Eco: Centrul Regional de Ecologie Bacau - blogspot

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ovidiu14
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu14 » 21 Iul 2010, 07:24

Felicitari , respect pentru ce faceti !
Clubul Sportiv al Pescarilor de Rapitori
Imagine

Daca accepti orice , asteapta-te la orice ! 14

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 22 Iul 2010, 12:43

ei asa da brava ,ma gindeam ca numa agvps-ul doarme inafara perioadei de prohibitie
io de sunat a-si fi sunat da stateau 2 cu ochii pe noi ca pe butelie nu prea aveam loc de intors si nici chef de bataie nu aveam
poate cu proxima ocazie

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 22 Iul 2010, 13:46

pt dstb. insula de agrement si serbanestiul au permanent monofilament .pestele se vinde in zimbru la alimentara .
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 22 Iul 2010, 13:52

ultimele inundatii au fost catastrofale pt lacul beresti .a venit mal mai mult ca in 2008 .unde era gaura de 16 ft ,acum sunt 12 ft.la mal malul e de 40 cm .in mod sigur mult salau ,bib si stiuca aplecat din lac .
in suceava intre campulung si vatra dornei au ras padurea .sef la romsilva in suceava a fost flutur .
inundatiile paradesc mai mult peste decat braconajul .
walleye

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 28 Iul 2010, 14:11

am aflat de la un bastinas ca la racatau in perioada inundatiilor s-a prins la setca salau la greu ,mare si mult .orice prost punea o setca umplea barca .el aproxima ca s-au prins cam 10 t.nici nu cred ca toma are habar de asa ceva ,pe subiectul asta se merge inchis.
traiasca si infloreasca combaterea braconajului :twisted:
walleye

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 29 Iul 2010, 08:30

stau si ma intreb ce dreac fac cei de la ajvps bacau???? ca nu i-am vazut deloc pe balta de vro 4 ani
ca 70 de ron au stiut sa ia pt cotizatie da ceva conbatere ioc
am fost placut inpresionat de ajvps vrancea(adjud ) care simbata si duminica au facut 2 controlale pe zii iar marti au venit o data foarte bine organizati cu barca pe ambele maluri

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 13 Sep 2010, 11:43

MDA AM ASISTAT LA O ACTIUNE DE "COMBATERE" DIN PARTEA AJVPS BACAU .... CRED
AU FOST PE CANAL LA RACACIUNI UN PADURAR SI UN JANDARM
IAU LUAT LA UN NENE O PLASUTA DAIA DE PRINS PESTIC CRED CA 1MX1MCA E ILEGALA CICA.... DAIA SE GASESTE IN TOATE MAGAZINELE DE PROFIL
HALAL CONTROL DACA TRECEAU PE POD PE LA RACACIUNI PROBABIL VEDEAU BIDOANELE DE LA SETCA IS ACOLO DE MAI BINE DE O LUNA CIND AM PLECAT A DOAUA ZII DUPA CONTROL BINE INTELES CA SETCA ERA TOT ACOLO............(DESI LE-AM SPUS CA AM VAZUT BIDOANELE CIND AM VENIT)
FELICITARI AJVPS-BACAU PENTRU COMBATEREA FACUTA ACEA PLASUTA DE 1MX1M ERA F PERICULOASA SI TREBUIA NEAPARAT CONFISCATA .....PUTEA PRINDE...... 3 CHITICI NET MAI DISTRUGATOARE DECIT KM DE SETCA DIN APROPIEREA PODULUI LAC RACACIUNI (CINE STIE CARE DIN EI AVEA NEVOIE DE ACEA PLASUTA) :?: JANDARMU SAU PADURARUL :?:

dstb
utilizator constant
utilizator constant

BRACONAJ PE LACUL SERBANESTI

Mesaj de dstb » 31 Oct 2010, 21:02

http://www.youtube.com/watch?v=HMij9CQS ... r_embedded

Vineri 28 octombrie 2010 tinerii voluntari de la CRE au venit pe lacul Bacau pentru a realiza fotografii si pentru a admira peisajul oferit de aria naturala protejata, prin intermediul unei plimbari cu caiacele. Excursia s-a transformat intr-o actiune de combatere a braconajului atunci cand voluntarii CRE s-au intalnit cu doua persoane care intindeau plase monofilament in zona din coada lacului.

Cel mai probabil plasele scoase de la Serbanesti sunt singurele rezultate in materie de combatere a braconajului in judetul Bacau in ultima vreme. Singurul inspector piscicol din regiune este total depasit de inensitatea pe care a atins-o fenomenul braconajului in anul 2010. Politia si garda de mediu nu au initiativa, dar nici multa tragere de inima sa raspunda la sesizari. In urma cu un an, printr-o modificare legislativa jandarmeria – principala autoritate care se implica in rezolvarea problemei – a pierdut dreptul de a mai constata contraventii si infractiuni in acest domeniu. Starea de fapt este cunoscuta de toata lumea, dar pentru moment Bistrita si Siretul sunt abandonate. Concluzie: kilometri de plase pe Beresti, Racaciuni, pe canal la Galbeni, braconaj cu aparate electrice la Orbeni si pe Siret, fauna piscicola din bazinele naturale jefuita, cu consecinte asupra intregului ecosistem din aceste zone. Rezultatele obtinute in judet cu mari eforturi in perioada 2007 – 2009 sunt compromise, iar consecintele se vor vedea acut in anii viitori.

Felicitari tinerilor voluntari din liceele bacauane – singurii care mai gasesc resurse interne de a se implica in activitati de protectie a naturii, indiferent daca e vorba de salubrizare, activitati de amenajare si administrative sau chiar combaterea braconajului in ariile naturale protejate din Bacau.

lukul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lukul » 10 Noi 2010, 20:36

:respekt:

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 12 Dec 2010, 16:43

Vineri 10 decembrie 2010, Garda Nationala de Mediu – comisariatul judetean Bacau a derulat un control pe APSA Lacul Racaciuni. Cu acest prilej comisarii au putut observa faptul ca jumatate din lac a fost transformat in ferma piscicola. La momentul controlului pe lac erau nu mai putin de 5 ambarcatiuni care recoltau peste din plase. Jumatatea sudica a lacului era impanzita de kilometri de plase, sute de bidoane de sustinere putand fi observate cu usurinta pe toata suprafata.
Spre deosebire de sectorul din coada lacului, unde putea fi observate mari aglomerari de pasari, aici lacul este pustiu datortita prezentei barcilor si a plaselor. La baraj patru masini asteptau ca braconierii sa iasa la mal cu pestii prinsi, pentru a-i cumpara.
Comisarii garzii de mediu s-au retras la sediul comisariatului pentru a analiza constatarile efectuate pe teren. Vom reveni cu informatii despre modul in care se va finaliza controlul.
http://cre.naturabacau.ro/?p=745

Scrie răspuns