Dunarea inunda. Va creste populatia piscicola ?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

wilddanube
veteran
veteran

Dunarea inunda. Va creste populatia piscicola ?

Mesaj de wilddanube » 14 Apr 2006, 18:16

In conditiile inundatiilor actuale, populatia piscicola din Dunare si Delta va creste sau nu ?
Eu cred ca in ciuda unui braconaj salbatic care se va face in lunca inundata vom avea mai mult peste in viitor. Voi ce ziceti ?
www.wilddanube.ro

mishu fishu
junior
junior

Mesaj de mishu fishu » 14 Apr 2006, 19:48

Imi aduc aminte , in copilarie , la Cernavoda mereu se inundau luncile de pe langa Dunare si de langa canal si apareau balti si japse unde ramanea foarte mult peste (sigur ca era braconat si atunci ! ) si pasnic si rapitor .
Daca ramaneau de la an la an , partea buna era ca se si reproduceau !
Cred ca deja asta este situatia in prezent cand au ramas astfel de balti si japse de anul trecut . Personal am de gand sa incerc langa piciorul podului de la Cernavoda unde este (era ?) o balta imensa !

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 14 Apr 2006, 20:06

Prin inundatii se creaza conditii atit pt reproducere naturala, cit si pentru "populari" involuntare (inundarea fermelor piscicole). Dupa cite un eveniment din asta, pe Dunare se prinde mult crap de cultura. Daca s-ar fi gindit cineva sa lase Dunarii (si nu numai) cite o zona in care sa poate sa se reverse, am fi avut mai mult peste si am fi fost scutiti de nenorocirile asociate inundatiilor.

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 14 Apr 2006, 20:20

pai asa se spune, parca.

pe de alta parte se umple delta de tzantzari :lol:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 14 Apr 2006, 21:19

nu numai Delta :cry: Si anul trecut a fost invazie. Am gresit: INVAZIE. Din aia altoiti, rasa selectionata, pishca si prin pantalonii militari

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 14 Apr 2006, 21:20

o sa iasa fum din garla!
bninenteles ca va fi mai mult peste..si nu neaparat anul asta, cat anii urmatori, pe motiv ca pestii vor avea mari suprafete de reproducere...

nickydarnico
senior
senior

Mesaj de nickydarnico » 16 Apr 2006, 11:30

sal
Nu stiu eu mare lucru despre efectele post inundatilor dar nu cred ca ar fi benefic pt pescarii sportivi. Da, pt cei ce inbratisheaza braconajul .
Stiu din spusele tata-lui meu ca atunci cand se revarsa Oltul , pestele care ramanea blocat pe baltile ramase in urma retragerii apelor , era prins la furca (deaia de fan ) si prin alte metode neortodoxe.
Ma intreb , la ce ii bine pt noi ?
Hai vara !! hai!!!!!( poate la anu' )

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 16 Apr 2006, 22:24

mishu fishu scrie:Personal am de gand sa incerc langa piciorul podului de la Cernavoda unde este (era ?) o balta imensa !

fara barca, sa nu te gandesti! Oricum o sa dai de plasele (monofilament ale) paznicilor. :x
near the beer

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 17 Apr 2006, 08:05

eu nu pricep un lucru
dunarea inunda, ramane peste acolo, dupa care se retrage, inundatiile alea seaca ( dupa ce sunt braconate la sange ), si de unde mai mult peste ?

poate doar daca inunda si se formeaza balti care sa ramana pana la urmatoarea inundatie, sa poata puietul sa ajunga inapoi in dunare

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 17 Apr 2006, 08:32

datorita faptului ca apar suprafete mari cu apa mica, propice inmultirii pestilor creste populatia piscicola. pestii eclozeaza in 2-4 saptamani si marea majoritate se vor retrage odata cu apele. ceilati sunt victime colaterale.

din ce-mi aduc eu aminte sansele ca dintr-o icra sa iasa un pestisor care sa supravietuiasca pana la 1 an sunt destul de mici (cca 1%). din cauza faptului ca suprafata pe care se inmultesc si supravietuiesc in prima perioada a vietii este mai mare, sunt mai putin expusi pericolelor si au sanse mai mari de supravietuire.

cel putin asta-i teoria pe care o stiu eu :)

Scrie răspuns