dunarea fara peste

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 19 Iun 2008, 21:31

Cucu Ionel scrie:Csaa, vezi ca topicul ii de 3 ani, Eugen a scris despre braconaj in 2005, intre timp poate s-a reglementat situatia!Poate in bine, poate in mai rau ... :oops:
M-am uitat doar la ziua si luna postari :lol: . Oricum daca aveti asa semnale va rog sa ma anuntati.
Lupta STEAUA!!! (cu sau fara ciobani)

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 04 Iul 2008, 17:26

Pentru mine DUNAREA a fost este si va fi "number one". Am multi prieteni care nu ma inteleg. De aproximativ 6 ani pescuiesc in 4 locuri DUNARE, LACUL MORII, ARGES, NEAJLOV si niciodata nu am fost dezamagit. Toate cele 4 locatii au peste, problema este "sa il dibui". Trupa din care fac parte nu prea este tinara si pescuieste mai mult stationar, insa experienta si "scoala de la locul faptei" fac diferenta dintre a prinde sau nu. Pe o balta buna, prinzi ca de la METRO dar satisfactia adevarata este un peste salbatic. Dupa 89 este adevarat ca sa braconat cam tare citiva ani. Inundatile au facut si rau si bine. Politia de Frontiera a inceput sa isi faca treaba nesperat de bine. Asa ca dragi colegi mergeti mai des in aceste locati si nu vă va parea rau, dimpotriva. Si nu uitati la plecare sa nu se vada ca cineva a pescuit in acel loc decit foarte vag.

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 04 Iul 2008, 18:11

Bun sfat!

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 05 Iul 2008, 10:46

Stimate DL PAUL, eu am 57 de ani peste o saptamina. Pescuiesc de 50[pe care o sai sarbatoresc cum se cuvine] stiu foarte multe despre DUNARE, am prieteni pescari profesionisti dar si la ei se intimpla ca la noi totul sau aproape totul este hazardul .Parerea mea "care nu se pune "este ca poluarea,razboiu din fosta IUGOSLAVIE au avut un impact negativ asupra minunatului fluviu.Braconajul,datorita noi legislati incet, incet se va diminua.Dunarea ca si Delta sint intro schimbare permanenta,dispar si apar locati noi depinde de cit de bine neam format ochiul.Asa,ca titlul topicului ar trebui schimbat in"MINUNATA DUNARE care are destul peste pentru toti".Am fost in mai multe tari ,am pescuit o diversitate de pesti DAR :AR TREBUI SAI MULTUMIM LUI DUMNEZEU "ca nea dat noua DUNAREA si DELTA ei.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 05 Iul 2008, 10:51

PS Va rog sami iertati greselile da "butonez de putin timp "si nu prea ma descurc inca. :!:

BygDaddy
senior
senior

Mesaj de BygDaddy » 05 Iul 2008, 14:41

nu e chiar vorba de schimbat topicul ci mai degraba pun un semn de intrebare "?" la tiltlul sau. omul probabil se loveste de o perioada seceta in ceea ce priveste pescuitul si vroia sa afle si parerea altora. asa de exemplu mi se pare si mie ca nu e peste. de fapt nu prea pune botul si nu stiu de ce. in zone in care se ia salau mult in perioade reci ale anului acum e cam 0 sau din aia foarte mici pana in juma de kil. si mai sare si avatu de rupe dar tot asa deloc pus botiku la nimik de la table la voblere si chiar si shaduri. probabil are destul puiet de halit in perioada asta si nu mai vrea artificiale din astea fara gust :D
L-ati dat jos pe Ceausescu acu il vreti pe Gigi Becali!!!!

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 05 Iul 2008, 17:37

Poate semnul intrebarii ar fi indicat aici...ce este drept braconajul trebuie stopat, altfel nu vom ajunge bine...Pe Nejlov,in zona Izvorul,Zadariciu la sfirsit de saptamina ,cu perdele si alte plase ia si pe cei "fatati" aseara.Nu acelasi lucru se intimpla la Comana,unde padurari isi fac treaba.Azi Duminica la ora 4 dimineata se baga si se scoteau plase.Desi PMilitia era in zona nu se intimpla nimic.Am sunat cu alte ocazi la Jandarmeria Chiajna la cir 21 am fost la Garda de Mediu care este situata chiar pe Aleea Lacul Morii [era in prohibitie] si nu sa intimplat nimic.Aleile de pe lac au cosuri de gunoi ,au inceput sa arate ca in Bucuresti,dar zona noaptea nu este sigura,noroc cu pescari care dau noaptea .In concluzie am avea nevoie de un "CSAA'aici,sau peste tot .

csaa
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de csaa » 06 Iul 2008, 10:41

MUltumesc de apreciere.
Cauta ia legatura cu jandarmi. Politia are foartemult de munca si chiar nu ii intereseaza infractiuni de asa mica anvergura.
O alta posibilitate ar fi "sensibilizarea" autoritatilor prin presa. Mai ales in perioada pre-electorala sunt foarte receptivi.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 06 Iul 2008, 11:33

Am facut si asta dar aici in sec 6 TOV POTERAS "face cartile"De obicei "pina la DUMNEZEU te mininca sfinti".Pe Ages la Crivina ,seful de post ,care nu este pescar are o deosebita grija de tot .Braconaj piscicol ,cinegetic ,alegeri circulatie ,ce mai ,ordine si disciplina .OMUL,sfinteste locul.Noi cei din "tagma"abia sintem =3,85% .Juniorul meu imi spune:"nu vezi ca esti singur intrun OCEAN de suferinta,"eu cred ca incet ,incet lucurile vor intra pe fagasul normal.Cu nu multi ani in urma atunci cind eram controlat de PF le spuneam "tata,dincolo nu e ARGENTINA asa ca...."De 2-3ani vad ca desi au mai multe probleme[ca si Pmilitia din capitala]si ei si PFluviala isi fac cu prisosinta treaba[si nu imi pare rau ca sunt cu darile platite la zi]

laurentiucat
utilizator constant
utilizator constant

peste e destul

Mesaj de laurentiucat » 04 Aug 2008, 20:49

peste e destul,pescari priceputi nu se prea gasesc..parerea mea.eu pescuiesc cu plasa,cu lanseta si sunt cam 300 de zile din 365 pe balta.am toate autorizatiile si cred ca sunt destul de corect in ce priveste pescuitul.singurii care aplica legea pe balta sunt jandarmii,ceilati sunt corupti si sunt mana in mana cu braconierii.pe dunare sunt destui pescari de toate genurile,de rapitor,de stationar,profesionisti care incalca legea.ori pescuiesc cu prea multe lansete,ori prea multe carlige,prind peste mai mult decat este prevazut sau nu respecta dimensiunile dar cei mai periculosi sunt cei care brraconeaza cu curent electric.astia sunt cei mai periculosi si la propriu si la figurat si cei mai daunatori ptr populatia piscicola.nr lor s-a mai redus in ultimul timp dar tot mai sunt.eu le-am facut cateva faze,am anuntat frontiera,cu un prieten care are o barca asemanatoare celor de la inspectia piscicola le-am creat cateva emotii si au aruncat aparatul si s-au ascuns in padure.problema e ca aparatele costa putin si pestele pe care -l prind cu aceasta metoda inseamna bani buni.sa revenim..peste este, de toate speciile chiar si sturion.chestia e sa stii ce si cum si unde se prinde.de exemplu pana acum nu am prins salau de loc.acu in august ar trebui sa inceapa dar apa creste,e tulbure si e o gramada de puiet si oblete pe dunare.somnu la apa asta crescuta si tulbure poate sa-l mai iei la clonc sau nopatea la fata apei.in orice caz acum pe dunare pestele este in miscare.apa l-a bagat in mal,in vegetatia de pe mal.pestisorii se ascund in pomii care sunt in apa si rapitorul e cu ochii pe el.crapul iese din butuci si din "spalaturi" si se baga in mal.avatu e peste tot unde gaseste ceva de mancat.e in mal,e mai la adanc in orice caz dimineata si seara sare intr-o veselie.cum zicea un cunoscut d-aci de pe balta: pescar nu e ala care prinde peste cand prinde toata lumea ci prinde cand nu prinde nimeni.io nu-s pescar,poate doar invatacel..dar lipoveanu cu care pescuiesc eu e..va spun asta dupa ce am pescuit un an de zile cu el.zi de zi in barca,pe bune cred ca incepi sa gandesti ca pestele.... :lol:
Toti pescarii ajung in Rai...

Scrie răspuns