceva care merita, dar in ultimii ani nu prea am mai pastrat, ii eliberez pe toti nu pentru ca-s prea sportiv ci pentru ca e prea multa munca cu gatitul. Nu-s adeptul gatirii pastravului langa cort, e pacat de el, ori il respecti si-l faci cum trebuie ori deloc.

La ses sau la Dunare tin pestii la apa cat mai adanca si incerc sa-i duc vii acasa.

mihali
veteran
veteran

Mesaj de mihali » 24 Feb 2008, 17:39

Am crezut ca temperatura scazuta ii "rezolva" imediat. Am avut surpriza ca peste inghetat aproape instantaneu la -15 grade, dupa cateva ore de stat pe gheata, sa revina la viata in bucatarie.

Scrie răspuns