Eco: Centrul Regional de Ecologie Bacau - blogspot

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 09 Mai 2010, 12:29

Pescarii ecologisti de la CRE au contribuit la imbogatirea faunei piscicole de la Serbanesti cu 500 de carasi plini de icre:

http://cre.naturabacau.ro/?p=458

Probabil pentru a avea un impact semnificativ pe cele peste 150 ha de apa, popularea ar trebui realizata cu vreo 2 tone de caras.

In contextul in care :
- in ultimii ani nu s-au mai facut populari pe apele naturale din Bacau
- carasul, candva cea mai comuna specie pe apele naturale, aproape a disparut
- o parte din pescarii sportivi inca nu respecta perioada de prohibitie
- braconajul continua,

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 16 Mai 2010, 15:47

http://cre.naturabacau.ro/?p=465 [video]

Inspectia Piscicola, Garda de Mediu si politia sunt institutiile cu atributii in domeniul pescuitului. In perioada prohibitiei 2010 cele 3 institutii au derulat actiuni, vizand in acest an, mai mult ca in anii precedenti, si pescuitul in prohibitie.

Pescuitul in perioada de prohibitie (5 aprilie – 3 iunie 2010) reprezinta contraventie si se sanctioneaza cu amenda cuprinsa intre 600 si 1000 de lei si suspendarea permisului de pescuit de pana la 90 de zile.
Zonele consacrate precum canalul de fuga UHE Racaciuni sau parcarile de la Gh. Doja au fost in acest an pustii. In aceste zone in anii anteriori sute de lansete asteptau reproducatorii, fiind situatii in care un singur pescar putea prinde zeci de kilograme de crap, somn sau salau.

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 21 Mai 2010, 09:42

ce faceti voi cei de la cre bacau e laudabil....
dar pentru ca exista si un dar ... ce faceti cu cei care pescuiesc industrilal pe lacu sascut ce faceti cu aia cu barca de fibra care dau cu curent noaptea?inclusiv pe canal la racaciuni ( anu trecut i-am bolovanit noi pescarii amatori anu asta nu am mai avut curaj ca eram putini pe balta da ce pot sa va zic ca de la ripa si pina in gura au adunat cel putin 30-40 de pesti(se auzeau comentariile celor din barca ca ia-l pe ala ca e mare ca ia-l si pe ala etc)o alta chestie draguta e ca simbata15-05-2010 ora 14 aceiasi barca de fibra a intins sau a scos o setca din zona cu apa mica din gura canalului de la racaciuni pe partea cu padurea(zona unde se bate crapu in draci de obicei)
Am vazut pe undeva un proiect de lege(cred) prin care vreti sa interziceti accesul ambarcatiunilor cu motor in zona de protectie ce mai asteptati????
daca e zona de protectie de ce se elibereaza permise de pescuit industrial??? de ce intreb ??? pentru ca pe linga cele 4-5 setci de atza legale is alte 20 de mono bagate de aceleasi persoane care au cabana de la baraj ceva mai la deal pe partea padurii si de unde se actiona in fiecare seara si dimineata la recoltat si la intins sau adunat plase
nu mai vorbesc de localnicii de la rogoaza care braconeaza si aiai in stil barbar inclusiv cu curent(mai vin si se lauda ca au luat 3 tone de stiuca somn si crap intr-o noapte)(apropo am asistat anu trecut la o actiune a jandarmilor exact in zona baracii cu plasari ... care au fost rezultatele??? ca a doua zii barcagii de la baraca erau iar pe apa )
sau Rauta (capu braconajului din zona ) are tentacolele intinse prea sus si nu poate fi mazilit nici macar de dunmeavoastra

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 14 Iun 2010, 10:05

http://cre.naturabacau.ro/?p=558

Echipele Junior Ranger din Corbasca, Racatau si Gheorghe Doja au monitorizat timp de doua luni diverse activitati cu impact negativ asupra mediului in perimetrul ariei naturale protejate. Tinerii au inscris constatarile in Jurnalele de Observatii, oferind prin cele 115 inregistrari o imagine reala despre ce se intampla in fiecare zi pe malul Siretului. Cele mai multe vizeaza braconajul, abandonarea deseurilor si a animalelor moartea, arderea stufului, taierea vegetatiei sau spalatul autoturismelor. Echipa din Corbasca s-a dovedit cea mai activa, realizand 78 de inregistrari si castigand astfel trofeul “Cel mai activ Jurnalâ€

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 14 Iun 2010, 10:49

dstb,nu inteleg de ce regreti carasul. a intrat in romania odata cu rusii dupa 47 si a proliferat datorita industrializarii insotita de poluare.nu e o specie valoroasa si daca nu e stiuca in apa degenereaza rapid.
pe sascut pestele e bazait in continuare ,monofilament in prostie si toma face figuri la greu .
pescuiesc de 20 de ani pe beresti ,niciodata n-a fost jaf mai mare ca acum .pe langa cei cu autorizatii ,toti idiotii baga un monofilament .
e sinistru !
walleye

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 14 Iun 2010, 14:12

Salutari!

Nu regret eu in mod special carasul. Am luat cu copy/paste fragmente din ceea ce se scrie pe site-ul CRE. Ce-i drept, trebuia sa pun ghilimele, sa marchez citatul.

Altfel, nu trebuie sa ne ingrijoram :cry: , de la noi o sa dispara si carasul.
:(

Mie dupa pestii din apele de munte imi pare rau... ... ...

:cry:

mihai202
junior
junior

Mesaj de mihai202 » 20 Iun 2010, 15:17

EI DOMNI DE LA CRE PROHIBITIA S-A TERMINAT UNDE A-TI DISPARUT?????
simbata 12 iunie "la iarba" un grup de 4 insi dotati cu binoclu si un vw golf alb fara numere de inmatriculare dupa vro 2 ore de verificat cu binoclul zona de la val;e de iarba au recoltat dintr-o plasa 4 saci de platica biban si crap
aceleasi persone ne-au rugat cu peste la 3lei kg de biban;5 lei kg de platica si 10 lei kg de crap (bine inteles i-am refuzat)
pe astia cine ii controleaza domnilor.... cum dreac nui vede nimeni????????????
sa nu ziceti de sunat nus pe unde ca s-a sunat in prohibitie de un alt onestean cum ca se da cu curent si l-ati luat pe el la sectie in loc sa raspundeti la apelul omului(pp ca stiti despre cine vb ...lada niva rosie...)
nu va mai unflati in pene ca in realitate tot de noi micii pescari va luati in timp ce marele braconaj i-si vede linistit de treaba

lukul
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de lukul » 20 Iun 2010, 16:06

mihai202 scrie:EI DOMNI DE LA CRE PROHIBITIA S-A TERMINAT UNDE A-TI DISPARUT?????
simbata 12 iunie "la iarba" un grup de 4 insi dotati cu binoclu si un vw golf alb fara numere de inmatriculare dupa vro 2 ore de verificat cu binoclul zona de la val;e de iarba au recoltat dintr-o plasa 4 saci de platica biban si crap
aceleasi persone ne-au rugat cu peste la 3lei kg de biban;5 lei kg de platica si 10 lei kg de crap (bine inteles i-am refuzat)
pe astia cine ii controleaza domnilor.... cum dreac nui vede nimeni????????????
sa nu ziceti de sunat nus pe unde ca s-a sunat in prohibitie de un alt onestean cum ca se da cu curent si l-ati luat pe el la sectie in loc sa raspundeti la apelul omului(pp ca stiti despre cine vb ...lada niva rosie...)
nu va mai unflati in pene ca in realitate tot de noi micii pescari va luati in timp ce marele braconaj i-si vede linistit de treaba
daca ai fi fost un pescar care vrea sa se opreasca braconajul ai fi sunat la 112 si ai fi reclamat,dar asa ai privit ,nu ca ati scot ochii dar daca noi cei care vedem braconieri nu luam masuri ,ca sa se tema si ei ,sa nu mai stie de unde sa se astepte la controale,asa cred ca ar trebui sa luptam contra braconajului, altfel ca i-am vazut dar nu am sunat ......

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 20 Iun 2010, 19:30

@mihai202
Te superi pe cine nu trebuie. Fac si baietzii ce pot dar FAC ceva. Si o fac voluntar din cite am inteles. Pentru mine inseamna foarte mult.
Si eu am dat telefon si mi s-a raspuns ca nu au echipaje, n-au masina,etc.
Daca fiecare din noi ar da insa macar un telefon la 112, ar posta niste poze cu informatiile aferente, daca asociatiile de pescuit ar mai scrie cite o petitie, cred ca pina la urma s-ar schimba ceva. Greu dar s-ar mai schimba.
Daca tacem SIGUR nu se schimba nimic.

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 20 Iul 2010, 14:50

20 iulie 2010 - Lacul Bacau, municipiul Bacau - lac public de aprox.200 ha, pazit si populat incepand cu anul 2006 de Centrul Regional de Ecologie Bacau.

Actiune de combatere a braconajului, la sesizarea unui pescar sportiv.

http://www.youtube.com/watch?v=64UXP3UV ... r_embedded

Scrie răspuns