dunarea fara peste

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

risk hunter
utilizator nou
utilizator nou

dunarea fara peste

Mesaj de risk hunter » 29 Iun 2005, 23:48

Am si eu o nelamurire, mai exista peste pe Dunare, de exemplu la Stancuta
am fost anul trecut si nu prea am prins mai nimic, mai tragea doar salaul din cand in cand si guvizi. Unde este pestele de alta data? crapul ala care-ti rupea lansetele?
am ajuns sa cred ca nu mai stiu sa pescuiesc. :cry:

ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de ovidiu » 30 Iun 2005, 07:00

de la an la an dunarea se schimba. ma doare sufletul sa vad cum a ajuns dunarea sa fie jefuita. chiar azi dimineata i-am vazut pe fotbalistii de la dinamo...cu zeci de stiuci..pe sfoara...
dar daca e sa-i asculti pe unii care se duc acolo pentru peste iti vor spune ca are dunarea peste! (de te mananca, cacalau...) ce mai, sac fara fund.
totusi mai este o speranta: birdwatching! ca cu fishing-ul e mai nasol.
eu unul ma duc pe la olt; incerc sa uit de dunare.
oricum , fir intins!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 30 Iun 2005, 08:03

Pestele de la Stancuta (si din multe alte locuri) e in plasele braconierilor. Daca mai ajungi pe acolo intreaba-i pe cei de la cantonul silvic, stiu o multime de "povesti frumoase". Pacat de locul ala superb!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 01 Iul 2005, 10:26

Lasind braconajul de o parte, un motiv important ca nu mai e peste pe Dunare e ca nu mai are unde sa se reproduca / cel putin ciprinidele si sturionii. Inainte era lunca inundabila. Acum sunt digurile inundabile. Vezi situatia de pe Timis, ca de cind cu nenorocirea cu inundatia, s-a umplut efectiv riul de peste.

brunetul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de brunetul » 01 Iul 2005, 14:46

Mai sunt pesti pe Dunare dar daca mai vin fotbalisti de astia la pescuit sigur vor mai fi. A avut dreptate cine a spus ca sunt cum sunt nu toti dar majoritatea. :cry: Sper sa mai citeasca si ei ce inseamna pescuitul sportiv daca stiu. :?:

brunetul
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de brunetul » 01 Iul 2005, 14:50

Halal fotbalisti :( . Asta e. :roll:

Myhaiiones
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Myhaiiones » 01 Iul 2005, 20:29

Iti vine sa plangi cand auzi si vezi astfel de chestii, si nu iti vine sa crezi ca nu mai este peste pe dunare, orisicum speram la mai bine si sa dispara odata branconajul, si cei care il practica, daca as putea mi-as lua pusca si as trage dupa ei :twisted:

Aquaro Angler
veteran
veteran

Mesaj de Aquaro Angler » 02 Iul 2005, 01:13

Dunarea este unul dintre cele mai mari fluvii din Europa. Nu cred ca braconajul poate fi atat de mare incat sa duca la disparitia pestilor din Dunare. Au fost ape curgatoare mai mici decat Dunarea care au fost braconate si poluate dar populatia piscicola s-a regenerat. Cine a pescuit in ape curgatoare stie ca pescuitul in aceste ape are unele diferente fata de pescuitul in ape statatoare. Pescuitul in Dunare depinde de o multitudine de conditii printre care s-ar enumera cresterea sau scaderea nivelului apei, limpezirea sau tulburarea apei, conformatia malurilor, a pragurilor si a substratului, adancimea apei in anumite locuri, variatia vitezei de curgere a apei in anumite zone, marimea valurilor, etc. Sunt locuri unde se localizeaza un numar mare de pesti si sunt locuri unde pestii sunt mai rari. Exista locuri de pescuit renumite, bine cunoscute de pescarii de Dunare. Sunt perioade de timp cand chiar si in locurile bune de pescuit nu se prind pesti datorita conditiilor nefavorabile. Reusita pescuitului in Dunare depinde de anumite locuri si de anumite perioade de timp cind se conjuga favorabil aceste conditii.

Myhaiiones
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Myhaiiones » 03 Iul 2005, 18:23

Sunt convins ca aceste conditii sunt foarte necesare pentru a avea o partida buna de pescuit, dar totusi branconajul este foarte mare si chiar daca peste ramane pentru toata lumea, pe mine personal ma indurereaza cand vad plase sau setci puse si scoase cu sute sau zeci de kg de peste, unii morti altii vi.

Jonin
veteran
veteran

Mesaj de Jonin » 04 Iul 2005, 16:54

Dar ce zici ca scot plasele goale de 9 ori din 10?Pestele s-a mai imputinat si in afara de pescuitul industrial eu cred ca si guvidele asta nenorocit a contribuit din plin la exterminarea pestelui.
Dumnezeu sigur iubeste prostii. Altfel nu ar fi creat atat de multi!

Multi prosti, putine gloante!

Scrie răspuns