Eco: Centrul Regional de Ecologie Bacau - blogspot

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 28 Noi 2009, 20:16

Sa-i fie tarana usoara !

Trebuia sa se ajunga aici ?
Pana la urma nici nu e de mirare , deoarece lupta voastra cu braconierii se pare ca este in zadar.Ati avut vreun caz in care cei prinsi au fost acuzati si condamnati?...sau macar o amenda usturatoare ?
Ideea finala pe care am retinut-o suna astfel :
"...nici un braconier nu a avut de suferit, pana la urma..."
Revoltator !
:oops:

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 28 Noi 2009, 20:56

Eu ma duc de cel putin doua ori la barajul de la Sascut si este jale cu plasele.... imi pare rau pentru cele intamplate dar odata si odata tot se intampla ceva grav.....vara copii se balacesc pe langa plase..eu unu am zis ca nu mai inot in veci in barajul ala dupa ce am dat si eu de o plasa.

Se auzise intr-un timp ca nu mai este voie sa se pescuiasca cu plase in baraj(pescuit comercial)...dar eu vad de fiecare data 2-3 barci.

Acestea se stiu..dar masurile se lasa asteptate.
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 26 Feb 2010, 18:59

http://www.youtube.com/watch?v=umoywzEidrs

Joi 25.02.10 la ora 15.00 am fost sesizati telefonic cu privire la faptul ca in fata barajului, la pod la Serbanesti, doi pescari au scos din apa un crap de aprox. 5 kg., foarte afectat de o boala sau paraziti. Pestele era practic putrezit in zona cozii si a capului, dar traia in momentul in care am ajuns noi. Pe filmare se vede cum misca mandibula incercand sa respire.
Cei doi pescari au reactionat violent cand i-am intrebat despre cum au scos crapul, crezand ca ii acuzam de braconaj. In consecinta, cum am plecat sa anuntam DSV pescarii au luat crapul si au fugit cu el. Ceilalti pescari ramasi in zona au relatat ca cei doi intentionau sa manance exemplarul afectat de boala.
La ora 16.45 am fost sesizati telefonic cu privire la faptul ca, exact in aceeasi zona, sunt deversate substante chimice. Intradevar, pe apa se formase o pata de produse petroliere, in zona fiind si un miros specific. In acel punct se varsa in Lacul de la insula contracanalul mal stang, din cartierul Serbanesti. Am mers pe contracanal pentru a cauta sursa, si la aprox.150 m in aval de baza nautica am descoperit o zona puternic poluata.
La ora 17.15 pe luciul lacului era deja formata o pata de petrol. Tot pe luciul lacului erau si vreo 5 lebede.
Personalul de la barajul Hidroelectrica a inregistrat si comunicat evenimentul.
La ora 17.00 am sesizat telefonic dispeceratul Directiei Apelor Siret.
Asteptam raspunsuri.
Atat cu privire la calitatea apei, efecte asupra faunei, riscuri privind imbaierea si riscuri privind consumul de peste din aceasta zona.

http://cre.naturabacau.ro/?p=329

T.Adrian
veteran
veteran

Mesaj de T.Adrian » 26 Feb 2010, 20:14

Eu unul sper ca acel crap sa fi patit altceva, cum se auzea ceva in fundal ca l-ar fi mancat sobolanii. Zic asta pentru ca asta vara pe Neajlov am prins si eu un clean frumusel, l-am bagat in juvelnic (ceva mai departe de locul in care pescuiam) si dupa cateva ore tot cam asa ii arata coada.
DACA e o bacterie :? , e nasoala rau treaba. Ar insemna ca nu e un caz izolat si ca trebuie tratata apa cu riscul de a omora tot ce misca in ea pentru cativa ani.
Te rog sa ne tii la curent cu mersul lucrurilor, pentru mine fiind de un interes deosebit deoarece m-am nascut la Bacau si am invatat destule ca si copil despre pescuit.
Faceti treaba buna si va doresc multa putere de munca.
Nici o fapta buna nu ramane nepedepsita.

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 20 Apr 2010, 13:28

Centrul Regional de Ecologie Bacau deruleaza in perioada aprilie – mai 2010 Proiectul „Junior Ranger Siret – implicarea tinerilor din comunităţile riveraneâ€

weed43
junior
junior

Mesaj de weed43 » 20 Apr 2010, 18:28

Apreciez si admir ceea ce faceti pentru fauna din apele judetului nostru; dar pana la urma aveti idee de unde pot procura permisul ANPA din judetul bacau (exclus AJVPS)? Voi, adica CRE elibereaza permise?
"Cum vezi relatia dintre cetatean si stat?/ Ca concubinajul dintre cuur si caccat"

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 20 Apr 2010, 18:34

La finalul ultimei editii a emisiunii "Ranger" Gabi Gritcu a spus ca si CRE va elibera permise de pescuit. Se va anunta pe http://cre.naturabacau.ro , oricum.

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 20 Apr 2010, 19:40

[quote="dstb"]Centrul Regional de Ecologie Bacau deruleaza in perioada aprilie – mai 2010 Proiectul „Junior Ranger Siret – implicarea tinerilor din comunităţile riveraneâ€

weed43
junior
junior

Mesaj de weed43 » 21 Apr 2010, 16:59

dstb scrie:La finalul ultimei editii a emisiunii "Ranger" Gabi Gritcu a spus ca si CRE va elibera permise de pescuit. Se va anunta pe http://cre.naturabacau.ro , oricum.
Ai cumva vreo idee cam cand se va intampla chestia asta? Nu de alta dar sunt dornic de a iesi la o partida de stiuca si nu vreau sa dau nas in nas cu jandarmii sa ma intrebe de "sanatate" :lol:
"Cum vezi relatia dintre cetatean si stat?/ Ca concubinajul dintre cuur si caccat"

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 22 Apr 2010, 11:26

Cu ceva noroc se vor distribui in doua saptamani. Daca nu, ceva mai tarziu dar mi s-a spus ca se vor distribui cu siguranta.

Scrie răspuns