Dunarea inunda. Va creste populatia piscicola ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- wilddanube
- veteran
SS , vezi ca wildanube are dreptate , azi am venit de la pescuit si pe drum ne-am intilnit cu citiva prieteni care au luat undeva in MH. , stiuci demne de orice pescar cu "table"... din spusele lor , apa era f. mare in baltile in care au dat ei !!! Crede-ma , le-am vazut si... acum regret intr-un fel ca nu am mers si noi acolo!!!
Cristos a Inviat!Eu stau in Tg-jiu si anul trecut,cum bine stim cu totii au fost inundatii cam in toata tara..in zona noastra,Jiul,bineinteles ca si-a facut de cap si a inundat toate baltile formate pe firul sau principal.In consecinta,anul a fost catalogat de majoritatea pescarilor drept unul slab,ca niciodata...De exemplu,in balta de la Sardanesti,cunoscuta ca Meca stiucarilor din judetul Gorj,unde se prindea oricat si oricand,a fost jale mare.apa foarte limpede dupa ce a trecut viitura si aveai parte doar de poze numai bune de pus pe desktop,sper.Pastrand proportiile de rigoare,sa nu se intample si pe cursul Dunarii.Numai bine!
stiuca?a9-a minune..
gushter , am gasit baltile de la Sardanesti , pe vremea cind venea presedintele cu trasura si ne taia chitante de 12lei/zi ! dar de Beterega si E-urile de peste dig de la Dancesti , ce zici ? nu erau favoritele gorjenilor in trecut ?
Stii ceva concret de balta de la Murgesti ? cind vizezi permisul la AGVPS Gorj , se poate pescuii linistit in orice balta de pe marginea Jiului , cind ajungi acolo , daca nu cunostii pe nimeni si nu esti de-al casei , faci cale-'ntoarsa la Izvoare s-au unde crezi de cuviinta !
Toamna trecuta am prins ceva stiuci la nea'Nicolae , intradevar greu am dat de cele putin mai 'altoite' , dar totusi mai sint , pacat ca de acolo se retine tot ce sare pe blinker , de unii care afirma cu tarie ca sint... 'batrinii' baltii . Sa nu mai vorbim de luna Feb. !!! Cred ca asta este problema majora care a afectat in mare parte baltile din zona in care cu multi ani in urma , mi-am facut 'ucenicia' !
Stii ceva concret de balta de la Murgesti ? cind vizezi permisul la AGVPS Gorj , se poate pescuii linistit in orice balta de pe marginea Jiului , cind ajungi acolo , daca nu cunostii pe nimeni si nu esti de-al casei , faci cale-'ntoarsa la Izvoare s-au unde crezi de cuviinta !
Toamna trecuta am prins ceva stiuci la nea'Nicolae , intradevar greu am dat de cele putin mai 'altoite' , dar totusi mai sint , pacat ca de acolo se retine tot ce sare pe blinker , de unii care afirma cu tarie ca sint... 'batrinii' baltii . Sa nu mai vorbim de luna Feb. !!! Cred ca asta este problema majora care a afectat in mare parte baltile din zona in care cu multi ani in urma , mi-am facut 'ucenicia' !
Re: Dunarea inunda. Va creste populatia piscicola ?
cred sincer ca natura isi ia inapoi ce e al ei. Nu ar trebui sa intervenim asupra ei daca vrem sa ne fie bine, ca ne bate Doamne Doamne.wilddanube scrie:In conditiile inundatiilor actuale, populatia piscicola din Dunare si Delta va creste sau nu ?
Eu cred ca in ciuda unui braconaj salbatic care se va face in lunca inundata vom avea mai mult peste in viitor. Voi ce ziceti ?
-
- veteran