Dunarea inunda. Va creste populatia piscicola ?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- wilddanube
- veteran
Dunarea inunda. Va creste populatia piscicola ?
In conditiile inundatiilor actuale, populatia piscicola din Dunare si Delta va creste sau nu ?
Eu cred ca in ciuda unui braconaj salbatic care se va face in lunca inundata vom avea mai mult peste in viitor. Voi ce ziceti ?
Eu cred ca in ciuda unui braconaj salbatic care se va face in lunca inundata vom avea mai mult peste in viitor. Voi ce ziceti ?
www.wilddanube.ro
-
- junior
Imi aduc aminte , in copilarie , la Cernavoda mereu se inundau luncile de pe langa Dunare si de langa canal si apareau balti si japse unde ramanea foarte mult peste (sigur ca era braconat si atunci ! ) si pasnic si rapitor .
Daca ramaneau de la an la an , partea buna era ca se si reproduceau !
Cred ca deja asta este situatia in prezent cand au ramas astfel de balti si japse de anul trecut . Personal am de gand sa incerc langa piciorul podului de la Cernavoda unde este (era ?) o balta imensa !
Daca ramaneau de la an la an , partea buna era ca se si reproduceau !
Cred ca deja asta este situatia in prezent cand au ramas astfel de balti si japse de anul trecut . Personal am de gand sa incerc langa piciorul podului de la Cernavoda unde este (era ?) o balta imensa !
Prin inundatii se creaza conditii atit pt reproducere naturala, cit si pentru "populari" involuntare (inundarea fermelor piscicole). Dupa cite un eveniment din asta, pe Dunare se prinde mult crap de cultura. Daca s-ar fi gindit cineva sa lase Dunarii (si nu numai) cite o zona in care sa poate sa se reverse, am fi avut mai mult peste si am fi fost scutiti de nenorocirile asociate inundatiilor.
- nickydarnico
- senior
sal
Nu stiu eu mare lucru despre efectele post inundatilor dar nu cred ca ar fi benefic pt pescarii sportivi. Da, pt cei ce inbratisheaza braconajul .
Stiu din spusele tata-lui meu ca atunci cand se revarsa Oltul , pestele care ramanea blocat pe baltile ramase in urma retragerii apelor , era prins la furca (deaia de fan ) si prin alte metode neortodoxe.
Ma intreb , la ce ii bine pt noi ?
Nu stiu eu mare lucru despre efectele post inundatilor dar nu cred ca ar fi benefic pt pescarii sportivi. Da, pt cei ce inbratisheaza braconajul .
Stiu din spusele tata-lui meu ca atunci cand se revarsa Oltul , pestele care ramanea blocat pe baltile ramase in urma retragerii apelor , era prins la furca (deaia de fan ) si prin alte metode neortodoxe.
Ma intreb , la ce ii bine pt noi ?
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )
- costica_fishing
- veteran
eu nu pricep un lucru
dunarea inunda, ramane peste acolo, dupa care se retrage, inundatiile alea seaca ( dupa ce sunt braconate la sange ), si de unde mai mult peste ?
poate doar daca inunda si se formeaza balti care sa ramana pana la urmatoarea inundatie, sa poata puietul sa ajunga inapoi in dunare
dunarea inunda, ramane peste acolo, dupa care se retrage, inundatiile alea seaca ( dupa ce sunt braconate la sange ), si de unde mai mult peste ?
poate doar daca inunda si se formeaza balti care sa ramana pana la urmatoarea inundatie, sa poata puietul sa ajunga inapoi in dunare
datorita faptului ca apar suprafete mari cu apa mica, propice inmultirii pestilor creste populatia piscicola. pestii eclozeaza in 2-4 saptamani si marea majoritate se vor retrage odata cu apele. ceilati sunt victime colaterale.
din ce-mi aduc eu aminte sansele ca dintr-o icra sa iasa un pestisor care sa supravietuiasca pana la 1 an sunt destul de mici (cca 1%). din cauza faptului ca suprafata pe care se inmultesc si supravietuiesc in prima perioada a vietii este mai mare, sunt mai putin expusi pericolelor si au sanse mai mari de supravietuire.
cel putin asta-i teoria pe care o stiu eu
din ce-mi aduc eu aminte sansele ca dintr-o icra sa iasa un pestisor care sa supravietuiasca pana la 1 an sunt destul de mici (cca 1%). din cauza faptului ca suprafata pe care se inmultesc si supravietuiesc in prima perioada a vietii este mai mare, sunt mai putin expusi pericolelor si au sanse mai mari de supravietuire.
cel putin asta-i teoria pe care o stiu eu